lukier do ciastek - 919 przepisów (strona:28/62)

Spis Ciast i dań na Boże Narodzenie - Sprawdzone! 2033

Sernik Kajmakowy CIASTKA: Ciasteczka orzechowow-czekoladowe Ciastka kruche przez maszynkę Pierniki z koglem-moglem i alkoholem Miękkie pierniczki na drożdżach Potworne ciasteczka ze słoika Miękkie pierniczki świąteczne INNE WYPIEKI: Ciasto kokosowe z chałwą Ciasto miodownik Piernikowy keks na konfiturze Ciasto kokosowe z alkoholem Szybki jabłecznik  Piernikowy murzynek z lukrem Ciasto z makiem i serem Ciasto Pani Walewska

W Moim Magicznym Domu
Pierniczki 150

powierzchni (np. stole). Wykrawaj z niego foremkami ciastka. Układaj je na blasze i piecz partiami przez 10-15 minut w temperaturze 190°C. Upieczone ciasteczka przełóż z blachy na płaski talerz lub metalową kratkę i odstaw do przestygnięcia. Pierniczki przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku, np. dużym słoju. Przed podaniem udekoruj lukrem lub polewą czekoladową

blog.moje-pasje.info
Pierniczki wg Łukasza 186

zrobić kolejną porcję ciastek. Wierzch ciastek, na których pozostaje surowa mąką lekko przetrzeć mokrym palcem, aby nie pozostawało surowej mąki.Piec w rozgrzanym piekarniku przez ok. 12-13 min, aż ładnie się zrumienią. Wystudzone pierniczki przełożyć  do puszki na 1-2 tygodnie  aby zmiękły. Pierniczki dekorować za pomocą lukru królewskiego 1-2 dni przed

Moje domowe kucharzenie
Ciasteczka Walentynkowe:* 375

Składniki:  2 kubki mąki krupczatki 1 kostka zimnego masła 0,5 kubka cukru pudru 1 żółtko 1 łyżka kwaśnej  śmietany skórka z połowy cytryny

Luźna Kuchnia
Ciasteczka cytrynowe z serkiem ricotta 245

mięciutkie, puszyste, delikatnie, świetnie nadają się do porannej kawy. Oczywiście zmniejszyłam trochę ilość cukru w przepisie. Oryginalnie ciasteczka powinny być polane lukrem cytrynowym, ale jako, że nie przepadamy za lukrem i ograniczamy ilość spożywanego cukru zastąpiliśmy go polewą z gorzkiej czekolady. Też pasuje :) SKŁADNIKI: Na około 20 ciasteczek. 210 g mąki pszennej (np. tortowej) 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia(...)sypkie składniki do masy ciasta i miksujemy do połączenia składników. 4. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy ciasto w dosyć dużych odstępach od siebie (dwie łyżki ciasta na jedno ciastko). 5. Ciasteczka pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 170°C i pieczemy przez około 15 minut - do czasu, aż się ładnie zarumienią. 6. Po upieczeniu odstawiamy ciasteczka do wystygnięcia

W kuchni Katie
Ciastka waniliowo-kakaowe 155

kulki, ugniataj na płasko i wykrawaj foremkami ciastka. Piecz na środkowej półce w temp. 180 C na papierze do pieczenia około 15 minut bez termoobiegu (programem grzania góra-dół). Pamiętaj o zachowaniu odstępów między ciasteczkami, bo lekko urosną. Gotowe wystudź na kratce lub na płaskim talerzu. Możesz udekorować je polewą lub lukrem. SMACZNEGO

Zasmakuj Kuchni
Wielkanocne babeczki 260

Dziś przepis na babeczki wielkanocne. Same w sobie są proste i smaczne, ale całą robotę robi dekoracja! Niestety nie jest to deser lekki. Maślany krem-lukier

Kulinarne Inspiracje
Saszetki z ciasta francuskiego z jabłkami na szybko 215

Składniki: 30 dag ciasta francuskiego (gotowego) 3 jabłka sok z połowy cytryny skórka starta z połowy cytryny 2,5 łyżki cukru pół łyżeczki cynamonu 1 łyżka

Qchnia po prostu
Słoneczka 1674

Przy weekendzie znowu zapraszam na coś słodkiego, tym razem słoneczka, z przepisu i w wykonaniu mojej Mamy :) Przyznam się, że mi do tej pory zawsze lukier

Kuchnia w czekoladzie
Serduszkowe oponko-donuty / Heart-shaped donut 146

podsypywania 350 g. półtłustego twarogu 1,5 łyżeczki sody oczyszczinej 3 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru z wanilią 2 łyżeczki octu 3 żółtka 200 g. kwaśnej śmietany 18% Lukier 1 szkl. cukru pudru 100 g. mrożonych czerwonych porzeczek 2 łyżeczki cukru Oraz ok. 750 ml. oleju do głębokiego smażenia cukrowe posypki serduszka, kuleczki, maczek itp. Mąkę wymieszaj z sodą, cukrem(...)ziemniaków. Dodaj do mąki, zagnieć ciasto (będą w nim widoczne małe grudki sera). Stolnicę posypuj dodatkową mąką i rozwałkuj około 1/3 ciasta na grubość 1 cm. Foremkami do ciastek wykrawaj serca a w nich mniejsze serduszka. Układaj oponko-donuty na posypanym mąką blacie. Skrawki ciasta ponownie zlepiaj i rozwałkowuj. W garnku o średnicy około 20 cm. rozgrzej mocno olej

