łosoś w sosie - 2110 przepisów (strona:86/141)

"Nasiona warzyw strączkowych na talerzu" - podsumowanie akcji 166

niewiele widać)  czy Miksera. Pracy więcej, ale efekt bardziej estetyczny, choć to oczywiście kwestia gustu. CIECIERZYCA Ciecierzyca w sosie kurkumowym z ryżem ; blog: rabarbarowo Pasztet: cieciorka z warzywami ; blog: Pij soki wyciskane Cieciorka w ricotcie ze szpinakiem i wędzonym łososiem ; blog: Gawron w rosole Pieczone faszerowane bataty z pomidorami i cieciorką ; blog: Two Broke Sisters Gulasz wołowy z grzybami(...)marchwi z pomarańczową soczewicą ; blog: Weekendy w domu i ogrodzie Zupa z czerwonej soczewicy z batatem i wędzoną papryką ; blog: Twins Pot Soczewica Bieługa w pomidorowo-kokosowo-orzechowym łagodnym sosie ; blog: Agelessnation Dhal z soczewicy z jarmużem i szpinakiem ; blog: U stóp Benbulbena Aromatyczne casserole z kurczaka i soczewicy ; blog: U stóp Benbulbena Spaghetti z soczewicą ; blog: Małgorzata Rusek - Dietetyk

Weekendy w domu i ogrodzie
Sałatka z kozim serem i figami 196

Sałatka z kozim serem i figami to idealne połączenie zarówno fig i koziego sera. Oba te składniki świetnie się ze sobą łączą, a ponadto pięknie komponują

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
HAGFISH QUENELLES – DISHONORED 2 – serkeńskie rybne kluski 219

wskazuje dokładnych proporcji, dlatego sugerowaliśmy się tradycyjnymi przepisami na ten francuski rarytas. Mimo, iż na pierwszy rzut oka danie może wyglądać na mało smaczne, to delikatne kluski w połączeniu z sosem na białym winie i zapieczonym serem powinnym zadowolić smakoszy ryb. My do nich nie należymy, liczymy zatem na Wasze opinie na temat tego dania! Pora zapolować na hagfish! ILE KALORII(...)filet z łososia lub pstrąga/szczupaka [200g] 8 zł masło – 1 łyżka [20g] 0,40zł mąka – 3 łyżki [40g] 0,10 zł jajko – 1 szt. 0,40 zł śmietana 18% – 1 łyżka [20g] 0,20 zł woda – 1/4 szklanki ser żółty [50g] 1 zł koperek świeży – garść 0,40 zł // SOS // mąka

Nerds Kitchen
HAGFISH QUENELLES – DISHONORED 2 – serkeńskie rybne kluski 251

wskazuje dokładnych proporcji, dlatego sugerowaliśmy się tradycyjnymi przepisami na ten francuski rarytas. Mimo, iż na pierwszy rzut oka danie może wyglądać na mało smaczne, to delikatne kluski w połączeniu z sosem na białym winie i zapieczonym serem powinnym zadowolić smakoszy ryb. My do nich nie należymy, liczymy zatem na Wasze opinie na temat tego dania! Pora zapolować na hagfish! ILE KALORII(...)filet z łososia lub pstrąga/szczupaka [200g] 8 zł masło – 1 łyżka [20g] 0,40zł mąka – 3 łyżki [40g] 0,10 zł jajko – 1 szt. 0,40 zł śmietana 18% – 1 łyżka [20g] 0,20 zł woda – 1/4 szklanki ser żółty [50g] 1 zł koperek świeży – garść 0,40 zł // SOS // mąka

Nerds Kitchen
SAŁATKA Z ŁOSOSIEM, TRUSKAWKAMI I OCTEM BALSAMICZNYM. 272

Upały. A kiedy jest gorąco, Karmel-itka ma mniejszy apetyt.Ha, ale na tłuste sosy, ciężkie mięsiwa, obfite porcje... Nie, nie, nie! Mamy w końcu czerwiec, prawie, że lato,a na ogródkach mnóstwo pyszności.Apetyt rośnie jednak, na samą myśl o czymś lekkim, zdrowym, co jednocześnie zaspokoi głód i zmysł smaku.Co nie zabiera wiele czasu, składa się z niewielu składników(...)Karmel-itka jednak woli wersję bardziej lekką, mniej kaloryczną tym samym.Połączenie octu balsamicznego i truskawek nie wszystkim odpowiada, ale Karmel-itka osobiście uważa,że smaki te, wraz z łososiem wspaniale współgrają, uzupełniają i wzajemnie przełamują. Żaden nie dominuje,a pieprz dodatkowo wydobywa słodycz owoców. SAŁATKA Z ŁOSOSIEM, TRUSKAWKAMI I OCTEM BALSAMICZNYM. /znane połączenie, często spotykane;/ garść zielonej sałaty garść

W kuchni Karmel-itki
Jajka faszerowane z grillowaną cukinią 226

Jajka faszerowane już chyba nikogo nie dziwią, ale ich sposób podania jak najbardziej może zadziwić. Tym razem Madzia postanowiła przygotować jajka faszerowane owinięte w grillowane plasterki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
SUSHI 152

łyżeczki soli 50 ml octu ryżowego Pozostałe składniki: zielony ogórek, papryka czerwona, ogórek konserwowy- chili kawałek łososia wędzonego, paczka paluszków krabowych 1 opakowanie prasowanych alg nori do zawijania majonez  wasabi (japoński zielony chrzan) do przyprawiania i do podania marynowany imbir, sos sojowy do podania Naczynia i narzędzia: garnek z grubym dnem miska duża na ryż miseczka na wodę(...)Wszystko kroimy w cieniutkie paseczki, szykujemy wodę do moczenia rąk.   Bierzemy arkusz nori, kładziemy cienką warstwę ryżu , zostawiamy końce bez ryżu. Na środek-końca:D kładziemy wąski pasek łososia oraz ogórka pokrojonego/papryki/paluszków  – nadzienia nie może być zbyt dużo, aby nori się zamknęło.Końcówki nori smarujemy wasabi lub wodą – musi się kleić. Zawijamy nori. Kroimy uformowaną rolkę

MarciochaKucharzy
Serowe ciasteczka wytrawne 189

polecają się na imprezę karnawałową. Możemy je podać same do chrupania i przegryzania, z jakimś fajnym dipem czy sosem, lub przełożyć czy też posmarować je pastą. Wtedy wyjdzie Wam taka mini kanapeczka 😋. Inspiracje na pasty znajdziecie poniżej: Pasta z łososia Hummus, pasta z cieciorki Pasta z tuńczyka Pasta z tuńczykiem i oliwkami Pasta rybna w wersji light Pasta

Kulinarne przygody Gatity
Jak nie zmarnować jedzenia podczas Świąt? 269

odpowiednim momencie, gdy są jeszcze świeże). 12. Zamrażamy zupy i sosy Zostało zbyt dużo zupy grzybowej, grochówki czy sosów? Śmiało możemy je zamrozić w mniejszych pojemniczkach i wykorzystać na obiad w inne dni :) 13. Na ratunek rybce Karp, pstrąg, łosoś... Ryba wiedzie prym na wigilijnym stole. Często jednak spora jejczęść zostaje. Co z nią zrobić? Najlepiej zamrozić

Tradycyjna Kuchnia
Zielona sałatka 146

oleju na patelni grillowej. Rukole myję i połowę większą układam na talerzu. Dodaję makaron, plastry cukinii, oliwki, kawałki łososia, połówki pomidorków. Resztę rukoli, i pokrojoną natkę pietruszki przekładam do pojemnika wysokiego i z jedną łyżką jogurtu miksuję blenderem na sos. Dodaję resztę jogurtu sól, pieprz i mieszam dokładnie. Nie dodaję od razu całego jogurtu do miksowania bo sos będzie

wesoła kuchnia
Kuchnia Polska wg Karola Okrasy - prezentacja nowej książki 164

historii kuchni polskiej. Karol Okrasa przygotowałam dla uczestników warsztatów pyszną, wędzoną pierś z kaczki podaną z wędzonym sosem czekoladowym i polędwicę wołową z salsą paprykową.  Uczestnicy warsztatów przygotowywali tatary: wołowy, z jelenia, z sandacza, ze śledzia i z łososia.  Wszystkie pyszne, wędzone i zaskakujące w smaku. Dodatkowo podano zupę grzybową z białymi warzywami ugotowaną na wywarze z kwasu

Kuchnia Bon Appetit
Szparagi z sosem holenderskim 145

przygotowanych żółtek dodajemy gorące masło (najlepiej wlewać porcjami, cienkim strumieniem) i cały czas ubijamy. Ugotowane szparagi polewamy sosem, część sosu możemy umieścić w miseczce i maczać w nim szparagi. Smacznego! Ps. Do tego wszystkiego świetnie będzie pasowała pieczona ryba np łosoś lub dorsz

Szybko Tanio Smacznie
Pstrąg łososiowy z ryżem i fasolką szparagową 211

osoby) 125 g (jeden woreczek) ryżu basmati (u mnie  Uncle Ben’s) 300 g pstrąga łososiowego lub łososia (u mnie pstrąg) 200 ml (1/2 puszki) mleczka kokosowego 250 - 300 g fasolki szparagowej świeżej lub z puszki 4 łyżki sosu sojowego 1/2 łyżeczki miodu 3 łyżki soku z limonki lub cytryny 1/2 łyżeczki imbiru w proszku lub łyżeczka świeżego startego

Kuchcik gotuje
Sałatka z łososiem i grejpfrutem. 168

sprawdzona. Jednak coraz częściej sałatki są komponowane ze składników wprost na talerzu, skropione oliwą lub z dodatkiem jakiegoś lekkiego sosu. Chciałam, aby w moim kolejnym daniu z cytrusami znalazł się grejpfrut. Do niego dobierałam pozostałe składniki. Jak się okazało szpinak, łosoś i migdały to bardzo dobre towarzystwo dla grejpfruta. Orzechowy akcent wzmocniłam dodatkiem oleju z prażonych orzechów. Nam sałatka smakowała

zadanie-gotowanie
KOTLETY RYBNO ZIEMNIACZANE Z SOSEM CHRZANOWYM 228

najlepiej dzień wcześniej. Ja ugotowałam je w mundurkach, ale nie jest to konieczne. Można użyć dowolnej ryby np.dorsza, mintaja, łososia,soli lub innej o zwartym mięsie. Idealna propozycja dla dzieci, które nie przepadają za rybą. Podane z dowolną surówką i sosem chrzanowym  na pewno zadowolą wszystkie podniebienia. Składniki na kotlety: (na około 10 sztuk) 5 filetów z mintaja

potrawyregionalne
2 rok blogowania za mną :) 143

nadal mam głowę pełna pysznych pomysłów:) A dziś przedstawię moje ulubione potrawy z ubiegłego roku:) STYCZEŃ  Por nadziewany łososiem (cannelloni ) LUTY Oponki serowe mojej babci Ani MARZEC Pikantny Gulasz Węgierski KWIECIEŃ Chałka z kminkiem MAJ Pierogi z botwinką w sosie koperkowym CZERWIEC Ciasto z rabarbarem, bezą i kruszonką LIPIEC  Risotto z prawdziwkami SIERPIEŃ Paella mixta z langustynkami

MarciochaKucharzy
Łosoś ze szparagami w sosie holenderskim 214

Jeśli miałabym wskazać ulubioną rybę, zdecydowanie byłby to łosoś. Pieczony, smażony, wędzony. Na drugim miejscu byłby dorsz. Ryby powinniśmy jeść dwa razy  w tygodniu.Tyle z teorii

bistro mama
Sałatka z wędzonym łososiem znad Bałtyku! ;-) 232

wędzonego na gorąco łososia. Sałatka miała być prosta i szybka w wykonaniu i niskokaloryczna! SKŁADNIKI: - 3 łyżki wędzonego łososia około 100-120 g  - pomidor - zielona papryka (1/4 szt) - czerwona papryka (1/4 szt) - sól morska - pieprz  - rukola duża garść - NA SOS: sok z cytryny, 1/2 łyżeczki miodu, łyżka wody

SMYKWKUCHNI
Spaghetti z łososiem i cukinią - najlepsze! 332

oliwie z oliwek, dodajemy pokrojoną cukinię, dusimy kolejne 5-7 minut, na sam koniec dodajemy pokrojonego w kostkę łososia, przykrywamy patelnie pokrywką dusimy około 5 minut. Po tym czasie zdejmujemy pokrywkę, dodajemy 150 ml śmietanki, doprawiamy, odparowujemy tak aby sos zgęstniał - 5 min. Na sam koniec dodajemy natkę i sok z cytryny, delikatnie mieszamy! Pychota

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania