Domowy sos orzechowy, idealny do dań azjatyckich. ja podaje go do mięsa, jako element dań z makaronem. Pasuje do szaszłyków. Można go jeść też z warzywami, jak lubicie. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikcannella e finocchio che conferiranno una nota di gusto più intenso alla portata. La zuppa è facilissima oltre che veloce da realizzare. Buon appetito! SKŁADNIKI 200 g makaronu typu łazanki 250 g ugotowanej ciecierzycy 500 g marchwi 500 ml bulionu warzywnego 2 ząbki czosnku 1 cebula 1 limonka 1 łyżeczka nasion kopru 1 łyżeczka kurkumy
La grande e la piccola cuocaświecie od zarania dziejów. Soczewica obfituje w białko, kwas foliowy, żelazo i wapń. Jest niskokaloryczna i bardzo sycąca. Stanowi wyśmienite wypełnienie pierogów. Możesz ją dodawać do zup, sałatek, makaronów i pasztetów. Doskonale komponuje się z sosem czosnkowym i przyprawami. Nie wymaga gotowania. Cieciorka konserwowa Rolnik, zwana także włoskim grochem, to smaczny, zdrowy i sycący dodatek do wielu potraw, zwłaszcza sałatek
Sama słodycz i szczypta chilisitko mąkę ziemniaczaną. Jak by sos był za rzadki to dodajemy jeszcze mąkę. Mieszamy, jak mamy potrzebę to możemy doprawić solą lub pieprzem. Podajemy z ulubionymi dodatkami; ziemniakami, kaszą, makaronem, kopytkami itd. Po podaniu posypujemy natką pietruszki lub szczypiorkiem :-) Smacznego
kruche babeczkisię rozklejać i puchnąć pod wpływem płynu powoli. Risotto jest gotowe, kiedy ryż jest miękki, ale jeszcze odrobinę jędrny w środku i stawiający naprawdę delikatny opór zębom — zupełnie jak makaron al dente. Możliwe, że zostanie Wam szklanka a nawet dwie niezużytego bulionu, ale zawsze lepiej mieć go więcej niż potem na gwałt dorabiać. Gdy ryż już dochodzi, razem z ostatnią
Karo in the KitchenSKŁADNIKI: 250g makaronu łazanki lubella 600g kapusty białej 1 duża cebula 2 łyżki masła sól pieprz WYKONANIE: 1.Makaron łazanki ugotować według przepisu. 2.Kapustę ugotować do miękkości. 3.Cebulę pokroić w kostkę,zeszklić na maśle. 4.Ugotowaną kapustę pokroić na drobne paseczki, dodać do cebuli i smażyć. 5.Gdy kapusta będzie już gotowa, dodać sól i pieprz według uznania. 6.Na końcu
Dziś Ja gotujelubimy go na śmietanie. Ale nie jemy go zbyt często, więc raz na jakiś czas możemy sobie pozwolić na taką bombę. Ostatnio zajadaliśmy się nim w zestawie z makaronem i mielonymi. Fantastyczne połączenie, zwłaszcza gdy makron po ugotowaniu się nieco przesmaży na tłuszczu po mielonych. »»» CZYTAJ DALEJ
Marder&Marder Manufactureroku królowa dynia opanowała moją kuchnię i to nie tylko w formie naszej ulubionej, aromatycznej zupy-krem czy kremowego sosu do makaronu , ale stała się także ważnym składnikiem słodkich wypieków. Żeby jednak było to możliwe najpierw przygotowuję purée z dyni, co wcale nie jest czynnością skomplikowaną i wymagającą większej filozofii, ale dzisiaj, w ramach formalności, postanowiłam przepis opublikować na blogu
Fitsweet.meMakaron z białym serem, to jedno z prostszych do przygotowania dań. Posiłek słodki, pachnący cynamonem i przywołujący wspomnienia dzieciństwa
Przepisy KulinarneOstra, orientalna zupa bazująca na tradycyjnym rosole. Dodatek chili, przepiórczych jaj oraz makaronu Udong przeniesie Twoje zmysły na zupełnie inny poziom. Ilość porcji
AniaGotuje.plzrobić pyszne spaghetti najważniejsze jest dobre mięso, bazylia i pomidory.. oraz idealnie ugotowany makaron :-) Ilość porcji
AniaGotuje.plSzybkie danie dla miłośników makaronu i sosów słodko kwaśnych.. oraz delikatnego mięsa z indyka :-) Czas przygotowywania: 30 minut Ilość porcji
AniaGotuje.plkawałek pora - około 20 cm • 3 średnie pieczarki • 4 ząbki czosnku • garść czarnych oliwek z zalewy • po płaskiej łyżeczce: sól, pieprz, oregano, kolendra, imbir Dodatkowo: • 500 g makaronu świderki • tarty parmezan • świeże zioła: bazylia, kolendra
AniaGotuje.plkolendry. Kompozycja o wyraźnym, świeżym.. lekko cytrusowym smaku. Do tej pasty nie użyłam czosnku, by zachować lekkość i balans smaków śródziemnomorskich. Pesto idealnie sprawdzi się do: - makaronów - klusek/kopytek - białych mięs i owoców morza - lekkich sałatek Łączny czas przygotowywania: do 20 minut Ilość porcji: do około 200 g pasty
AniaGotuje.pl