Składniki na 4 duże porcje porcje: opakowanie makaronu 200 g koncentratu pomidorowego puszka 400 ml czerwonej fasoli 1 cebula 2-3 ząbki czosnku łyżka suszonej bazylii 200 ml soku pomarańczowego lub 1 pomarańcza obrana i pokrojona w drobną kostkę łyżeczka soli 2-3 łyżki oleju roślinnego około 50 g sera wegańskiego (u mnie typu Cheddar/Volfie) Przygotowanie: Na rozgrzany olej wrzuć(...)dorzuć suszoną bazylię, wymieszaj i podsmaż przez kolejna minutę. Dolej sok pomarańczowy, przepłukaną i odsączoną fasolę, koncentrat pomidorowy. Wymieszaj i zagotuj. Na samym końcu dodaj starty ser. Zdejmij z ognia. Dodaj sos do makaronu i dokładnie wymieszaj. Tak, jak nigdy nie gotuję „w wodzie” ryżu tylko a’la risotto, tak samo makaron po ugotowaniu, przepłukaniu w ciepłej
greenscarfSkładniki 9 płatów makaronu do lazanii 0,4 kg sera żółtego 0,5 kg zmielonej łopatki wieprzowej 2-3 cebule 4 marchewki 1 pietruszka 1/4 selera 0,5 kg pieczarek 1 słoik krojonych pomidorów … Czytaj dalej Lasagne
czarrna od kuchnirozpadną, dodać harissę - wymieszać. Następnie do sosu włożyć pulpety - dusić całość około 10 minut. Sos doprawić do smaku solą, pieprzem i mieloną kolendrą. Podawać z ugotowanym makaronem. Przed podaniem danie posypać tartym serem lub siekaną świeżą kolendrą. Smacznego ! Zapraszam na zakupy
kolorowotorcikowoNaleśniki, któż ich nie zna i nie lubi? chyba każdy. Raz z serem, raz z owocami, czy jako makaron a może jako krokiety? Dobre są zawsze i wszędzie. Tym razem zaproponuję naleśniki z tartymi ziemniakami, inne niż tradycyjne ale jakie pyszne . Ja podałam je z surówką chińską [ klik ] i sosem z mango [ klik ] , kombinacja rewelacyjna. Polecam gorąco. Ziemniaczane naleśniki. ROZWIŃ
Moje Małe Czarowaniericotty ze skórką z cytryny, grana padano i płatkami chili Gremolata Kasza kuskus z bananem, pomarańczą, żurawiną i granatem Keks Lemoniada cytrusowa z natką pietruszki Makaron orzo z liśćmi szpinaku i serem feta Owsianka z ziarnami chia, skórką z pomarańczy i pestkami granatu Pomarańczowa babka z czekoladą Sałatka z egzotycznych owoców Sałatka z kaszy gryczanej z rukolą i klementynką Sałatka
Moja smaczna kuchniapokrojoną w kostkę czerwoną cebulę, czosnek i smażymy do miękkości. Danie solimy, pieprzymy, dodajemy pomidory w puszcze i posiekaną miętę. Całość posypujemy kozim serem. Bakłażan idealnie nadaje się do makaronu lub grzanki. W poniedziałek mieliśmy drugą rocznicę ślubu
Łycha smakówjagodami goji. Kasza ugotowana na świeżo wyciśniętym soku z Ryneczek Lidla. W Nowym Roku Lidl Polska oferuje mnóstwo zdrowych produktów. Makarony razowe, bio mleka, pyszne bio sery, bio jogurty, owsianki, nasiona chia, smoothie na bazie mleczka kokosowego( pycha). Życzę Wam zdrowego odżywiania w Nowym Roku. Przygotowałam dla Was pyszną kaszę jaglaną
AZgotuj!Danie proste acz wykwintne. Delikatne i wyraziste zarazem, polecam. Robi się szybciutko i jeszcze szybciej znika, na obiad znakomite. Polecam gorąco. Spaghetti z karczochami. ROZWIŃ I
Moje Małe CzarowanieWłoskie dania są szybkie i pyszne, przeważnie. Te bardziej skomplikowane również pyszne ale ja kocham najbardziej te szybkie, aromatyczne. Jak nie mam czasu to takie dania
Moje Małe Czarowaniepieprzem i kurkumą, smażymy razem ok. 7-10 minut. Dolewamy śmietanę, ścieramy gałkę muszkatołową, chwilkę razem dusimy. Pod koniec dodajemy zieloną pietruszkę, mieszamy i dodajemy odcedzony makaron. 4. Podajemy ze świeżo startym serem i zieloną natką pietruszki
Apetyczna babeczkaUwielbiam dynię i z utęsknieniem wypatruję jej w swoim ogródku! Teraz już jest – i to wyjątkowo dużo ….. dlatego też zapewne ucieszycie się, bo
Ostra na Słodkomakaron penne(rury) brokuł cebulka 2 łyżki mąki śmietanka 30% rosołek drobiowy w kostce serek topiony w kostce dwie piersi dodatkowo można starty żółty ser(nie koniecznie) brokuły ugotować w osolonej wodzie,makaron również w garnku na odrobinie oleju smażymy cebulkę jak się zrumieni dodajemy mąkę i jeszcze chwilę smażymy dodajemy śmietankę, szklankę wody,serek topiony i kostkę rosołową
Swojskie jedzonkoWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Zupa krem z pieczonych buraków podana z chrupiącymi kulkami serowo – makaronowymi. Te danie przygotowałam na konkurs makaronowy, więc
Marta Gotujefaktur. Składniki (na 4 porcje) 300 g makaronu spaghetti 1/2 kg mrożonego siekanego szpinaku 4-6 ząbki czosnku 4 jajka 2 łyżki oliwy z oliwek ser parmezan Sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania Makaron spaghetti ugotować zgodnie z zaleceniami producenta. Jajka ugotować na twardo. W rondelku na dobrze nagrzanej oliwie podsmażyć czosnek. Drobno siekany, badź wyciśnięty przez praskę. Uważać
Mr. Taste