makarony - 24536 przepisów (strona:1039/1636)

Ajvar 136

Pyszny sos z papryki i bakłażana. Idealny dodatek do wszystkiego, do mięs, warzyw, jajek ;)  a nawet makaronu. Składniki: 2 czerwone papryki 1 bakłażan 1/2 łyżeczki chili mielonego 2 łyżki octu z czerwonego wina 1 łyżeczka miodu 1 ząbek czosnku sól i pieprz Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Papryki i bakłażana układamy skórką do góry na blaszce wyłożonej papierem

Życie zaczyna się w kuchni
Knedle ze szpinaku i ricotty 151

klasyczne i nowoczesne dania”. Wpadłam na ciekawy przepis – knedle ze szpinaku i ricotty. Bardzo delikatne, właściwie rozpływające się w ustach. Sprawdzą się również jako nadzienie do makaronów i pierogów. Te knedle zaliczają się do dań dietetycznych . Dlaczego? Bo to właściwie sama ricotta ze znikomą ilością mąki . Więc mam rację prawda? Knedle bardzo dobrze nadają się na obiad jako

Słodkie Gotowanie
Pęczak z indykiem, szparagami i suszonymi pomidorami 126

latach stawiałam na szparagi jako dodatek do obiadu, zaś w tym roku więcej z nimi eksperymentuję. Po prostu zakochałam się w połączeniu z suszonymi pomidorami! Ostatnio łączyłam je z makaronem, dziś przyszedł czas na kaszę pęczak, którą lubię za jej gruboziarnistą strukturę.  Składniki na 4 porcje: 500g fileta z indyka 300g kaszy pęczak 30g suszonych pomidorów 1 cebula

Fabryka pomysłów
Shiitake z makaronem a'la anjin-san 151

podsmażamy. Dolewamy trochę wody i chwilę dusimy. Łyżkę mąki ziemniaczanej rozpuszczamy w połowie szklanki wody i dolewamy to do grzybów, energicznie mieszajac. kiedy zgęstnieje dodajemy szczypiorku. Podajemy razem z makaronem z naleśników

Kryzysowa Książka Kucharska
Grillowane szparagi z jajkiem w koszulce i sosem holenderskim 133

mniej więcej 2 cm grubego końca , bez ” czapeczki” Najczęściej ,jest tam dość mocno zdrewniały , a jakość potrawy będzie zależeć od jakości ,właśnie szparagów W garnku do gotowania makaronu ( taki pionowy – wąski ) doprowadzacie wodę z cukrem i solą do wrzenia . Wkładacie do niego pionowo , tak żeby łebki wystawały ponad powierzchnię szparagi , przykrywacie , gotujecie około 10 minut , jeśli były

Ogrodnik w podróży
Sałatka z tortellini i kalafiorem. 252

bardzo smacznie. Przepis zapisuję bo sałatka zostanie u mnie na stałe :) Mam nadzieję, że przepis i dla Was będzie przydatny, może zaskoczycie tą sałatką swoich gości. Składniki: 1 opakowanie makaronu tortellini 250 g. (ja miałam z szynką) 1 mały kalafior 1 puszka kukurydzy 1 duży pomidor lub 2 mniejsze 1 nie duża cebula 3 ogórki kiszone 4 łyżki majonezu sól

Agusiowe smakołyki
Pesto z rukoli i pestek dynii 176

Pesto z rukoli i pestek dyni jest znakomite, ma głęboki i bogaty smak. Możesz je wykorzystać na wiele rozmaitych sposobów. Do dań z makaronem, zarówno na gorąco jak i na zimno w sałatkach, do serów, sosów, zup, dipów, twarogu. Moje ostatnie odkrycie to młode ziemniaczki ugotowane w całości i obtoczone w rukolowym pesto. Po prostu genialne! Rukola jest lekkostrawna

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Rosół chiński z pulpetami 137

