łatwe ciasto - 8882 przepisów (strona:159/593)

Ciasto Marchewkowe 165

zrobić. Szkoda,że tak późno. , aromatyczne, pachnące,  które bardzo szybko  znika z blaszki. Dodatkowym jego plusem jest to ,że jest łatwe i szybkie w wykonaniu. Kto nie próbował niech żałuje, bo ciasto jest naprawdę super. Składniki: - 2 szklanki startej marchewki - 3 szklanki mąki - 1.5 szklanki cukru - 1 szklanka oleju - 4 jajka - łyżeczka proszku do pieczenia - łyżeczka

magiczna kuchnia Kasi
Mazurek ekspresowy 217

wygląda trochę inaczej. Ale każdy z tych mazurków ma swój urok. A czemu ekspresowy? Robi się te wszystkie mazurki w ciągu godziny, włącznie z chłodzeniem ciasta i pieczeniem. Do tego te mazurki są bardzo łatwe do przygotowania. Jak ktoś lubi mazurki, to ten przepis na mazurek ekspresowy serdecznie polecam. Nie jestem wielką fanką mazurków, zrobiłam je dla tradycji, gdyż postanowiłam

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Dwukolorowe ciasto ekspresowe. Sposób na weekendową słodycz - bez masła, zbędnych zakupów i możliwości porażki ;) 162

Dawno, dawno temu opisywałam błyskawiczne ciasto z owocami jako idealny sposób na deser dla zabieganych. Od tamtej pory ciasto przyrządzałam niezliczoną ilość razy. Pewnie dlatego, że jest tak łatwe w przygotowaniu i nie wymaga specjalnych zakupów. Przepis zadomowił się w mojej kuchni na dobre. Przyszła też pora na własne modyfikacje i wariacje na temat podstawowej wersji. Oto jedna z nich

Kuchnia po mojemu
Kawowe ciasto z gruszkami i polewą kokosową 225

szaleć!), więc w moim cieście znalazła się także kasza jaglana, a właściwie.. gęsty pudding jaglany. Używam kaszy często, bo jest łatwo dostępna, uniwersalna - świetnie dopasowuje się zarówno do potraw wytrawnych, jak i słodkich. Ostatecznie ciasto wyszło lepiej niż mogłam się tego spodziewać. Wilgotne, słodkie, z delikatną kakaowo-kawową nutą, schowane pod kokosowym puchem.. babcia była zachwycona, mama też

Kuchnia Ellie
Babka cytrynowa (z cukrem brzozowym) 178

Ciasto jest przepyszne i kuuusząco cytrynowe. Zawsze pięknie wyrasta i szybko znika. Cóż, nie łatwo jest oprzeć się takiej miękkiej i puszystej babeczce. Ze względu na mamę często używam ksylitolu, ponieważ ciasto te idealnie pasuje na każdą okazję. Jednakże przepięknie wygląda w uroczych foremkach, które są do nabycia w PapilArt . Są ładne i doskonałe jakościowo. (2 babki w foremkach

Di gotuje
Pychotka 3879

masła 1. Składniki na ciasto łączymy ze sobą, zagniatamy i wykładamy nim spody dwóch foremek. Formy wykładamy papierem do pieczenia aby łatwo nam było po upieczeniu wyciągnąć je w całości i nie zniszczyć bezy. Surowe ciasto w formach smarujemy cienką warstwą dżemu. 2. Biała ubijamy na sztywno, do ubitej piany dodajemy cukier i miksujemy razem, na końcu dodajemy mąkę ziemniaczaną

Apetyczna babeczka
Orzechowo-migdałowe ciasto z jabłkami 223

Pyszny keks z jabłkami i bakaliami - proste ciasto z jabłkami, które wyjdzie każdemu. Wilgotny, orzechowo-migdałowy, naprawdę łatwy jabłecznik :) SKŁADNIKI 2 szklanki mąki tortowej 1 szklanka cukru pudru 3 jajka 1/2 kostki masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich 1/2 szklanki płatków migdałowych 5 niedużych jabłek   PRZYGOTOWANIE Mąkę przesiewamy z proszkiem(...)będzie gładka dodajemy siekane orzechy, migdały i obrane i pokrojone w małą kostkę jabłka. Całość mieszamy łyżką. Foremkę keksową o wymiarach 30x12 cm wykładamy papierem do pieczenia i napełniamy ciastem.  Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około godziny (do suchego patyczka). Smacznego :)   Do ciasta można też dodać rodzynki

Moje Kuchenne Rewelacje
Kruche ciasto z czereśniami 163

przynajmniej na godzinę. Wskazówka: ciasto po schłodzeniu będzie trzeba zetrzeć na tarce, wiec dobrze jest, aby jego kawałki nie były zbyt duże. Wtedy łatwo dadzą się trzymać podczas ścierania, a samo ścieranie będzie krócej trwało. Kruche ciasto nie powinno za bardzo ogrzewać się w dłoni, gdyż po upieczeniu straci na kruchości, a będzie twardsze niż powinno. Czereśnie opłukać, dobrze odsączyć

Codzienna kuchnia niecodzienna
TACO OD PODSTAW w domu – tacos z lekką sałatką (wegańskie) 227

lekką wegańską sałatkę, która idealnie pasuje też na grilla lub do innych przekąsek. Pojawia się jedno pytanie – w jaki sposób usmażyć ciasto, aby powstał kształt łódek? Odpowiedź znajdziesz w filmie, w którym pokazałam bardzo łatwy trik, który sprawdził się już za pierwszym razem. Czas więc przygotować składniki i cieszyć się meksykańską przekąską! // Składniki: Ciasto: 150 g mąki kukurydzianej

