łatwe - 3300 przepisów (strona:144/220)

Dietetyczne babeczki biszkoptowe 455

psikusy. W każdym razie mam nadzieję, że już wkrótce będzie piękna wiosna. Tymczasem po świątecznym obżarstwie mam dla Was mało słodkie, otrębowe babeczki biszkoptowe. W sam raz na teraz. Łatwe do przygotowania i zdrowe. W sam raz na śniadanie czy też drugie śniadanie :-). Przepis znalazłam u Kasi i trochę zmodyfikowałam. Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu

Pora coś zjeść
Jak przygotować idealne jajko w koszulce? 171

Dzień dobry! Dzisiaj mam dla Was post o tym jak przygotować idealne jajko w koszulce . Takie, które będzie estetycznie wyglądać i przygotujecie je w bardzo szybki i łatwy sposób. Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Mini Serniczki Pistacjowe z Kremem Miętowym 265

Byłam ciekawa tego sernika. Tak miał być sernik, jednak po wyłuskaniu pistacji okazało się, że pistacji mam za mało, więc łatwo się możecie domyśleć co zrobiłam. Wymyśliłam sobie Mini Serniczki. Takie pieczone w papilotkach. W oryginalnym przepisie wierzch był polany białą czekoladą z kremówką. Ja po upieczeniu spróbowałam jeden serniczek i stwierdziłam, że słodki sernik polany słodką czekoladową polewą będzie

Blondynka Gotuje
Indyk z woka ze szparagami 223

Zapraszam dzisiaj na dietetyczny obiad- gotowy w 20 min. Indyka ze szparagami- mięso indycze bardzo dużo pełnowartościowego białka, które jest łatwo przyswajalne przez organism, mało tłuszczu, o cynku, magnezu, potasu I witamin  z grupy B, co powoduje większy pobór energii z pożywienia i wzmacnia układ odpornościowy. Przepyszne I proste w wykonaniu danie- zapraszam :) Zaczynamy:  Składniki

Smaki Edyty
Szpinak – przepisy, właściwości odżywcze 238

oraz cholinę, inozytol, kwas foliowy i beta- karoten. Jest on również bogaty w minerały takie jak żelazo, jod, wapń, fosfor, potas i siarkę. Żelazo zawarte w szpinaku jest łatwo przyswajalne dla naszego organizmu. Szpinak ma wiele pozytywnych wpływów na nasz organizm. Leczy on nabłonek przewodu pokarmowego, poprawia wzrok, pozytywnie wpływa na nasze naczynia krwionośne dzięki cholinie i inozytolowi. Wspomaga funkcjonowanie

Kulinarne Przeboje
BUDYNIOWA BABKA. Odsłony dwie. 252

trzy i cztery! Tak łatwych babeczek dawno nie piekłam. I o dziwo są... eksperymentalne! Metoda prób i błędów okazała się banalnie prosta. I udana. Popatrzcie sami... CZEKOLADOWA BABKA BUDYNIOWA (autorski przepis;) 4 budynie czekoladowe 4 czubate łyżki mąki 4 jajka  4 łyżki mleka 4 łyżki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia kostka margaryny Margarynę roztopiłam. Budyń przesiałam

W kuchni Karmel-itki
Ryba wpływa na wszystko! 263

Rybna dieta ma bardzo pozytywny wpływ na organizm człowieka - gwarantuje prawidłowy rozwój oraz funkcjonowanie przez całe życie. Ryby są źródłem pełnowartościowego i łatwo przyswajalnego białka.    Tłuszcz zawarty w rybach jest jedynym zdrowym tłuszczem zwierzęcym. W przeciwieństwie do innych tłuszczów zwierzęcych, które w swym składzie zawierają kwasy tłuszczowe nasycone, składa się w dużej

W kuchni Karmel-itki
Inny sposób na roladki. Niczym kebab! 359

cięzkich chwilach... Jakoś dochodzę do siebie. Nie jest mi łatwo. Nikt tego przecież nie obiecywał. Nie poddaję się, chociaż już kilka razy chciałam. Nie ugięłam się. Na smutki najlepsza jest kuchnia. Skwierczący tłuszcz, kolorowe i aromatyczne przyprawy, uciekające ziarnka pieprzu, drażniąca w nos ostra papryka, przyjemne ciepło pary znad garnka... Ale chyba najistotniejszą rolę odgrywa efekt końcowy. ROLADKI SCHABOWE

W kuchni Karmel-itki
Bazylio ma...! 212

Napar ten pijemy 3-4 razy dziennie. Można także stosować go w postaci płukanek i okładów na rany, odleżyny, owrzodzenia czy ropnie. dorodna bazylia. Uprawa. Uprawa bazylii jest bardzo łatwa. Sama ją mam na swym prywatnym parapecie, skąd wziął się pomysł na dzisiejszy post. Lubi stanowiska nasłonecznione, osłonięte od wiatru. Gleby żyzne, przepuszczalne, próchnicze. Należy podlewać z umiarem, w południe

W kuchni Karmel-itki
Bananowy eksperyment. BANANOWY SERNIK BEZ SERA. 259

pięknie. Wielu narzeka. Bo za zimno, bo śnieg, bo błoto.. Bo trzeba odśnieżać, skrobać szyby w aucie,  nosić grube rzeczy, ciągle sprzątać na korytarzu, bo ślisko i łatwo można nogę złamać. Ale zima jest piękna. Śnieżnobiały puch ukrywa szarą i brudną rzeczywistość, nadaje światu  niewinnego i magicznego wyglądu. Jak w bajce. Ośnieżone drzewa, "pomalowane" przez  Dziadka

W kuchni Karmel-itki
Karnawałowe przysmaki. MINI-PTYSIE Z KREMEM AJERKONIAKOWYM. 223

słonych małych przekąsek, które idealnie sprawdzają się na tanecznych imprezach, gdzie tłum ludzi szaleje na parkiecie.  słodkości mają tu swoje miejsce. Też najlepiej, kiedy są to małe słodycze, łatwe do wzięcia i zjedzenia w rytmie muzyki. Ciasta owszem, mogą być również, ale kiedy przewidujemy jakąś przerwę na kawę. W przypadku szaleństwa tanecznego warto pamiętać, by przyrządzić takie rarytasy

W kuchni Karmel-itki
TORT STRACIATELLA - bardzo szybki. 321

batonika, cukierka czy ciasteczko. Nie na domowy sernik ani na kawałek ciasta  marchewkowego. Nie na zwykły biszkopt z galaretką.. Ale na coś zupełnie innego. Co szybko i łatwo przygotować,  a jest królewską, pyszną, błogą, rozkoszną chwilą słodkiego zapomnienia. Taki właśnie jest ten tort. Banalne składniki, w miarę szybkie wykonanie.. a efekt zadziwiający i powalający. Przynajmniej

W kuchni Karmel-itki
DROBIOWE GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA. 992

Szybko, łatwo, a jednocześnie smacznie? O to zwykle chodzi gotującym, w dzisiejszych czasach. Bezustannie gonimy, ciągle narzekamy na wszechobecny brakczas . Czemu się dziwić? Świat pędzi do przodu w zawrotnym tempie i ani myśli zwolnić. A my musimy się dostosować, by nie zostać w tyle. Przyznaję, też gonię, jak inni. W niektórych sprawach chyba nie nadążam. Mimo młodego wieku, komputer

W kuchni Karmel-itki
JAJKA ZE SZPARAGAMI I KREMEM BESZAMEL. 166

pionowo. Do gotującej się wody  włożyłam związane ze sobą szparagi i gotowałam 10-15 minut, nie zanurzając ich główek (wtedy mogą się rozgotować), do miękkości - tak, by widelec łatwo dało się w nie wbić. Po ugotowaniu szparagi odcedziłam i zostawiłam w cieple, by nie przestygły. W czasie gotowania szparagów przygotowałam sos: rozpuściłam masło, dodałam mąkę i przygotowałam zasmażkę. Następnie

W kuchni Karmel-itki