makarony - 24536 przepisów (strona:1037/1636)

Pasta z bobu 158

obieramy i umieszczamy w czystym naczyniu Thermomix. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, koperek, sól, pieprz, olej i sok z cytryny. Całość miksujemy czas 30s/obr.8. Pastę możemy wykorzystać do kanapek, makaronów, jako farsz do pierogów lub kotlecików The post Pasta z bobu appeared first on Thermomix przepisy

Themo przepisy
Sałatka z tortellini, tuńczykiem i szczypiorkiem 139

jaka smaczna! 250 g kolorowego tortellini z szynką 1 zielony ogórek 200 g tuńczyka w sosie własnym 6 dużych rzodkiewek ½ pęczka świeżego szczypiorku Sól Pieprz 3 łyżki majonezu Makaron gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie. Odcedzamy. Ogórka obieramy, kroimy w kosteczkę. Tuńczyka odsączamy z zalewy. Rzodkiewki dokładnie myjemy i kroimy w kosteczkę. Szczypiorek siekamy bardzo drobno nożem. Wszystkie składniki

VioletoweKucharzenie
Piątek: Risotto z bobem i krewetkami 107

Risi e bisi, czyli risotto z zielonym groszkiem jest jednym z najpopularniejszych włoskich dań – jak większość potraw z włoskiej kuchni, bardzo prostym do zrobienia. Włochów doskonale znamy z makaronów i pizzy. Za to mało kto wie, że tak jak Polacy lubią warzywa strączkowe – groszek, fasolkę i bób, jedzony na rozmaite sposoby. Co oczywiste, bób znaleźć można w spaghetti

Niedzielny kucharz
Dlaczego warto stosować sos sojowy 140

coraz większym uznaniem. Możemy stosować go jako samodzielną marynatę lub jako składnik marynat do wszelkiego rodzaju mięs. Niewielki dodatek sosu sojowego świetnie podkreśla smak zup i sosów, dań z makaronem, gulaszy i potraw jednogarnkowych, w tym bigosu, ułatwiając przy tym trawienie. Naturalnie warzony sos sojowy z powodzeniem zastępuje sól, może być też używany jako zamiennik maggi. Sos sojowy dobrze komponuje

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pierś z indyka w marynacie jogurtowej pieczona z pomidorkami (obiad nie tylko dla najmłodszych) 114

przygotowana pierś z indyka posmakuje nie tylko dzieciom, ale również i dorosłym. Jest miękka, soczysta i idealnie łączy się ze smakiem pieczonych pomidorków koktajlowych. U nas najczęściej znika z makaronem i mnóstwem warzyw, ale w zasadzie pasuje do wszystkiego. Polecam. Ps. Proporcje dostosujcie do własnych potrzeb, a dorośli mogą użyć soli. 100g piersi z indyka Marynata: 3-4 łyżeczki jogurtu

Di gotuje
Kurczak słodko-kwaśny 205

zalewę z ananasa z mąką ziemniaczaną, 2 łyżki cytryny i 2 łyżki masła klarowanego. Gdy sos zgęstnieje nasze danie jest gotowe. Kurczak słodko-kwaśny doskonale smakuje z ryżem lub makaronem ryżowym

Dieta bez mleka
Drobiowe pulpeciki 192

ugotowanego wywaru (odcedź uprzednio warzywa) wrzucaj po kolei uformowane pulpeciki; - pulpeciki gotuj ok. 20 minut, co jakiś czas sprawdzaj czy nie są surowe. Podawaj z ulubionymi dodatkami np. kaszą, makaronem lub sosem pomidorowym. U mnie pulpeciki są podane z kaszą i ugotowanymi warzywami w sosie pomidorowym. SMACZNEGO

