łosoś - 8834 przepisów (strona:129/589)

Rolada z łososiem i twarożkiem 79

Prosta i szybka rolada z łososiem wędzonym, twarożkiem i szczypiorkiem. By rolada z łososia wyglądała bardzie kusząco polecam dać nieco więcej łososia, by były widoczne ładne zawijasy. Ja niestety miałam w domu opakowanie 150g łososia, dlatego Wam w The post Rolada z łososiem i twarożkiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Ryba w papilotach z sosem czosnkowym. Krok po kroku. 148

pieczenia zastosować. Dzięki tej recepturze Twoja ryba już nigdy nie wyjdzie wysuszona, czy mdła w smaku.     Składniki:   500 g fileta z łososia ze skórą 4 łyżeczki masła garść ulubionych ziół, ja użyłem: tymianku, natki pietruszki i szczypiorku 1/2 cytryny 2 ząbki czosnku skórka z cytryny sól, czarny pieprz(...)czarnym pieprzem. Dodaj kawałek masła, ulubione posiekane zioła, czosnek pokrojony w płatki, skórkę i sok z cytryny. Zwiń papiloty zamknięciem do góry.   Łososia piecz w 220°C z termoobiegiem przez 15-20 minut. Dla tych, którzy lubią lekko różową rybkę piętnaście minut w zupełności wystarczy. Dla zwolenników bardziej ściętej ryby

kuron.com.pl
Makaron z łososiem i szpinakiem 76

Przedstawiam Wam dzisiaj jeden z moich ulubionych przepisów na szybki obiad . Przepyszny makaron z łososiem i szpinakiem w sosie śmietanowym. Jest przepyszny, a jego przygotowanie zajmuje niespełna 25 minut. Ponadto doskonale komponuje się z sokiem z cytryny i parmezanem, które dopełniają smaki. Makaron z łososiem i szpinakiem 140 g makaronu penne ((lub innego)) 200 g szpinaku świeżego lub mrożonego(...)łososia wędzonego 100 g śmietany 18% 30 g parmezanu 1/2 cytryny Przyprawy: pieprz, sól, czosnek w płatkach, suszone pomidory z bazylią i czosnkiem Makaron ugotuj al dente w lekko posolonej wodzie, a następnie go odcedź. Szpinak włóż na patelnię posmarowaną oliwą. Smaż do momentu zmniejszenia jego objętości. Następnie dodaj przyprawy oraz łososia pokrojonego na kawałki. Wszystko polej śmietanką i wymieszaj

Przepisy na widelcu
Tatar z łososia 101

Tatar z łososia jest bardzo apetyczną przystawką. Dość prosta i szybka w przygotowaniu. Delikatna, ładnie prezentuje się na stole:) Łosoś jest bardzo wdzięczną rybą, można ją przyrządzać na bardzo wiele sposobów. Myślę ,że każdy będzie pyszny bo sama ryba jest wyjątkowa. Na uwagę zasługuje to , że łosoś posiada znaczną ilość różnorodnych nienasyconych kwasów … Czytaj dalej Tatar z łososia Artykuł(...)Tatar z łososia pochodzi z serwisu gotuj-ze-mna-blog

gotuj ze mną
Zupa z rukoli z wędzonym łososiem 141

Akcja szkocka powoli dobiega końca, a na jej zakończenie mam dla Was ciekawy przepis. Postanowiłam przygotować zupę z rukoli z wędzonym łososiem . Smak zupy z rukoli jest dość specyficzny i może nie każdemu przypadnie do gustu, ale muszę przyznać, że mimo iż nie przepadam za rukolą, tak ta zupa wyjątkowo mi zasmakowała. Zupa z rukoli jest ciekawa w smaku, delikatna(...)naturalnie słodka, a dodatek wędzonego łososia dodatkowo podkreśla jej smak. Polecam wypróbować.  Zupa z rukoli z wędzonym łososiem Składniki: 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 150ml śmietany 350ml wywaru warzywnego (bulionu) 250-300g rukoli kilka listków świeżej bazylii kilka plastrów wędzonego łososia sól, pieprz kilka kropli soku z cytryny (opcjonalnie lub do smaku) oliwa do smażenia Przygotowanie