Szczerze polecam, bardzo aromatyczna i pożywna zupa. Składniki mrożona mieszanka chińska warzyw chiński makaron, gruby 250 g mielonego mięsa wołowego jajko pieprz, sól 1 łyżka pasty curry słodka i ostra papryka w proszku szczypta imbiru 1 łyżka sosu sojowego Warzywa zagotować w 2 l wody, gotować około 15 minut. Mięso wołowe doprawić solą, pieprzem, … Czytaj dalej Rosół chiński

gotuj ze mną
Sałatka z tuńczyka, ciecierzycy i awokado 144

wyrabiamy w tym upale i wciąż wcinamy sałatki. Dzisiaj zamarzyła mi się sałatka z tuńczyka awokado i ciecierzycy. Pyszna i pożywna sałatka z tuńczyka świetnie pasuje z ciecierzycą zamiast makaronu. Sama przyjemność jeść taką sałatkę w upał. Wszyscy w domu bez wyjątku lubimy sałatki . Praktycznie mogłabym przygotowywać jakąś sałatkę każdego dnia. Naprawdę nie brakuje mi pomysłów. Zdrowo, szybko i dietetycznie

codojedzenia
Spaghetti z bakłażanem w sosie pomidorowym 136

łyżeczka oregano 400 g passaty pomidorowej 100 ml białego wina 4 łyżki oliwy (uwaga bakłażan wchłania) sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka cukru 2 garści parmezanu 250 g makaronu typu spaghetti Wykonanie:   Na gorącą oliwę wrzucić posiekaną szalotkę i czosnek, pokrojony w kostkę bakłażan, oregano zamieszać, smażyć kilka minut do zmiękczenia bakłażana. Podlać winem, odparować chwilę, dodać

Wino Francja Kuchnia
Pieczone bataty z sosem hummusowym 120

wymyślać całkiem nowe. Z ciekawszych eksperymentów mógłbym wymienić ciastka z ciecierzycy, w których w ogóle nie czuć tytułowego strączka, czy makaron z pesto z pistacji

Vegan Taste
Cukinie faszerowane mięsem mielonym 214

niskokaloryczne, więc taki posiłek także Wam pójdzie na zdrowie, nie idąc w boczki Do przygotowania cukinii faszerowanych wybierzcie warzywa średniej wielkości. Zobacz też: Zielona, warzywna zapiekanka z mięsem mielonym Makaron z cukinii z boczkiem i kaparami Wegetariański pasztet z cukinii Przepis na cukinie faszerowane Drukuj przepis Porcji: 4 Czas gotowania: 1 godzina Składniki 2 cukinie 500 g mięsa mielonego wieprzowo

Kuchnia Bazylii
Szparagi z parmezanem i czerwonym pieprzem 145

być chrupiące. Następnie wymieszać z roztopionym masłem i przełożyć na talerz. Posypać startym parmezanem i rozgniecionym czerwonym pieprzem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Szparagi w makaronie na pesto z groszku i rukoli → Szparagi w boczku z jajkiem w koszulce → Omlet ze szparagami, boczkiem i parmezanem → Jajecznica z suszonymi pomidorami i szparagami

Oryginalny smak
Ekspresowy kurczak masala z szybkowaru / Pressure cooker chicken masala 256

ciśnieniem przez 20 minut. Wyrównaj ciśnienie, po czym zdejmij pokrywę i wmieszaj resztę kolendry wraz ze śmietanką. Dopraw do smaku jeżeli to konieczne i podawaj z ryżem lub makaronem ryżowym. Smacznego! English version Pressure cooker chicken masala (4 servings) Ingredients: 2 tablespoons of oil 1 onion, diced 5 garlic cloves, minced 6 tbsp Pataks’s Tikka Masala spice paste

karmelowy
Żeberka z niespodzianką 286

smaku, miękkie, a wszystko zatopione w pomidorowym sosie. Najlepsza do tego dania jest kiełbasa pikantna, która doda pikanterii. Ja dodałam kiełbasę z dzika. Żeberka można podawać z ryżem, ziemniakami, makaronem, kaszą lub kluskami. Jeżeli przygotowaliście Państwo danie z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach za co bardzo dziękuję. Żródło Kuchnia Polsska Ewy Aszkiewicz Składniki

O kuchni z uczuciem