Delicious Place
Kruche ciasteczka na Święta 218

minut (jednak wszystko zależy od grubości ciastek). Wyciągać od razu kiedy widać, że lekko brązowieją. Można je łatwo przypalić! Po wyciągnięciu zostawić przez 2-3 minuty na blasze, by doszły i kontynuować z kolejną partią. Można je jeść od razu lub przełożyć do puszki albo zawiesić na choince. Ja nie ozdabiałam ich lukrem, ale oczywiście jeśli ktoś chce

Karola gotuje
Rożki z ciasta francuskiego z jeżynami 220

płat ciasta francuskiego jeżyny cukier jajko Lukier: woda cukier puder sok z cytryny Na blacie rozkładam ciasto, które dzielę (albo na 6 części, albo na 12, wtedy rożki wyjdą mniejsze) na 12 kwadratów. Na koniec każdego nakładam po kilka jeżyn i posypuję je cukrem. W miseczce roztrzepuję jajko i smaruję nim brzegi ciastek. Następnie ciasto składam na pół

kruche babeczki
Świąteczne ciasteczka kakaowe 220

spotkania pełne uśmiechu i miłości, ciepła i serdeczności.  Wspólne biesiadowania i świątecznych smakołyków delektowania.  Ja zamiast pierniczków lukrowanych, czy czekoladą polewanych,  ciasteczka kakaowe przygotowuję i lukrem je maluję.  Są wesołe, kolorowe, chrupiące i wyjątkowe. Samo ich ozdabianie, to takie plastyczne improwizowanie, wyglądają wówczas oryginalnie choć nie zawsze wyjdą idealnie.  Liczy się radość przy ich ozdabianiu(...)cukru pudru, 1 duże jajko, 600 g mąki, 3 duże łyżki kakao, 1 łyżeczka sody, ponadto: mąka do podsypania, białka, cukier puder, sok z cytryny, perełki dekoracyjne. Przygotowanie: Ciastka: Suche składniki: mąkę mieszamy z sodą i kakao. W rondelku rozpuszczamy masło, studzimy. Masło przelewamy do dużej miski, dodajemy cukier puder, jajko i miksujemy.  Powoli dodajemy suche składników

Moniki Smakołyki
Pieczone pączki-donaty 202

Piękna pogoda, piękne słoneczko za oknem i od razu jest chęć do działania. Chcąc zrobić dzieciom i mężowi niespodziankę  upiekłam donaty czyli pączki z dziurką

O kuchni z uczuciem
BABKA KAKAOWO-CYTRYNOWA NA MAJONEZIE Z KRÓLIKIEM W ŚRODKU 157

łyżeczka proszku do pieczenia 4 jajka 3/4 szkl. cukru 4 łyżki majonezu 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej 1/2 szkl. mąki pszennej skórka i sok z 1/2 cytryny 2 łyżki kakao lukier, orzechy laskowe wiórki kokosowe do dekoracji Przygotowujemy ciasto jasne: Białko ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier i ubijamy aż się rozpuści. Dodajemy cukier waniliowy oraz żółtka i mieszamy. Przesiewamy do masy(...)składników. Formę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy masę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 st przez ok 40 minut. Po wystudzeniu kroimy babkę na plastry i wykrawaczką do ciastek wycinamy kształt królika.  Przygotowujemy masę ciemną: Białko ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier i ubijamy aż się rozpuści. Dodajemy cukier waniliowy oraz żółtka i mieszamy. Przesiewamy do masy jajecznej

Kuchnia w oparach
muchomorki 125

dekoracji: pisaki cukrowe lub lukier i barwniki Masło z mąką posiekać, dodać żółtko, cukier puder i sól. Wszystko razem zagnieść. Ciasto owinąć folią i schłodzić w lodówce przez godzinę. Następnie rozwałkować i foremką wycinać grzybki. Układać na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem i piec w 200*C około 5 minut. Kiedy ciastka wystygną udekorować je pisakami lukrowymi

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
BABKA MAJONEZOWA Z KRÓLIKIEM W ŚRODKU 147

pieczenia Winiary 4 jajka 3/4 szkl. cukru 4 łyżki majonez Winiary 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej 1/2 szkl. mąki pszennej skórka i sok z 1/2 cytryny 2 łyżki kakao lukier, orzechy laskowe wiórki kokosowe do dekoracji Przygotowujemy ciasto jasne: Białko ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier i ubijamy aż się rozpuści. Dodajemy cukier waniliowy oraz żółtka i mieszamy. Przesiewamy do masy jajecznej(...)składników. Formę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy masę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 st przez ok 40 minut. Po wystudzeniu kroimy babkę na plastry i wykrawaczką do ciastek wycinamy kształt królika. Przygotowujemy masę ciemną: Białko ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier i ubijamy aż się rozpuści. Dodajemy cukier waniliowy oraz żółtka i mieszamy. Przesiewamy do masy jajecznej mąkę

Kuchnia w oparach