dodatkowo nigdy nie robiłam ciasta na pierogi z dodatkiem masła i byłam ciekawa co z tego wyjdzie… Jeśli chodzi o wyrabianie tego ciasta na pierogi to jestem po prostu zachwycona :)! Nigdy jeszcze tak łatwo nie lepiło mi się pierogów, praktycznie bez wysiłku Zwykle to droga przez mękę… Jedyne zastrzeżenie, że ciasto jest bardzo delikatne i na początku jakoś
UgotujmyTo.plPyszne delikatne ciasto na jogurtach greckich z kwaśnym dżemem porzeczkowym i kruszonką. Mniam <3 Ciasto inspirowane jest przepisem ze strony Gotujmy . Zapraszam do przygotowań! Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru pudru 4 żółtka 200 g masła, pokrojonego na kawałki Składniki na masę jogurtową: 4 białka 1 szklanka cukru(...)czubata łyżka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 120 g dżemu porzeczkowego masło do wysmarowana formy CZAS PRZYGOTOWANIA: 70 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Formę o wymiarach 25cm x 35cm smarujemy odrobiną masła i dokładnie wykładamy papierem do pieczenia. Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy na jednolitą masę. Połowę przekładamy do woreczka i wkładamy do zamrażarki na czas przygotowywania reszty składników. Drugą połową dokładnie
My Culinary Artsię kreatywnością. Potrzebowałam wykombinować jakiś fajny dodatek do dania głównego i gdy zobaczyłam ten kalafior, od razu wiedziałam co zrobię. Pyszny, mięciutki kalafior w chrupiącym cieście doskonale skomponował się z moim daniem głównym. Bardzo łatwy w przygotowaniu i na pewno zrobię go jeszcze nie raz, nawet do zjedzenia samodzielnie, bo jest pyszny! Scroll down for recipe in English Kalafior
karmelowyNalewka wiśniowa jedna z obowiązkowych nalewek jakie robi się w mojej rodzinie :) Za każdym razem nalewkę przyrządzamy w słoju, by owoce można było łatwo wyciągnąć. Są przepyszne i stanowią doskonały dodatek do ciast (np. Tortu ze Szwarcwaldu), deserów, czy lodów. Doskonałe również do zabicia wieczornej chandry, tylko uwaga: jest w nich więcej alkoholu niż w samej nalewce, więc łatwo złapać
Smakowy Rajłyżki żelatyny 3 łyżki cukru pudru kilka truskawek Białka ubić na sztywną pianę, ubijając dodawać cukier a później żółtka. Wsypujemy obie mąki i delikatnie wymieszać. Ciasto wylewamy na dużą blachę, musi być płaskie aby łatwo nam było je rolować. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 15-20 minut, w tem 180 st tylko tyle aby się zrumieniło. wyłączamy piekarnik i jeszcze ciepłe
NaKońcuJęzykapyszną chałkę drożdżową, która nieco przypomina warkocz z nadzieniem. To pyszna alternatywa dla tych, którzy nie lubią tradycyjnych makowców (tak, tak, takie osoby też są). Ciasto dobrze się formuje, jest elastyczne i łatwe w przygotowaniu. Pięknie wyrasta i jest pyszne. Inspirowałam się przepisami Dorotus i siostry Anastazji, do których dodałam coś od siebie. Polecam do przygotowania na nadchodzące święta(...)jajko, cukier i cukier waniliowy, sól. 3. Wlać ciepłe mleko i rozpuszczone masło. 4. Dodać wyrośnięty rozczyn. 5. Wyrabiać ok. 15 minut do uzyskania elastycznego, odchodzącego od misy miksera ciasta. 6. Wyrobione ciasto zostawić pod przykryciem do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na około 1 godzinę. 7. Po tym czasie wyłożyć je na stolnicę, ponownie wyrobić i podzielić na 3 części
W mojej kuchniJesienią, gdy jest na nie sezon, wprost kocham ciasta ze śliwkami . Ten przepis to mój rarytas. Ciasto cudownie pachnie migdałami, cynamonem i śliwkami, smakuje na prawdę wybornie. Jest bardzo łatwe w przygotowaniu i nieadekwatnie pyszne do włożonego w jego przygotowanie wysiłku. Owoce w cieście można zamienić. Zamiast śliwek wybrać np. jabłka odmiany szara reneta, które fantastycznie się nadają do szarlotek
Dietologciasto 450 g mąki 300 ml wrzątku 1 łyżeczka soli 1 łyżka oleju nadzienie 1 mała dynia hokkaido 300 g twarogu sól pieprz 3 ząbki czosnku
Gotowanie jest łatweświąteczne robię kiedy mam na nie ochotę... Zresztą latem nawet podawałam przepis na pierniki. A tak przy okazji to jeśli kiedyś będziecie szukali przepisu na łatwy, pachnący i mięciutki piernik - przypomnijcie o tym wpisie! Ciasto jest naprawdę rewelacyjne i ekspresowe w przygotowaniu, a dodatkowo długo zachowuje swoją świeżość! Pyyychotka! (Keksówka o długości około 35-40 cm) Ciasto
Di gotujeciasto 1,5 szkl mąki 150 g masła 2 żółtka szczypta soli nadzienie 200 g kurek 250 g bryndzy pół szkl mleka 2 białka sól pieprz
Gotowanie jest łatwe5 porcji na ciasto 2 szk mąki 1 jajko 1 żółtko pół kostki margaryny pół łyżeczki słodkiej papryki pół łyżeczki suszonych pomidorów z chili szczypta soli
Gotowanie jest łatweciasto 4 szkl mąki 3 jajka ok 1 szkl wody szczypta soli 1 łyżeczka oleju nadzienie 500 g mięsa mielonego 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego duża szczypta
Gotowanie jest łatweciasto 1,5 szkl mąki szczypta soli pół margaryny 1 jajko szczypta proszku do pieczenia sól pieprz ziołowy nadzienie; 100 g kurek 2 małe udka ok
Gotowanie jest łatweciasto 800 g mąki 1 burak ćwikłowy pieczony 1 jajko sól 1 łyżka oleju woda nadzienie 800 g szpinaku 200 g sera feta 3-4 ząbki
Gotowanie jest łatweciasto 1 szkl mąki pszennej 0,5 szkl mąki gryczanej 120 g masła 1 jajko szczypta soli szczypta pieprzu 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka śmietany masa
Gotowanie jest łatwe