MintTaste
Cukinia zapiekana z pomidorami i mozzarellą 131

oliwa z oliwek koniecznie.  Już sama w sobie zapiekanka warzywna jest cudowna i smaczna, ale jeśli macie ochotę można ją podać jako dodatek np. do grillowanego mięsa, makaronu czy kasz lub ryżu. Dodajcie ją do hamburgera czy kanapek na śniadanie! Pozostawiam już to do Waszego wyboru. Sos, który pozostanie na samym dnie najlepiej zebrać ulubionym pieczywem, najlepsze tu będzie

Moja smaczna kuchnia
Gulasz drobiowy 370

plus, który docenią zwłaszcza osoby, które nie mają za dużo czasu na gotowanie: można go przygotować na co najmniej dwa dni. Jednego dnia podać z ryżem, drugiego z kaszą, makaronem czy ziemniakami, prawda że fajnie? ;) Składniki na ok. 4-6 porcji: ok. 700 g piersi z kurczaka 1 cebula 2 ząbki czosnku ok. 400 g pieczarek 2 czerwone papryki

Simply Food
SAJGONKI Z PIEKARNIKA 244

Sajgonki z piekarnika to moja “odchudzona” wersja, tej azjatyckiej przystawki. Nie będziemy ich smażyć na głębokim oleju a do farszu nie dodamy makaronu ryżowego, by ograniczyć węglowodany Sajgonki można podawać w różnych wersjach i tak naprawdę każdy z nas może je zrobić po swojemu, zmieniając smak farszu. Moja dzisiejsza wersja tego dania, jest z polskim akcentem

Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii
Kompot z czereśni (smaki lata) 145

owoce, oczyścić je z łodyżek i umieścić w garnku. Zalać wodą i zagotować. Na koniec dodajemy cukier do smaku.  Kompot jest pyszny do picia, ale również podawany do makaronu jako zupa owocowa.   Smacznego

ChilliJemy
Zapiekany niebieski deser z malinami i kilka słów o BLUE CORN 186

całkowicie wolna od GMO; bogate źródło antyoksydantów; Według badań przeprowadzonych na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu Mąka z niebieskiej kukurydzy zawiera 1985mg/kg antyoksydantów. idealna do tortilli, ciast, naleśników, chlebów i makaronów; produkt bezglutenowy. Popcorn – ziarno z niebieskiej kukurydzy po uprażeniu śnieżnobiały i pysznie chrypiący; bogate źródło antyoksydantów; Według badań przeprowadzonych na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu Ziarno niebieskiej kukurydzy popcorn zawiera

Słodkie okruszki
Risotto z bobem i krewetkami 157

Risi e bisi, czyli risotto z zielonym groszkiem jest jednym z najpopularniejszych włoskich dań – jak większość potraw z włoskiej kuchni, bardzo prostym do zrobienia. Włochów doskonale znamy z makaronów i pizzy. Za to mało kto wie, że tak jak Polacy lubią warzywa strączkowe – groszek, fasolkę i bób, jedzony na rozmaite sposoby. Co oczywiste, bób znaleźć można w spaghetti

Niedzielny kucharz
Menu na tydzień: szybkie gotowanie, czyli 6 dań z przekrętem 129

minuty. Każde danie w tym tygodniu jest lekko „przekręcone”: w kurczaku panierowanym jest tajemniczy składnik, który zupełnie odmienia jego smak, letnia sałatka łączy sezonowe owoce z warzywami, a makaron z czosnkiem zrobiony jest w nietypowy sposób. Wszystkie dania są sprawdzone i nam smakowały. Many nadzieję, że posmakują też Wam! Smacznego! Jeśli szukacie więcej szybkich przepisów – koniecznie sprawdźcie inne nasze

Niedzielny kucharz
PULPETY W SOSIE POMIDOROWYM 111

połowie gotowania delikatnie pomieszać kotlety aby nie przykleiły się do garnka. Dodać Passatę klasyczną Jamar i zagotować. Gotować bez przykrycie ok 10 minut kilka razy mieszając. Możemy podawać z makaronem, ziemniakami, kopytkami lub ryżem! Wpis powstał we współpracy

Kuchnia w oparach