Via Gusto
Deser z owocami i ciastem francuskim 178

czyli ciasto francuskie, bita śmietana, truskawki. Okazało się, że zjedzenie jej za pomocą widelczyka czy łyżeczki jest może nie niemożliwe, ale trochę skomplikowane. Ciasto francuskie się kruszy, ucieka nam z bitej śmietany, nie da się tak łatwo wydzielić porcji widelczykiem na jeden kęs.A ponieważ deser bardzo nam smakował,postanowiłam go trochę ujarzmić i dopieścić. Ciasto francuskie podane w pucharku

bistro mama
Walentynkowe ciasto bez pieczenia – proste i przepyszne! 2984

serduszkami oraz chrupiącym czekoladowym spodem. Jest bardzo efektowne i pięknie prezentuje się na stole. Idealne na dzień zakochanych oraz jako deser do każdej romantycznej kolacji Ciasto nie wymaga pieczenia, więc jest w miarę łatwe i szybkie w przygotowaniu. Polecam!     Składniki: Spód: 1/2 opakowania sucharków – 150 gram 300 gram kremu czekoladowego (użyłam nutelli) Pianka i serduszka: 3 galaretki truskawkowe(...)zimnej wodzie, mieszamy i odkładamy na około 5 minut. Następnie żelatynę podgrzewamy z kilkoma łyżkami mleka i dokładnie rozpuszczamy. Rozpuszczoną żelatynę wlewamy do reszty mleka i mieszamy *** *** Na ciasto bardzo delikatnie za pomocą łyżki wylewamy mleko z żelatyną, tak aby pokryć przestrzenie między serduszkami. Najlepiej zrobić to gdy ciasto jest w lodówce, aby podczas przenoszenia mleko nie rozlało się

Blog z Apetytem
Świąteczne brownie 204

przepis. Zaraz po świątecznych pierniczkach ucieszy wszystkie dzieci – te małe i te duże… Małe, zaraz zobaczycie dlaczego… Duże, bo ciasto jest bardzo proste – bardziej murzynek niż brownie, robi się je łatwo i szybko. Samo dekorowanie to już tylko czysta przyjemność! Efekt końcowy powala i robi wrażenie, choć całość jest naprawdę nieskomplikowana… Prawda, że piękne? Składniki

Garniec Magalie
Chleb z twarogiem i jogurtem 147

serem feta - Chleb pełnoziarnisty z serem feta . Tym razem postanowiłam wykorzystać inny typ sera, a mianowicie twaróg i domieszać jogurt naturalny , jako kolejny nietypowy dodatek. Ciasto chlebowe wyszło dość zwarte, ale przez to łatwo formowalne w zgrabny, owalny bochenek. Sam chlebek ma smaczną, półtwardą skórkę oraz bardzo miękki i delikatny środek. Chlebek wcale nie jest ciężki czy zbity, wręcz przeciwnie(...)się właśnie na drożdżach suchych.   W dużej misce wymieszać razem obydwie mąki, drożdże, sól, cukier. Dodać składniki płynne: mleko, masło, jogurt naturalny. Na końcu wkruszyć twaróg.  Wyrabiać ciasto przez ok 10 minut, do dokładnego połączenia składników i uzyskania gładkiego oraz elastycznego ciasta - leniwiec kuchenny może tu użyć miksera z mieszadłami hakowymi (nie trzepakami). Gdy mikser będzie się już

Grunt to przepis!
Ciasto Kinder Country bez pieczenia 342

Wszyscy robią Kinder Country więc i ja zrobiłam. To pyszne ciasto bez pieczenia przypominające popularnego batonika. Jest bardzo łatwe do zrobienia i oczywiście jest przepyszne. Może ciut za słodkie ale przecież nie zjadamy całego na raz a taka przyjemna dawka słodyczy czasem się przydaje. składniki: 350 ml śmietanki 30 % 250 g serka mascarpone 200 g czekolady mlecznej 200 g czekolady(...)musi być zimna ale płynna bo gdy będzie za ciepła może zważyć się po dodaniu do śmietanki. Gotową masę wyłożyć na warstwę herbatników i ładnie wyrównać. Wierzch posypać płatkami. Ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin aby masa dobrze zastygła, u mnie stało w lodówce przez całą

Monia miesza i gotuje
Ciasto z jabłkami 184

Mniam <3 Ciasto inspirowane jest przepisem z książki "Kulinarne ABC. Thermomix". Zapraszam do przygotowań! Składniki na tortownicę o śr. 26 cm: 130 g miękkiego masła 150 g cukru 4 jajka 200 g mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 3 duże jabłka cukier puder do posypania CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Jabłka obieramy(...)połączenia składników. 4. Masę przelewamy do formy, na wierzchu układamy jabłka, lekko dociskamy. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 40-50 minut do tzw. "suchego patyczka" (wykałaczkę wbijamy w ciasto i wyciągamy, sprawdzamy czy wykałaczka nie jest pokryta surowym ciastem). Wyciągamy i odstawiamy do przestygnięcia. 5. Ciasto wyciągamy z formy, posypujemy cukrem pudrem. Idealnie smakuje jeszcze lekko ciepłe z gałką lodów

My Culinary Art