lukier - 7892 przepisów (strona:287/527)

Tradycyjne pierniczki 84

pszennej 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 10 łyżek miodu płynnego 60 g masła 50 g cukru pudru 3 łyżki przyprawy do piernika 1 łyżeczka kakao posypka i lukier do dekoracji wg uznania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. W rondelku rozpuścić masło, ostudzić. Następnie dodać miód, jajko i razem wymieszać. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem

Danka Pichci
Doskonały sernik nowojorski Marthy Stewart 110

folią w czasie pieczenia, ale co tam. Na smaku nie stracił Jako spodu użyłam maślanych herbatników, ale równie dobrze sprawdzą się herbatniki czekoladowe. Sernik możecie posypać cukrem pudrem, polać lukrem lub też ulubioną polewą. Nadmiar (haha, czy istnieje takie pojęcie w stosunku do sernika?) można zamrozić i w chwili słabości wyjąć kawałek i poczekać na rozmrożenie. Rozmrożony sernik smakuje równie

Mieszam w Garnku
Ciasteczka na Święta - 35 przepisów 145

masy krówkowej  6.  Maślane serduszka  7.  Szybkie pierniczki  8.  Ciasteczka cynamonowe  II 9.  Cynamonowe ciasteczka  10.   Półksiężyce z lukrem  11.  Wafle z masą z dodatkiem galaretki  12.  C iasteczka budyniowe 13.  Rogaliki z nutellą  14.  Kruche ciasteczka z posypką orzechową

kruche babeczki
Pyszne ciasta na Święta 396

pianką i owocami 27. biszkopt z owocami 28. Styropian (ciasto) Sernik śmietankowy 29. Makowe babeczki z kremem 30. se rnikowe tartaletki z malinami. 31. makowiec z kruszoką i lukrem 32. Przepis na świąteczny Makowiec zawijany (strucla) The post Pyszne ciasta na Święta appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
4 składnikowe kruche ciasteczka 124

piekarniku rozgrzanym do 190 stopni. Po upieczeniu pozostaw je na chwilę na blasze, potem przełóż na talerz. Ciasteczka przed podaniem możesz posypać cukrem pudrem lub udekorować za pomocą lukru. Smacznego Szukasz innych pomysłów na ciasteczka? Zajrzyj TUTAJ . Artykuł 4 składnikowe kruche ciasteczka pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni
makowiec zawijany 154

Zwijamy wzdłuż dłuższego boku. Zawijamy w papier do pieczenia, pozostawiając ok. 1 cm luzu. Przekładamy na dużą blachę i pieczemy przez ok. 40 min. Po upieczeniu studzimy. Dowolnie dekorujemy lukrem lub polewą czekoladową

Domowy Smak Jedzenia
Dożdżowa gwiazda z czekoladą 101

Mąka pszenna 500 g Masło roztopione i przestudzone 50 g Mleko 1/2 szklanki Cukier 3 łyżki Jajko Sól szczypta Dodatkowo: ok. 6 pełnych łyżeczek kremu czekoladowego ok. 3 łyżek lukru do dekoracji lub cukru pudru Do miski przełożyć wszystkie składniki na rozczyn, wymieszać i odstawić na 15 minut w ciepłe miejsce.  Do osobnej miski przełożyć wszystkie składniki na ciasto

Kulinarne przygody
Domowa skórka pomarańczowa 187

dodać odrobinę wody. Warto sprawdzić: Jak suszyć żurawinę , Marmolada pomarańczowa z dynią , Syrop z jeżyn bez gotowania Skórka jest gotowa gdy jest szklista i w całości pokryta warstwą cukrowego lukru. Gorące skórki rozkładamy na dużym talerzu do wystygnięcia. Następnie wsypujemy do słoiczków i przechowujemy w lodówce. Z tej procji przygotujemy dwa słoiczki skórki

Gotujemy i jemy
Domowa skórka pomarańczowa 166

dodać odrobinę wody. Warto sprawdzić: Jak suszyć żurawinę , Marmolada pomarańczowa z dynią , Syrop z jeżyn bez gotowania Skórka jest gotowa gdy jest szklista i w całości pokryta warstwą cukrowego lukru. Gorące skórki rozkładamy na dużym talerzu do wystygnięcia. Następnie wsypujemy do słoiczków i przechowujemy w lodówce. Z tej procji przygotujemy dwa słoiczki skórki

Korniszonki
Idealnie kruche wegańskie rogaliki 161

blaszce do pieczenia i piecz je około 30 minut w temeraturze 180 C na środkowej półce piekarnka. Powinny sie lekko przyrumienić. Dekoracja rogalików wedel uznania, ja je polukrowałam lukrem przygotowanym z cukru pudru i soku pomarańczowego. Smacznego   OLYMPUS DIGITAL CAMERA Artykuł Idealnie kruche wegańskie rogaliki pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Miękkie pierniczki według Anny Starmach 132

wymaga dojrzewania. Pierniczki są mięciutkie, pięknie rosną i cudownie pachną korzennymi przyprawami. Na blogu znajdziecie także inne inspiracje na ciasteczka: Orzechowe ciasteczka choinki Pyszne pierniczki last minut z lukrem   Kruche ciasteczka z bezą   Pepparkakor, szwedzkie pierniczki imbirowe Świąteczne ciasteczka cynamonowe Świąteczne ciasteczka z kremem czekoladowym Ciasteczka imbirowe, golden gingerbread   Chrupiące ciasteczka imbirowe Pierniczki lebkuchen Świąteczne markizy Imbirowe

Kulinarne przygody Gatity
Piernik staropolski z powidłami - dojrzewający. 148

powideł.  Ciasto przykryć papierem i obciążyć. Odstawić na 3-4 dni do suszenia. Następnie pokroić go na trzy równe pierniki lub pozostawić w całości. Piernik polać czekoladą lub lukrem, można też posypać orzechami.  Polewa czekoladowa; 100 ml śmietany kremówki 36% lub 30% 100 g mlecznej czekolady Smietankę podgrzać w garnuszku, zdjąć z palnika, dodać posiekaną czekoladę. Odstawić

Radość kipiąca uśmiechem.
Piernikowe babeczki na maślance 195

wysokości. Piernikowe babeczki na maślance wkładamy do nagrzanego piekarnika na środkowy poziom. Pieczemy do tzw. suchego patyczka około 20-25 minut. Babeczki można dowolnie ozdobić. U mnie lukier i odrobina ozdób. Smacznego

Słodkie okruszki