Codzienne Gotowanie
Łososiowe biedronki 145

Łososiowe przekąski na bazie chrupiących krakersów, wędzonego na zimno łososia, aromatycznych oliwek, łagodnych pomidorków i wyrazistego kremu balsamicznego doskonale sprawdzą się na przyjęciowym stole. Świetny pomysł na przemycenie łososia najmłodszym. Składniki: 250g serka śmietankowego, kanapkowego 150g wędzonego na zimno łososia Mowi (6 plastrów) 3 łyżeczki śmietany 18% 1 ząbek czosnku 18 krakersów 18 czarnych oliwek 9 pomidorków koktajlowych kilka kropel(...)nadać kształt skrzydełek biedronki. 3. Głowę biedronki zrobić z oliwki, a w środek włożyć łodygi natki, które będą czułkami. 4. Każdy krakers posmarować serkiem, położyć 1/3 plastra łososia, ułożyć połówki pomidora i oliwki. 5. Kropki na pomidorkach wykonać za pomocą kremu balsamicznego i całość udekorować listkami natki z pietruszki. Nasz łosoś wędzony na zimno jest tak dobry, że nazywamy

Szalona Kuchnia Eweliny
Sajgonki śniadaniowe z łososiem wędzonym, mozarellą i awokado 126

naprawdę możecie je nadziać ulubionymi dodatkami, tylko obowiązkowo dodajcie trochę twardej mozarelli do środka, to wyjdą pyszne „ciągutki” Spróbujcie Składniki: – 6 płatów papieru ryżowego – 200g łososia wędzonego – 1/2 dojrzałego awokado – 1/2 czerwonej papryki – 1 mały pomidor (u mnie malinowy) – 200g twardej mozarelli – 1 jajko Awokado, paprykę i pomidora pokroić w słupki(...)roztrzepanym jajku i smażyć na suchej, mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni z każdej strony na rumiano. Podawać z ulubionymi dodatkami. Najlepiej smakują z sosem chili. Smacznego Sajgonki śniadaniowe z łososiem wędzonym, mozarellą i awokado Sajgonki śniadaniowe z łososiem wędzonym, mozarellą i awokado Sajgonki śniadaniowe z łososiem wędzonym, mozarellą i awokado Artykuł Sajgonki śniadaniowe z łososiem wędzonym, mozarellą i awokado pochodzi

Smaki Armine
Łososiowy tort kanapkowy z chrupiącą rzodkiewką i szpinakową nutą 145

Świetny pomysł na pożywne śniadanie na bazie pełnoziarnistego chleba, aromatycznego łososia, pachnącego koperkiem kremowego twarożku, delikatnie pikantnej i przyjemnie chrupiącej rzodkiewki, orzeźwiającego ogórka oraz nuty świeżego szpinaku z pewnością zaskoczy domowników i stanie się królem śniadaniowego stołu. Składniki: 24 kromki chleba tostowego pełnoziarnistego 300g wędzonego na zimno łososia Mowi (2 opakowania po 6 plastrów) Krem rzodkiewkowy: 150g rzodkiewek 1 czerwona(...)desce jedna obok drugiej w dwóch rzędach po 3 kromki (6 kromek). Następnie kromki chleba posmarować kremem rzodkiewkowym, przykryć drugą warstwą 6 kromek, posmarować kremem koperkowym, ułożyć plastry wędzonego łososia i ponownie ułożyć trzecią warstwę 6 kromek chleba. Na samym końcu posmarować kremem szpinakowym i ułożyć ostatnią warstwę kromek chleba. 6. Wykończenie tortu: Ogórka, rzodkiewki umyć, osuszyć i pokroić

