Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Dziś proponuję wspaniałe muszle Conchiglioni, które można faszerować na różne sposoby. U mnie z mięsem mielonym z dodatkiem
Marta GotujePrzygotowałam dzisiaj na obiad spaghetti alla carbonara. Dlaczego alla? Bo nie jest to oryginalny włoski przepis. Prawdziwa carbonara nie ma w sobie nawet odrobiny śmietany a
Przepisy Aleksandrypomidorki. Doprawić pieprzem, solą i papryką mieloną . Podlać wywarem z gotowania makaronu. Dusić 10 minut. Odłożyć połowę uduszonej cebulki z pomidorami do miseczki. Do reszty dodać makaron i wymieszać. Posypać parmezanem. Na ser dać odłożoną cebulę z pomidorkami. Na wierzch wbić jajko. Posolić. Przykryć. I na bardzo małym gazie doprowadzić do ścięcia jajka ( będzie jak sadzone tyle
Buniabaje w kuchnikażdej postaci. Może być zapiekanka z makaronu , zupa z makaronem , sałatka makaronowa , makaron z pesto , makaron z sosem, a nawet babeczki z makaronu . Dzisiaj też będzie makaron - tym razem z dodatkiem warzyw, sera i aromatycznych ziół. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzaząbki czosnku cebula świeża bazylia łyżka masła Syrop z agawy sól i pieprz do smaku OLEJ KOKOSOWY do smażenia ser-parmezan lub owczy do posypania przed podaniem u mnie dodatkowo czarnuszka+zielona sałata ozdobna Makaron ugotuj al dente. Odcedź. Cebulę obierz i posiekaj drobno, to samo zrób z czosnkiem. W rondlu rozgrzać olej kokosowy i wrzucić czosnek oraz(...)słodka! Wlać do cebuli i czosnku przetarte pomidory. Cebula i czosnek powinny się rozpaść w sosie. Do gorącego sosu włożyć ugotowany makaron i dokładnie go w nim wymieszać. Przełożyć na talerze i podawać. Posypać tartym parmezanem lub serem owczym.U mnie dodatkowo sałata ozdobna i bardzo zdrowa czarnuszka. Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnidodajemy fasolę. Doprawiamy do smaku ziołami i czosnkiem oraz solą. Pod koniec gotowania dodajemy podzieloną na mniejsze części mozzarellę. Gdy się trochę podgrzeje mieszamy delikatnie, żeby ser się rozpuścił i równomiernie wypełnił sos. Makaron gotujemy al’dente. Odcedzony dodajemy do sosu i delikatnie mieszamy. Smacznego
Kucharzycasporą ilość świeżych ziół, a zamiast masy ze śmietany... zresztą sprawdźcie sami! Zapraszam! SKŁADNIKI: - makaron lasagne - puszka pomidorów -1/2 koncentratu pomidorowego - paczka pomidorków koktajlowych - 300 g mięsa z udźca indyka - gruby plaster szynki wędzonej surowej - zioła świeże: bazylia, pietruszka, kolendra - sól, pieprz, chili - ser żółty - czosnek - oliwa z oliwek Na patelni usmaż mięso z oliwą z oliwek, czosnkiem(...)oliwą z oliwek. Na dno ułóż mięso, przykryj płatami makaronu, na niego ułóż pomidorki i zioła, układamy kolejną warstwę z makaronu, mięsa i ziół, na sam wierzch wykładamy 1/2 pomidorów z puszki, kroimy szynkę, układamy pomidorki, ścieramy ser żółty. Pozostałą część tj. 1/2 puszki pomidorów jak 1/2 koncentratu pomidorowego, dopraw chili i solą, dodaj około 100 ml wody. Zalej
SMYKWKUCHNIZawsze wychodzą bardzo smaczne. Poza tradycyjnymi potrawami makaronowymi lubię eksperymentować ze smakami, a dzisiejsze danie to przykład na to, że można zjeść pyszne danie z makaronem, które nie jest z sosem czy z serem, za to bogate w warzywa i delikatne mięso z piersi kurczaka. Czosnek, cukinia i oliwki to doskonałe trio, które sprawdzi się w takich daniach. Makaron
Moja smaczna kuchniaosobę 1 awokado sok z cytryny sól, pieprz do smaku 1 mały ząbek czosnku garść roszponki starty ser parmezan wedle uznania 1 jajko SPOSÓB WYKONANIA : Makaron gotujemy wedle instrukcji na opakowaniu. Dojrzałe awokado przekrawamy na pół, wyciągamy pestkę oraz miąższ. Awokado po wyjęciu skropimy cytryną, aby nie ściemniało, doprawiamy solą, świeżo zmielonym
Basia w kuchnirolach głównych! Podane na makaronie, bo jednak węglowodany są konieczne! Składniki: tuńczyk w kawałkach (my mieliśmy ze słoika, może może być z puszki, spróbujcie) jarmuż makaron 1 cebula 1 ząbek czosnku 1/2 kostki sera feta kilka łyżek śmietany nasiona kolendry skórka otarta z połówki cytryny oliwa z oliwek natka z pietruszki lub kolendry sól, pieprz do smaku Wykonanie: Makaron gotujecie
GRUBY WAŁEKMakaron pełnoziarnisty ze szparagami Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1 pęczek zielonych szparagów 3 ząbki czosnku 1 opakowanie makaronu Lubella Pełne Ziarno gniazdka wstążki oliwa z oliwek EV sól morska 1/2 łyżeczki płatków chili 3 łyżki wiórek sera typu parmezan klarowane masło do smażenia Wykonanie: Czosnek obieramy i drobno siekamy. Ze szparagów odłamujemy zdrewniałe końcówki, odcinamy łebki, które(...)dente. Warzywa solimy i oprószamy płatkami chili. W dużym garnku zagotowujemy wodę z łyżeczką soli. Wrzucamy makaron i gotujemy 8 minut al dente. Makaron odcedzamy, wrzucamy do miski, dodajemy szparagi, skrapiamy oliwią, posypujemy serem, mieszamy i od razu podajemy
Kulinarne przygody GatityWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-4 Składniki: 350 g ulubionego makaronu, 45 0 g mrożonego szpinaku, opakowanie serka mascarpone, plaster sera żółtego (opcjonalnie), 2 łyżki masła, 3 małe cebule, 2 duże ząbki czosnku, tymianek, gałka muszkatołowa, papryka ostra, papryka słodka, rozmaryn, sól, świeżo mielony pieprz. Przygotowanie: Makaron gotuję
JejKuchniaDzisiaj Moja Książka Kucharska przedstawia przepis na ŁAZANKI Z CHORIZO I KOPCZYKIEM Z SEREM FETA. Nie jest to tradycyjny przepis na łazanki, gdyż został nieco zmodyfikowany poprzez dodanie do potrawy kilku składników - wszystko razem stwarza wysokoenergetyczny, pożywny i zdrowy posiłek idealny dla osób i rodzin, które aktywnie spędzają czas na świeżym powietrzu :) Wykorzystując gotowe łazanki (np.: Lubella), danie(...)jest niezwykle proste i szybkie w przygotowaniu - dzięki czemu mamy więcej czasu na aktywny wypoczynek :) Polecam ! ------------------------------------------------- Liczba porcji : 4 Czas przygotowania : 40 minut ------------------------------------------------- SKŁADNIKI: 400g makaronu łazanki (np. Lubella) 400g hiszpańskiej kiełbasy chorizo opakowanie sera feta (ok. 270g) 12 plastrów pomidora 2 cebule 2 ząbki czosnku mała puszka zielonego groszku 3 łyżki łagodnego keczupu sól pieprz suszona bazylia oliwa
Moja Książka Kucharskapyszny, zielony obiad. 0,5kg dobrych parówek (u mnie berlinki) makaron spaghetti (u mnie barilla, nie rozgotuje się) makaron muszelki puszka zielonego groszku konserwowego 1 opakowanie (500g) mrożonego szpinaku 1 mała śmietana (kwaśna 18%) kilka cienkich plasterków wędzonego boczku kilka plasterków sera tostowego lub serek topiony w tubce 4 ząbki czosnku szczypta bazylii suszonej sól oraz papryczka chilli do smaku(...)szpinak. Przyprawiamy go przeciśniętym przez praskę czosnkiem, bazylią oraz chilli i solą. Dodajemy ser oraz śmietanę i wszystko dobrze mieszamy do momentu, aż ser się rozpuści. Na talerz wykładamy kolejno: glony (szpinak) i dzieci Cthulhu (makaron z parówkami), a całość posypujemy mrocznymi muszlami zagłady i zielonym groszkiem. Tak oto powstaje makaron z sosem szpinakowym, w wersji "co morze wyrzuciło
Kuchenna Kontrrewolucya