aksamitny krem z kaszy jaglanej do podania na ciepło lub zimno z dowolnymi dodatkami, na słodko lub w wersji wytrawnej. Znakomity deser i/lub śniadanie ze świeżymi lub suszonymi owocami, orzechami, ziołami lub jadalnymi kwiatami - zdrowa alternatywa dla nutelli. Wyśmienita przystawka z suszonymi pomidorami lub wędzonym łososiem. Z chłodzącymi dodatkami (np. miętą) przyniesie przyjemne orzeźwienie w upalne
SzczyptaSmaQprzepyszne i smakują jak małe, wytrawne bułeczki. Cieplutkie - rewelacja, ale na zimno też smaczne. Idealne na śniadanie, które bez problemu można przygotować poprzedniego dnia. Długo zachowują swoją świeżość i jeśli chcemy cieplutkiego muffina - wystarczy podgrzać go w mikrofalówce. Mają lekko chrupiącą (nie twardą) skórkę i mięciutkie wnętrze. Łosoś w takim połączeniu jest wyśmienity, ale można go zamienić na szynkę
Di gotujeminor-latin;} Cielęcina duszona w migdałowo-orzechowym sosie z napojów Alpro Łosoś marynowany w napoju kokosowym Alpro Napój z suszonych owoców, z zieloną herbatą i napojem kokosowym Alpro Panna cotta migdałowo – ryżowa z napojami Alpro Tortelini z krewetkami i ricottą z sosem migdałowym Alpro Wegetariański sernik czekoladowy na zimno z napojem czekoladowym Alpro i deserkiem Alpro Wegetariański Żur
kolorowotorcikowoSzybka i prosta przekąska, którą przygotujesz raz dwa! Takie jajeczka są smaczne, łatwe w przygotowaniu, a do tego efektownie wyglądają. Można je śmiało zaserwować na śniadanko
Kulinarny S.O.S.płaty łososia, posypać obficie siekanym koperkiem. NIE solić! Serek i łosoś są na tyle słone, że wystarczy. Można posypać białym pieprzem. Zwinąć tworząc roladę i kroić plastry. Blachę wyłożyć papierem pieczenia. Układać ślimaczki. Każdy posmarować rozbełtanym jajkiem. Piec około 30 min w 180 stopniach. Rewelacyjne na ciepło i zimno. Idealne na wieczór...do wina:) Sofija (sofija52@interia.pl)Trzecie miejsce minutnik
Malinowe PocałunkiRolada szpinakowa z szynką to pyszna alternatywa dla rolady szpinakowej z łososiem :) Tak więc jeśli nie lubicie zbytnio wędzonego łososia, a macie ochotę na taką właśnie
Kulinarne PrzebojeRolada szpinakowa z szynką to pyszna alternatywa dla rolady szpinakowej z łososiem :) Tak więc jeśli nie lubicie zbytnio wędzonego łososia, a macie ochotę na taką właśnie
Kulinarne Przebojezostał ani kawałeczek. A taka byłam ciekawa, jak smakuje na zimno! :) Składniki na 4 formy o ∅ 12 cm lub jedną dużą ∅26 1 blat gotowego ciasta francuskiego 2 łyżki oliwy z oliwek 1 mała cukinia, pokrojona w grubą kostkę 1 cebula, pokrojona w półplasterki kawałek czerwonej papryki kilka plastrów łososia pokrojonych w małe kawałki 2 ząbki czosnku, grubo pokrojone trochę
Kuchnia Prezydentowejusmażyć łososia? Jest prosty sposób jak to zrobić. Całą robotę bierze na siebie mega łatwa glazura. Czas : 45 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 4 Jak usmażyć łososia? Zadanie jest na pozór proste, gdyż jest to ryba bardzo łatwa do przygotowania. Z drugiej jednak strony, jak każda ryba wymaga odpowiedniego przyprawienia a z doborem odpowiednich przypraw sprawa nie jest już(...)znaleźliśmy patent na jak usmażyć doskonałego łososia – w serwisie Tasty.co . Polega na tym, że mięso pokrywamy bardzo prostą bejcą z musztardy i oleju. Musztarda karmelizuje się podczas smażenia, tworząc chrupiącą panierkę. Zawarty w niej kwasek sprawia natomiast, że mięso staje się delikatne i kruche. Polecamy! Składniki 0,5 kg łososia 2 łyżki musztardy (dijon, miodowej lub francuskiej) 2 łyżki
Niedzielny kucharzjest już tylko lepiej ;-) Krem z białych warzyw z płatkami migdałowymi, krem z karmelizowanego kalafiora czy szparagowa w dwóch kolorach to bardzo ciekawe propozycje na nasze stoły. Za oknem zimna jesień, więc przyda się także przepis na rozgrzewającą marchewkową z imbirem i kolendrą. Na takie szaro-bure dni jak dziś przepis ten będzie jak znalazł! Dania główne – Już pierwszy(...)maku z kaszotto jaglanym przy „zielonym stawie” nie tylko dobrze wygląda, ale prawdopodobnie obłędnie smakuje. Oprócz niego z propozycji rybnych znajdziemy jeszcze dorsza w konfiturze i łososia z miodem. Dalej sporo ptaków, bo znajdziemy przepisy na klasyczną roladkę z kurczaka z ciekawymi dodatkami, aromatyzowanego Indyka, piersi z kaczki czy gęś owsianą. Jest także ulubiony przez wiele osób schabowy
Mr. Tasteniż ciepła ryba prosto z wędzarni, lub później na zimno do pasty lub sałatki. Przepis już znacie z bloga - identycznie robiłam pstrągi , lecz tym razem udało mi się zakupić świeże makrele, zrobić zdjęcia to i przepis powtórzę :) W ten sposób można przygotować nie tylko makrelę, ale również pstrągi, halibuta lub łososia (o hodowlanym z Norwegii zapomnijcie w tym przypadku
Kocham..lubię..gotuję..wystarczy dodać do nich szpinak, aby uzyskać intensywny, zielony kolor i wzmocnić ich smak. Ja za nim przepadam! Takie naleśniki pięknie kontrastują z bielą serka i różowym kolorem wędzonego łososia. Możemy je podać nie tylko na śniadanie czy kolację – to także pięknie prezentująca się przystawka. Ważnym dodatkiem jest sałata – dzięki niej przemycamy dodatkowe warzywo, a naleśniki zyskują chrupiący(...)Miksturę Olei Cardio do sałatek – to połączenie olejów lnianego, z ostroplestu, z wiesiołka i pestek dyni. Taki miks olei jako dodatek np. do sałatki (stosujemy go na zimno) dostarcza nam wszystkich niezbędnych w diecie kwasów tłuszczowych w odpowiednich proporcjach – a to, pomoże zadbać o prawidłowe stężenie cholesterolu we krwi. U mnie niezjedzone naleśniki powędrowały do pudełka jako lunch
Poezja smakufrancuskiego możesz podawać na ciepło i na zimno. Przed podaniem pokrój tartę na 6 lub 8 kwadratów. Tartę możesz przechowywać do 2 dni w lodówce - przykrytą folią lub pokrojoną na kwadraty i przełożoną do pojemnika z przykrywką. Pesto nałóż na tartę tuż przed podaniem. Zamiast szynki możesz wykorzystać plastry łososia wędzonego. Wpis powstał we współpracy
Chilli Czosnek i Oliwauwielbiam specjały z dodatkiem ciasta francuskiego( łosoś chodzi za mną już chyba od miesiąca! ). Dlatego też wykorzystuję je bardzo często w moich kuchennych podbojach! A to na słodko … a to na ostro …. Dziś mam dla Was przepis na pyszne rogale z dodatkiem pieczarek … jajka … i pachnącego szczypiorku! Na zimno i na ciepło smakują rewelacyjnie! A podane
Ostra na Słodko