Szalona Kuchnia Eweliny
Tarta z wędzonym łososiem i szparagami 163

Krucha, chrupiąca tarta z aromatycznym, wędzonym łososiem, chrupiącymi szparagami i nadzieniem śmietanowo-serowym to moja propozycja sezonowego obiadu. Składniki: Ciasto: 200g mąki pszennej 90g masła 1 jajko 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli masło do wysmarowania formy Nadzienie: 150g wędzonego na zimno łososia Mowi (1 opakowanie - 6 plastrów) 1 pęczek zielonych szparagów 3 łyżki masła sól pieprz Masa śmietanowo(...)pieprzem. 3. Szparagi umyć, odłamać twarde końce, przyciąć na szerokość odpowiadającą formie. Następnie rozgrzać masło, wrzucić szparagi i lekko obsmażyć, doprawić do smaku solą i pieprzem. 4. Wędzonego łososia pokroić w paski o szerokości około 5 mm. 5. Na podpieczony spód tarty wylać masę śmietanowo-jajeczną, następnie na wierzchu ułożyć naprzemiennie obok siebie szparagi i paski łososia. 6. Gotową tarte

Szalona Kuchnia Eweliny
Spaghetti z łososiem oraz pesto z czosnku niedźwiedziego 113

minutach potrzebnych na ugotowanie makaronu. Moja dzisiejsza propozycja, nie dość, że jest właśnie bardzo szybka do zrobienia, to jeszcze jest bardzo zdrowa. Wszystko za sprawą czosnku niedźwiedziego oraz wędzonego łososia Mowi. Po oba te składniki warto sięgnąć ze względu na ich wartości odżywcze i zdrowotne. Czosnek niedźwiedzi wspomaga trawienie i układ sercowo-naczyniowy, zmniejsza ryzyko rozwoju nowotworów, a także pomaga(...)zwalczać bakterie, grzyby i pasożyty. Sięgając z kolei po łososia dostarczamy swojemu organizmowi cennych kwasów omega-3, witaminy: B12, D, E a także selen, magnez, potas, fosfor oraz wapń . Zawartość tych składników pozytywnie wpływa na nasz organizm (m.in. poprawia pamięć i zdolności umysłowe, kondycję cery, funkcjonowanie układu nerwowego, krwionośnego, immunologicznego, wzmacnia układ kostny, przemianę materii, obniża ciśnienie i poziom złego

Smaki Na Talerzu
Zielone roladki z serkiem, warzywami i łososiem 154

Szukacie   pomysłu na wiosenną zdrową przekąskę   ? Dobrze trafiliście   ! Dziś propozycja na szpinakowe roladki z kremowym serkiem z wędzonym łososiem, rzodkiewkami i suszonymi pomidorami, całość doprawiona gruboziarnistym mielonym pieprzem i   świeżym koperkiem, brzmi pysznie i takie jest. Świeże i lekkie danie w mgnieniu oka znajdzie amatorów, w tym przypadku smaki dopełniają się nawzajem. Wędzony łosoś MOWI(...)szklanka mleka 1 szklanka gazowanej wody mineralnej 7 dag świeżego szpinaku szczypta soli  Oliwa do smażenia Łososiowe nadzienie: 1/2 kg  zmielonego półtłustego twarogu 20 dag wędzonego łososia Mowi 6 suszonych pomidorów z zalewy olejowej 2 łyżki kwaśnej  śmietany 18% 1 duży pęczek rzodkiewek 1 pęczek koperku 1 łyżeczka kremowego chrzanu 10 liści sałaty masłowej Sól morska

Wanilia i Kardamon
Zapiekanka makaronowa z łososiem i tym co trzeba było zużyć, czyli nie marnujemy resztek 116

