Raz, dwa, trzy i cztery!Tak łatwych babeczek dawno nie piekłam.I o dziwo są... eksperymentalne!Metoda prób i błędów okazała się banalnie prosta.I udana.Popatrzcie sami... CZEKOLADOWA BABKA BUDYNIOWA (autorski przepis;) 4 budynie czekoladowe 4 czubate łyżki mąki 4 jajka 4 łyżki mleka 4 łyżki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia kostka margaryny Margarynę roztopiłam. Budyń przesiałam z proszkiem i mąką do miski. Wbiłam jaja, dodałam cukier i mleko, wymieszałam dokładnie. Następnie do ci... czytaj dalej...
Jkai piękny róż! :) W tym kolorze wszystko smakuje lepiej :)) Pozdrawiam
piękne :) i na pewno pysznehttp://niebieskapistacja.blox.pl/html
Obie swietne,choc ta czekoladowa mnie urzekla :) nie omieszkam sprobowac!!!
Bardzo pomysłowe babeczki Karmelitko:) Jesteś mistrzytnią w wymyślaniu przepisów widzę:) pozdrawiam Jolanta Szyndlarewicz
Świetne baby!Strasznie podoba mi się to pęknięcie w czekoladowej - lubię jak ciasta pękają :)
bardzo ładnie wyrosły :-) a ta czekoladowa pięknie bo charakterystycznie dla babki popękała :-)
Wiesz co, obydwie sa śliczne! Pięknie wyrośnięte i mają intensywne kolory :) Do wypróbowania :)Pozdrowienia.
ach ten lukier na różowej babce... rozmarzyłam się o takich słodkościach :) pysznie wyglądają obie! Pozdrawiam!
obie wersje fajne i ciekawe:) spisuje przepis, bo cos mi sie kojarzy, ze w szufladzie zalega mi budyn czekoladowy:)
mniam mniam :)sądząc po smakach rzuciłabym się najpierw na czekoladową :D
Wybieram czekoladową! Piekłam dawno,dawno temu ciasto z kisielem,z budyniem nie.Ale widać tak samo działa!
Karmelitko, być może się powtarzam, ale zdolna z Ciebie Kobieta! Z tego co pamiętam, to już nie po raz pierwszy na Twoim blogu pojawia się ciasto Twojego autorstwa :) Brawo! Pzdr Aniado
Piekne sa te Twoje babeczki Karmelitko. Ja jestem strasznie babkolubna wiec zjadlabym po kawaleczku i jedna i druga :) Mniam, mniam :))
Mnie się obie podobają, ale ta różowa jest przeurocza :) a jak to się stało, że ona jest dwukolorowa, skoro wszystkie składniki mieszałaś razem? :)
Babki z budyniem są świetne! Różową pamiętam z dzieciństwa, a czekoladowej chętnie bym spróbowała :)
Uwielbiamy wszystko co czekoladowe.. co słodkie.. co tak smacznie wygląda jak Twoje wypieki ;-Dwww.przysmakiewy.pl
Cudne Karmelitko. No i pierwszy raz widzę, że masło nie jest przestudzone. Ja chyba wolę czekoladową :)
Po tych czwórkach od razu przypomniał mi się jedyny cytat jaki z Mickiewiczowskich "Dziadów" pamiętam - "(...) a jego imię było czterdzieści i cztery".Skąd taki szalony pomysł na budyniową babkę? Ale, trzeba przyznać. Wygląda bardzo, ale to bardzo zachęcająco.
Babki górą! :) Bo szybkie, bo nie trzeba się przy nich namęczyć, a efekt jest pyszny.
Wiesz co? Muszę spróbować, bo ta różowa mnie urzekła. Szkoda tylko, że tak pękają.
O, suuuper! Moja mama kiedyś piekła z waniliowych, pyszna była!:)Udanego weekendu Ci zyczę!
O, suuuper! Moja mama kiedyś piekła z waniliowych, pyszna była!:)Udanego weekendu Ci zyczę!
Karmelitko, Co za pomysł! Budyń! :) To musi być pyszne! Ale znając smak i konsystencję budyniową wnioskuję, że to musi być mega delikatne i lekkie! :)
Bardzo lubię babki. Spróbuję zrobić wersję śmietankową, mam akurat 4 budynie śmietanowe.
Gratuluję pomysłu, wyszło rewelacyjnie, zapiszę sobie przepis i z ochotą wypróbuję.
obie wyglądają obłędnie! :) chętnie się poczęstuję kawałkiem każdej z nich :)
Można też dodać budyń śmietankowy.Myślę że to ciasto jest pyszne
Można też dodać budyń śmietankowy.Myślę że to ciasto jest pyszne