łosoś w sosie - 2110 przepisów (strona:90/141)

Filet z mintaja 190

Bardzo uniwersalny przepis na polędwiczkę lub filet z mintaja smażony i duszony chwilę w kremowym, słodko kwaśnym sosie maślanym z mleczkiem kokosowym. Filet z mintaja polecam podawać z makaronem lub ryżem. Jeśli lubisz ryby, to zapraszam też po kilka innych sprawdzonych przepisów. Łosoś smażony lub  ryba po grecku  to jedne z popularniejszych dań rybnych

AniaGotuje.pl
ZAPIEKANKA Z TUŃCZYKIEM, SELEREM NACIOWYM I SEREM CHEDDAR 153

zmieloną papryką. Wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj ok. 15 minut. *Np. śmietany Szefa Kuchni Danone do sosów. * Możesz przygotować zapiekankę wcześniej, przechować ją w lodówce, bardzo dobrze smakuje odgrzana. Możesz ją użyć jako farsz np. do naleśników. *Zamiast tuńczyka możesz użyć łososia z puszki

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
,,Roladki z cukinii i łososia ’’ 150

roladki są bardzo delikatne w smaku. Można je podawać „w sosie” własnym, ale można także podać dodatkowe sosy. Roladki powstały dzięki uprzejmości marki Frisco, Frisco.pl – supermarket online z pełnym asortymentem spożywczym i nie tylko. … W sklepie Frisco znajdziecie między innymi produkt LIMITO Łosoś Norweski wędzony na zimno – plastry. Ciesz się przyjemnymi zakupami online z firmą Frisco !   Składniki: 1 opakowanie

Podróż w kulinaria
Makaron ryżowy ze szparagami i wołowiną marynowaną w maśle orzechowym 120

iedyś zrobiłem dla Was makaron ryżowy ze szparagami i pieczonym łososiem . Tak Wam ten przepis się spodobał, że postanowiłem go powtórzyć w nowej odsłonie — z wołowiną! Zamarynowana wołowa polędwica w maśle orzechowym z chili, czosnkiem, sosem sojowym i sokiem z limonki to prawdziwa petarda. Do tego kawałeczki szparagów ugotowanych al dente, chrupiące fistaszki i tasiemki makaronu ryżowego, który cudownie wchłania

Food Square
"Bosacka po polsku" Nowoczesne przepisy kuchni polskiej 141

który robiłam i pokazywałam wczoraj - klik , pyszny krem z kurek i inne dania główne: pstrąg w maku, łosoś z miodem i lazurem, ryż pietruszkowy, sajgonki warzywne, gęś owsiana podawana z zielonymi kopytkami i czerwoną kapustą, schabowy w maślance, mini kotlety mielone z sosem czosnkowo - ogórkowym, puree z groszku, obsmażana marchewka i wiele innych przepisów oraz desery: mnie urzekły pierogi czekoladowe

kruche babeczki
Łososiowy omlet z zieleniną 158

dodać posiekaną drobno papryczkę chili. Wymieszać. Wylać na patelnię z rozgrzanym olejem. Na wierzchu poukładać niewielkie kawałki łososia. Smażyć na średnim ogniu z obu stron. Podawać z ulubioną zieleniną, pomidorkami i szczypiorkiem. Z podobnym omletem zrobiłam również pyszną kanapkę z dodatkiem majonezowego sosu worcester

Codzienna kuchnia niecodzienna
Warszawa Powiśle - kultowa klubokawiarnia na widelcu 141

sałatki, wśród nich znana sałatka z kotletem schabowym. Niestety sałatki były troszkę suche, dodałabym do nich więcej sosu. Po sałatkach na stół wjechały wrapy zielone ( z ciecierzycą, z mozzarellą i z kurczakiem) i wrapy czerwone (z kurczakiem, ze schabowym i z wędzonym łososiem). Wrapy były smaczne, ale też nieco za suche. Następnie pojawiły się naleśniki z twarogiem i zielonym groszkiem

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka z brokułami, fetą i migdałami 1532

Soli nie radzę dodawać do sosu, ponieważ ser feta jest dość słony. Tuż przed podaniem polej sałatkę sosem. Smacznego! Może zaciekawią Cię również inne przepisy z brokułami : Sałatka z brokułami, kurczakiem i papryką Zapiekanka makaronowa z warzywami i mozzarellą wg Pascala Ryba ( łosoś) w galarecie z brokułami Tarta z ciasta francuskiego, z brokułem, mozzarellą i wędzonym kurczakiem Sałatka z papryką

Kulinarne Przeboje
Sałatka z łososiem, szparagami i jajkami przepiórczymi 190

minuty we wrzątku, następnie włożyć do zimnej wody, aby zatrzymać proces gotowania. Obrać i przekroić na połówki. Łososia podzielić na kawałki i rozdzielić razem z warzywami pomiędzy dwa talerze, posypać ziołami i podawać z pesto bazyliowym rozcieńczonym oliwą z oliwą do konsystencji sosu. Smacznego

Plate of Joy
Weekend u Mamy: Rolada szpinakowa z łososiem 209

piekarnika i na ściereczce zawijamy w roladę. Pozostawiamy do ostygnięcia. Placek rozwijamy, smarujemy Almette, kładziemy równo plastry łososia i znowu zawijamy. Owijamy sreberkiem i wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny, a najlepiej na całą noc. Smacznego! :) Wskazówka: Do rolady idealnie pasuje sos balsamiczny (jak na zdjęciach

My Culinary Art
ŻYTNIA TARTA ZE SZPARAGAMI / RYE ASPARAGUS TART 94

proszku do pieczenia Farsz: pęczek szparagów (500 g) kilkanaście pomidorków koktajlowych kawałek łososia (ok. 300 g) jogurt grecki 1 jajko 250 g żółtego sera (np. Edamski) 1 kulka mozzarelli (ok. 125 g) Marynata: 1,5-2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka octu balsamicznego 1 łyżeczka sosu sojowego 1 łyżeczka miodu kilka kropli ostrego sosu (np.: Tabasco) estragon INGREDIENTS: Pastry(...)teaspoon balsamic vinegar 1 teaspoon soy sauce 1 teaspoon honey few drops of hot sauce (eg. Tabasco) estragon Najpierw marynata – wszystkie składniki umieść w słoiku, na taką ilość łososia wystarczą podane ilości składników, jeśli jednak marynaty będzie trochę za mało dodaj łyżkę wody. Łososia umyj, osusz, włóż do miski zalej marynatą, dokładnie go w niej obtocz i odstaw

Martyna Cooks
ŻYTNIA TARTA ZE SZPARAGAMI / RYE ASPARAGUS TART 131

proszku do pieczenia Farsz: pęczek szparagów (500 g) kilkanaście pomidorków koktajlowych kawałek łososia (ok. 300 g) jogurt grecki 1 jajko 250 g żółtego sera (np. Edamski) 1 kulka mozzarelli (ok. 125 g) Marynata: 1,5-2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka octu balsamicznego 1 łyżeczka sosu sojowego 1 łyżeczka miodu kilka kropli ostrego sosu (np.: Tabasco) estragon INGREDIENTS: Pastry(...)teaspoon balsamic vinegar 1 teaspoon soy sauce 1 teaspoon honey few drops of hot sauce (eg. Tabasco) estragon Najpierw marynata – wszystkie składniki umieść w słoiku, na taką ilość łososia wystarczą podane ilości składników, jeśli jednak marynaty będzie trochę za mało dodaj łyżkę wody. Łososia umyj, osusz, włóż do miski zalej marynatą, dokładnie go w niej obtocz i odstaw

Martyna Cooks
Sałatka z quinoa, łososiem i pastą awokado. 174

awokado. Jeśli dodacie do niej więcej jogurtu lub trochę wody powstanie rzadszy sos do polania sałatki.  Pasta z awokado może być wykorzystana jako dodatek do warzyw pokrojonych w słupki. Składniki na 1 porcję sałatki: 1/2 szkl. ugotowanej komosy ryżowej (quinoa) - jak ją ugotować 1/3 szkl. upieczonego łososia - przepis na łososia, tutaj 1/4 szkl. pokrojonego ogórka 1/4 szkl. pokrojonej papryki

Codziennik Kuchenny
C... Conchiglioni nadziewane 331

naczynia i ile głodnych brzuchów) opakowanie makaronu I nadzienie: mięso mielone z pieczarkami w sosie pomidorowym 250g mięsa mielonego* 1 cebula 4-5 pieczarki 1 x pomidory z puszki sól/pieprz/papryka Chilli/czosnek 2 plastry serka topionego  *w zależności od głodnych żołądków II nadzienie: łosoś wędzony na szpinaku, z fetą (ja miałam niebywale ogromny kawał łososia wędzonego), jednak mogę stwierdzić

Kitchens Alphabet
PSTRĄG Z SOSEM TRUSKAWKOWYM 169

chyba najdziwniejszy sos, jaki w życiu robiłam. Słodko-wytrawny, owocowy na bulionie warzywnym. Totalna improwizacja, która naprawdę się opłaciła. Odważne połączenie, bardzo kontrowersyjne i nieliczni zdobyli się na jego spróbowanie. W sumie, nawet się nie dziwię - sama miałam opory, gdyż bardzo nie lubię mięs/ryb na słodko.     Choć od razu dopowiem, zdecydowanie lepiej pasowałby łosoś(...)Klasyczny, elegancki i wybitny łosoś. Choć pstrąg też daje radę! Oczywiście, jeśli jest dobrze przygotowany, czyli nie zrobi się suchy od przesmażenia lub nie pozostanie nadal surowy od niedosmażenia (serio, tak się da). Świetnie będzie smakować z ryżem lub młodymi ziemniaczkami.    Zapraszam więc na wędrówkę po zakamarkach moich dziwnych upodobań kulinarnych. PSTRĄG W SOSIE TRUSKAWKOWYM /własny

W kuchni Karmel-itki