Dzień dobry :-) Dzisiaj mam dla Was przepis na zapiekankę z łososiem i reszta, to tak naprawdę, to co już musiałam zużyć, czyli resztki, które zostały. Tak więc w zapiekance jest trzy rodzaje makaronów, które mi zostały każdy po trochu, troszkę rukoli, kilka oliwek, kukurydza, kilka pomidorków i mozzarella. No i łosoś :-) Zapiekanka pyszna, nic nie zostało wyrzucone. Ciekawa jestem(...)takie zapiekanki resztkowe? Polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Składniki: makaron (u mnie trzy rodzaje) świeża rukola kilka czarnych oliwek kilka pomidorków koktajlowych 1/2 puszki kukurydzy około 300 g łososia starta mozzarella sól pieprz 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Oliwki kroimy w plasterki, pomidorki na połówki, rukolę myjemy, kukurydzę odsączamy z zalewy. Łososia obieramy ze skóry, myjemy, osuszamy

kruche babeczki
Tarta z wędzonym łososiem 143

Lubię różnego rodzaju tarty, robię je dosyć często. Dlatego dzisiaj kolejny przepis, tym razem tarta z łososiem i serem mozzarella. Do tego świeży koperek i pyszny obiad gotowy ;) Inspiracją był przepis jest zaczerpnięty z książki kucharskiej z Lidla "Pascal kontra Okrasa". Tarta z wędzonym łososiem składniki (blaszka 22cm): 100 g śmietany 30% 5 jajek 150 g łososia wędzonego(...)mozzarelli  1/4 pęczka świeżego koperku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto: 50 g masła 120 g mąki (ja użyłam pełnoziarnistej) 1 żółtko szczypta soli Tarta z wędzonym łososiem wykonanie: Z podanych składników zagniatamy ciasto, wkładamy na 30 minut do lodówki. Następnie rozwałkowujemy i wykładamy na 24 cm ceramiczną formę. Na to kładziemy papier do pieczenia i wysypujemy obciążenie w postaci ryżu

Delusional Trine
Tortilla z łososiem, szpinakiem i sosem czosnkowym 127

Dietetyczny i zdrowy obiad w 20 minut! Tortilla z łososiem, szpinakiem i sosem czosnkowym to dobry wybór, jeśli chodzi o szybki obiad w ciągu tygodnia. Do tego przepisu wybrałam pszenne pełnoziarniste tortille, ponieważ utrzymują uczucie sytości na dłużej. Dla osób, które dbają o zrównoważoną dietę i swoją sylwetkę spożywanie złożonych węglowodanów jest bardzo ważne. Jak się zabrać za przygotowanie tego(...)przepisu, żeby było szybko, czysto i smacznie? Po pierwsze musicie przygotować wszystkie produkty, zanim zaczniecie smażyć. Cebulę i paprykę pokrójcie w jednakowej wielkości kostkę. Łososia i ser sałatkowo-kanapkowy pokrójcie w dość dużą kostkę. Łosoś i tak straci na objętości i lekko się rozpadnie, a ser rozpuści. Jeszcze zanim zaczniecie smażyć, przygotujcie sos czosnkowy, bo później nie będzie

Słodkie Gotowanie
ŁOSOŚ Z GROSZKIEM I KAPARAMI 106

Proste, smaczne danie z łososiem dla miłośników ryb, możecie je podać na świąteczny lub niedzielny obiad. Zioła i kapary dodadzą wyrazistości łososiowi. A podany ze świeżym groszkiem i ziemniakami powinien zasmakować każdemu. Dla 6 osób Przygotowanie: 25 min Smażenie: 55 min ● 6 filetów z łososia (ou de filets) ● 500 g świeżego groszku ● 6 dużych ziemniaków ● 1 cebula ● 2 łyżki kaparów(...)kostka bulionu warzywnego  Bio ● 20 g masła ● Oliwa z oliwek ● Sól, pieprz Przygotowanie: Nagrzej piekarnik do 200°C. Miętę i szczypiorek umyj i osusz, drobno posiekaj. Filety z łososia oczyść, usuń ości. Ułóż je w naczyniu żaroodpornym, polej oliwą z oliwek, posól, popieprz. Posyp z wierzchu kaparami i posiekanymi ziołami. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez około

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska