czosnku pieprz Wykonanie: 1. Masło łączymy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. 2. Tuszę układamy na folii aluminiowej, jeśli zachodzi taka potrzeba to nożem trzeba bardziej rozciąć rybę tak, by łatwo było posmarować ją w środku masłem czosnkowym. 3. Na tuszy wypełnionej masłem układamy plasterki cytryny, posypujemy pieprzem i natką pietruszki. 4. Zapiekamy w piekarniku ok. 20 minut, w temperaturze
Pasja SmakuSmak dzieciństwa. Ulubione i łatwe do przygotowania. W ostatnim czasie robiłam je już naprawdę wiele razy. Polecam :) Składniki: duży kefir szklanka mąki 2 jajka 4 papierówki (lub 2 większe jabłka) łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki cukru Wykonanie: 1. Kefir zmiksować z mąką, jajkami, cukrem i proszkiem do pieczenia. 2. Jabłka obrać i pokroić na kawałki. Dodać do ciasta
Pasja SmakuTestuję przepisy na pewną małą uroczystość. Przepis na te ziemniaki spodobał mi się od razu. Łatwe wykonanie, ciekawe połączenie, idealny dodatek do obiadu. Mi smakowało, domownikom także. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow
Pasja Smakukażdego przepisu dołączone jest zdjęcie i to - moim zdaniem - jest sporym minusem, zwłaszcza, że książeczka liczy tylko 96 stron. Z tego, co zauważyłam składniki wykorzystywane w przepisach są całkiem łatwo dostępne, szczególnie w marketach, a czas przygotowania potrawy nie przekracza 50 minut
Pasja Smakupapirus" z ziołami prowansalskimi. Postanowiłam wykorzystać go jak najszybciej - hasła "smażenie bez tłuszczu", "soczysta pierś kurczaka" trafiają do mnie od razu. Kurczaka smażonego w pergaminie przygotowuje się bardzo łatwo, wszystkie przyprawy i tłuszcze są już w paczce. w opakowaniu znajdują się 4 sztuki pergaminu jak widać pergamin jest w całości pokryty przyprawami i ziołami Składniki: 1 filet z kurczaka
Pasja Smakunich miały naprawdę duże zainteresowanie. Warto wspomnieć, że cała impreza odbywała się na zamojskiej starówce - pięknym rynku, który naprawdę warto zobaczyć. Dzięki temu dotarcie do Jarmarku było łatwe, a wszystkie stoiska można było umieścić w tym samym miejscu bez problemów lokalizacyjnych. Kupiłam chleb na zakwasie, ser koryciński swojski z miętą i pieprzem, podpiwek oraz trzy szklane karafki
Pasja SmakuDzisiaj prezentuję Wam przepis na prostą w wykonaniu sałatkę na różne imprezy i wydarzenia. Jej składniki są łatwo dostępne i popularne. Zapraszam do krojenia :) Składniki: Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style
Pasja SmakuLubię zupy, choć rzadko je robię. Dziś przepis z recenzowanej przez mnie książki "Łatwe zupy" . Składniki: 350 g ziemniaków 1 cebula 2 łyżki masła 1 liść laurowy 1 litr gorącego bulionu 150 g mrożonej mieszanki warzywnej na zupę 125 g śmietany sól, pieprz ziołowy majeranek gałka muszkatołowa posiekana natka pietruszki Wykonanie: Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę
Pasja Smakudopiero się tak naprawdę zaczyna. Od niedawna poświęcam mu tyle uwagi na ile zasługuje i staram się, by był coraz lepszy. I wierzcie mi - to wcale nie jest takie łatwe jak się wydaje. Blog kulinarny to coś więcej niż gotowanie i pstrykanie fotek. PS. A niedługo na blogu urodzinowy konkurs. Śledźcie stronę i fb. Sałatka z zupek chińskich Sałatka
Pasja SmakuMiałam ochotę na lekką zupę, ale postanowiłam, że podstawowy przepis wzbogacę o kilka plasterków podsmażonego chorizo, dzięki czemu zupa będzie trochę bardziej wyrazista. Źródło: "Łatwe zupy", Warszawa 2012, s. 13. Składniki: 300 g mrożonego zielonego groszku 1 łyżka cukru 1 l gorącego bulionu warzywnego kilka plasterków chorizo 400 g filetu z łososia 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki śmietany
Pasja SmakuZwijanie: należy podnieść dolną część maty i ostrożnie zwijać maki w rulon za pomocą maty. Podawać z marynowanym imbirem i sosem sojowym oraz wasabi. Początkowo nie jest łatwo, ale szybko zorientujecie się o co chodzi
Pasja SmakuDzisiaj zapraszam na kolejną sałatkę: szybką do wykonania z łatwo dostępnych składników. Przede wszystkim królują w niej pieczarki i chrupiący por. Źródło: "123 sałatki i surówki Siostry Anastazji", s. 94. Składniki: 1/2 kg pieczarek 4 jajka ugotowane na twardo 1 por 1 jabłko 1 puszka zielonego groszku majonez sól pieprz kwasek cytrynowy sok z cytryny Wykonanie: Pieczarki obrać, pokroić
Pasja Smakuuwagę na szybko reagującą obsługę. Już chwilę po zajęciu stolika otrzymaliśmy menu, a po kilku minutach zapytania o wybrane dania. Zdecydowaliśmy się dość szybko, chociaż wybór burgera nie był łatwy. Do wyboru jest sześć burgerów: klasyczny, chickenburger, cheeseburger, BBQ Burger, Green Chili Burger i Big Sajs Burger. W ofercie mięs z grilla także jest spory wybór, m.in.: szaszłyki, karkówka
Pasja Smakupomidora wykrawamy gniazda nasienne i kroimy w małą kostkę (ja nie zdejmowałam skórki, ale jeśli jej nie chcecie, trzeba zamoczyć pomidora na dwie-trzy minuty we wrzątku – wtedy łatwo odchodzi). Mozzarellę także kroimy w kostkę podobnej wielkości. Natkę pietruszki siekamy. Cytrynę sparzamy wrzątkiem i ścieramy skórkę. Do cebuli dodajemy pomidora, mozzarellę, skórkę z cytryny oraz natkę pietruszki. Całość solidnie
Poezja smakurobiłam je na oleju kokosowym, no a na dodatek mało kaloryczne, bo na ksylitolu. Podaję wam przepis na jedną porcję, jednak ja upiekłam z dwóch. Przepis jest zarówno bardzo łatwy jak i szybki. Znalazłam go tutaj . Składniki: -2 białka -4 łyżki mleka -0,5 szklanki ksylitolu (może być cukier) -30g oleju kokosowego i 50g masła (może być 100g
Smaczne Zdrowe