łatwe ciasto - 8882 przepisów (strona:167/593)

Deser MLECZNA MARCHEWKA 233

oraz wapnia, miedzi czy potasu potrafi znacząco wpłynąć na nasze zdrowie. Jej wszechstronne zastosowanie od zupy marchewkowej, po surówki aż po ciasto marchewkowe czy właśnie taki deser, sprawia że łatwo ją przemycić :p. Ta prosta marchewka na mleku to doskonały deser dla dzieci jak i dorosłych. Nie jest on skomplikowany ale wymaga pilnowania duszonej w mleku marchewki. Zapraszam do przepisu

Kuchnia PROzdrowotna
Tort Aniołek 125

Bardzo łatwy, prosty, szybki i efektowny biały tort. Ulubione ciasto mojej Moniki! Pierwszy raz zrobiłam w formie tortu, wcześniej piekłam w prostokątnej blaszce. Białe, kruche placki na amoniaku i masa budyniowa, w smaku ten sam, ale efekt tortu doskonały. Zapach amoniaku, jaki wydobywa się podczas pieczenia, przypomina mi czas dzieciństwa, kiedy

To co kocham
Gęsty sos malinowy 206

Uwielbiam latem przygotowywać zdrowe i smacznego dodatki do deserów, obiadów czy innych dań. Gęsty sos malinowy podaję do gofrów, naleśników lub placuszków. Świetnie pasuje do budyni

Moja Delicja
Panierowane kulki ziemniaczane 194

smażenia Pyszne aromatyczne i złociste kuleczki ziemniaczane:) Wykonanie: Ostudzone ziemniaki przepuść przez praskę, dodaj jajka i obie mąki, dokładnie wymieszaj na gładką masę bez grudek. Ciasto powinno być zwarte jak na kopytka, które łatwo się formuje. Ulepcie kuleczki wielkości orzecha włoskiego, obtoczcie w bułce tartej i smażcie na rozgrzanym głębokim tłuszczu na rumiano, odsączcie na papierowym ręczniku. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Babka z pomarańczową skórką + za co cenię zakupy na Frisco.pl 240

Jak wiecie jestem mamą dwójki wspaniałych, małych i bardzo radosnych szkrabów, które kocham nad życie. Nie ma dla mnie nic piękniejszego niż spędzanie z nimi każdej

Słodkie okruszki
ROŻKI SEROWE Z CZEKOLADĄ I ŚLIWKAMI 137

znów zapraszam na Was na pyszne ciasteczka! Tak jak poprzednio są niesamowicie łatwe do zrobienia, tanie i przepyszne! Do przygotowania ciasta potrzebne tylko 3 składniki, a nadzienie możecie zmieniać w zależności od zachcianek! Ja przygotowałam je z suszonymi śliwkami i czekoladą! Wy możecie użyć dowolnych owoców, bakalii albo też ulubionego serka! Najlepiej smakują jeszcze ciepłe! Posypane odrobiną cukru pudru zachwycą

Ostra na Słodko
Tarta cytrynowa z lemon curd i melisą 114

nadrobi zaległości.  Produkty zamówiłam w internetowym supermarkecie spożywczym  FRISCO Frisco.pl -to  supermarket online z pełnym asortymentem spożywczym i chemią. Zakupy online są łatwe i przyjemne. Dostawa nawet tego samego dnia.  Ciasto na tartę: szklanka mąki ćwierć kostki zimnego masła 3 łyżki cukru drobnego cukier waniliowy żółtko Zagnieć albo zmieszaj ciasto w malakserze ze  składników podanych

AZgotuj!
Sernik brownie z żurawiną 184

Grudzień wita nas deszczem ze śniegiem i wiatrem, więc trzeba go jakoś sobie umilić. Dziś mam dla Was delikatny sernik z żurawiną,  na czekoladowym spodzie

Cynamonowe szczęście
FRUŻELINA TRUSKAWKOWA 109

Kiedyś taką frużelinę owocową kupowałam w sklepie ,w tym roku postanowiłam zrobić ją do słoiczków sama.Świetna jest do ciast,na leśników,babeczek i innych smakołyków.Bardzo łatwy przepis do zrobienia. 1 Kg.truskawek 4 łyżki soku z cytryny 1 szkl.cukru 2płaskie łyżki mąki ziemniaczane 1 płaska łyżka żelatyny *************************************** Żelatynę zalewamy 2 łyżkami zimnej wody,odstawić do na pęcznienia.Truskawki myjemy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Krokiety ze śliwkami 147

wtorkowy poranek zapraszam na pyszne krokiety w wersji na słodko. Ucieszą każde podniebienie. Są łatwe do przygotowania i wspaniale smakują. Polecam!!! SKŁADNIKI: Ciasto: 2 szklanki mleka 1 jajko ½ łyżki cukru 1,5 szklanki mąki szczypta soli Dodatkowo: 30 dag śliwek 1 łyżka cukru 2 jajka bułka tarta olej i masło do smażenia PRZYGOTOWANIE: Wszystkie składniki ciasta przekładam do miski, dokładnie

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kolorowa tarta z cukinią, marchwią, papryką w towarzystwie tymianku oraz parmezanu. 186

minut bez obciążenia  - aby,  się nie bawić z wyciąganiem fasoli z ciasta biorę kawałek papieru do pieczenia, gniotę go, układam na cieście i na to wsypuję fasole, potem bardzo łatwo to zdjąć i dopiekać już bez.    FARSZ   Cukinie, paprykę myjemy, osuszam, marchew obieramy.  Aby uzyskać cienkie i równe plastry tnę warzywa

Basia w kuchni
Szybkie, wegańskie, kruche ciasto z owocami, 9 i ½ tygodnia 217

wegańskie ciasto robi się ekspresowo i nie trzeba się babrać na stolnicy. Tak jak w tym przepisie , tylko podwoiłam ilość ciasta i owoców. Oprócz truskawek, dodałam borówki i czereśnie, i prawdziwy cukier waniliowy (zrobisz go bardzo łatwo: do pojemnika z cukrem dodaj kilka lasek wanilii i za kilka dni gotowe). Dzięki temu ciasto pięknie pachnie i smakuje. Dużo truskawek, innych

Qlinarnie i Qlinarnie
Pierogi z mięsem - przepis podstawowy 4030

Ciasto rozwałkować i wykrawać małe kółka, nakładać łyżeczką farsz, zlepiać (lepiej, żeby farsz nie dostawał się między brzegi ciasta) i układać na ściereczce. Ciasto wałkujemy po niewielkim kawałku i stopniowo, gdyż łatwo wysycha. A jak zrobić taką ozdobną falbankę poinstruuje Was Ola - