ZAPIEKANKA MAKARONOWA

ZAPIEKANKA MAKARONOWA

ZAPIEKANKA MAKARONOWA

SKŁADNIKI: • 300 g makaronu farfalle • 500 g mięsa mielonego wieprzowego np. z łopatki • puszka pokrojonych pomidorów • 1 większy bakłażan lub 2 małe • 1 cebula • 1 pęczek bazylii • 3 ząbki czosnku • mozzarella 1-2 kulki • ser żółty • olej • sól, pieprz biały • zioła prowansalskie PRZYGOTOWANIE: Makaron gotujemy al dente, w osolonej wodzie, po ugotowaniu polewamy zimną wodą, żeby się zahartował. Na patelnię wlewamy 2 łyżki oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i lekko przesmażamy, dodajemy pokrojony cz... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu KUCHNIA POLSKA

Autor

KUCHNIA POLSKA

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, ciasto, mięso mielone, mięso, makarony, makaron, obiad, zapiekanki, zapiekanka, zapiekanka makaronowa, ser biały, makaron z serem, makaron na obiad, zapiekanka z mięsem , makaron z patelni, zapiekanka z serem

Inne przepisy z KUCHNIA POLSKA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.