makrela - 1690 przepisów (strona:75/113)

Zapiekanka ziemniaczana z łososiem i górą kopru 97

Agnieszką i Gosią. Szłyśmy alejką w poszukiwaniu ciekawych produktów, kiedy to przed naszymi oczami wyrosło stoisko z rybami. Skrzynki z wędzonkami, obok góry lodu i świeżych rybich ciał. Wędzona makrela - nasza ulubienica to klasyczny już zakup, ale tym razem patrzył na nas łosoś o pięknym różowym mięsie. Poprosiłyśmy o 3 dzwonki tak, żeby przygotować sobie smaczny obiad. Nie wzięłyśmy

Gary Bez dna
II śniadanie do szkoły i pracy 89

suszone) z dodatkiem otrąb owsianych lub orzechów zalane jogurtem naturalnym lub kefirem, sałatka z makaronu, ryżu lub kaszy z warzywami i kawałkami piersi kurczaka lub ryby (np. tuńczyka, makreli, łososia), sałatka owocowa z produktów sezonowych z dodatkiem nasion (np. słonecznika) lub pestek (np. dyni), koktajle owocowe, warzywne lub owocowo-warzywne z dodatkami, np. kaszą jaglaną, orzechami, otrębami, domowe batoniki muesli

Z notatnika dietetyka
Pasta jajeczna ze szprotkami 109

choć to kwestia gustu. Podobnie jest zresztą, jeśli chodzi o gatunek ryb - ja wykorzystałam szprotki, bo akurat miałam je w domu, ale bez problemu możecie je zastąpić sardynkami czy makrelą - choć wtedy oczywiście smak pasty będzie się odrobinę różnił. Taka pasta idealnie sprawdza się jako dodatek do kanapek, zwłaszcza na dobrej, pełnoziarnistej bułeczce. Ja zazwyczaj przygotowuję ją na kolację

Z notatnika dietetyka
Dlaczego warto dziś przyjąć śródziemnomorski styl diety 87

niż ich amerykańscy odpowiednicy. Codziennie spożywają co najmniej 7-10 porcji. Świeże owoce morza oraz różnorodne orzechy i nasiona są źródłem kwasów tłuszczowych omega-3 . Tuńczyk, pstrąg i makrela są tym, co wolą jeść. Każde danie w diecie śródziemnomorskiej jest przyrządzane z oliwy z oliwek. Źródło białka jest karmione trawą i spożywane tylko raz w tygodniu. Nie więcej

jakszef.pl
Krakersy na zakwasie 113

strony  King Arthur Flour .  Te krakersy są naprawdę pyszne. Cienkie, chrupiące, znakomicie sprawdzą się z dipami czy pastami. My podgryzaliśmy je z pastą z   wędzonej makreli  . Świetne połączenie! Bardzo polecam! Porcja nie jest niestety duża, warto zrobić z podwójnej ilości ciasta ;) Krakersy na zakwasie - przepis Składniki 115 g mąki pszennej chlebowej 1/2 łyżeczki soli

Stare Gary
Szybkie przekąski – 50 przepisów 454

Szybkie przekąski Sałatka z makreli pikantna Pasta jajeczna ze szczypiorkiem Klasyczna pasta jajeczna Sos musztardowy Brokuł smażony Ośmiorniczki parówkowe Jak gotować jajka by nie pękały Noodle z tuńczykiem Pesto ze szpinaku Jajka sadzone na szpinaku Polenta Jajecznica z boczkiem Jajecznica z jarmużem Sos pomidorowy do makaronu Kiełki na patelnię stir- fry Sałatka z gruszkami w occie Sałatka z serkiem wiejskim

Dorota Smakuje
Imprezowe dania na Andrzejki – przepisy 133

imprezę Jaglane kotlety pieczarkowe pyszny przepis Quesadillas z kurczakiem, serem i guacamole Parówki mumie Naleśniki z jajecznicą Naleśniki z kurczakiem i brokułami Grillowany bakłażan z pikantną pastą z makreli Dania na ciepło na Andrzejki Bigos z brukselką Muszle makaronowe z serem Muszle makaronowe faszerowane Zapiekanka makaronowa po bolońsku Kotlety mielone pieczone Krem z cukinii i pora Pieczona dynia i biała

Dorota Smakuje
Pasty kanapkowe - moc inspiracji 161

kanapek Guacamole czyli pasta z awokado Guacamole z pomidorami Kanapkowa pasta z soczewicy Pasta jajeczna ze szprotkami Pasta kanapkowa z tuńczyka i suszonych pomidorów Pasta twarogowa z wędzoną makrelą Pasta z suszonych pomidorów i nasion Pasta z tuńczyka i awokado Wegański smalec z fasoli z sus zoną śliwką Zapraszam do polubienia mojej  strony na Facebooku  oraz śledzenia

Moje Kuchenne Rewelacje
Tarta z rybą wędzoną 128

soli kwaśna śmietana – kilka łyżek (można zastąpić jogurtem naturalnym) nadzienie: 500g śmietany np 18% 200g pora 3 łyżki masła 3 łyżki oleju roślinnego 1 ryba wędzona – u mnie makrela 2 ząbki czosnku pieprz sól 2 duże jajka 2 łyżki posiekanego koperku Jak zrobić tarta z rybą wędzoną: Najpierw przygotowujemy ciasto. Na początku do miski wsypujemy mąki, dodajemy sól, mieszamy

Dorota Smakuje
Świętujemy – recenzja nowej książki Wegan Nerd 124

tortilli.. Co bym ugotowała z Świętujemy! Roślinne przepisy na uroczystości i święta? Dobrze wygląda fasola i kapusta z jabłkami, pasta do chleba z ziemniaków i pasta z makreli, wędlina z selera, ziemniaki faszerowane na Wielkanoc, kulebiak, zupa selerowa alla rybna, kalafior w cieście, dynia faszerowana, bigos, kopytka i kartacze z rydzami, boczniaki po kaszubsku i z winem oraz caponata

Ugotowane pozamiatane
Pasta kanapkowa z tuńczykiem 174

lubimy bardziej wyrazisty smak można dodać kilka kropli soku z cytryny. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Więcej przepisów na pasty do kanapek: Pasta jajeczna z awokado , Awanturka z wędzonej makreli , Pasta z ciecierzycy i suszonych śliwek , Tradycyjny hummu

Korniszonki
Pasta kanapkowa z tuńczykiem 141

lubimy bardziej wyrazisty smak można dodać kilka kropli soku z cytryny. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Więcej przepisów na pasty do kanapek: Pasta jajeczna z awokado , Awanturka z wędzonej makreli , Pasta z ciecierzycy i suszonych śliwek , Tradycyjny hummu

Gotujemy i jemy
PIEROGI Z KACZKĄ 165

czasu). Dość tych wstępów - czas na przepis! Pierogi z kaczką i kaszą gryczaną polecają się na obiad. Jeśli szukasz innych pomysłów na pierogowe rarytasy, polecam także pierogi z wędzoną makrelą i pierogi z dynią :) PIEROGI Z KACZKĄ (na ok. 40 pierogów) Składniki na ciasto 250 ml ciepłej wody 420 g mąki pszennej 1 łyżka oleju 1/2 łyżeczki soli Składniki

W kuchni Karmel-itki

Proponowane wyszukiwania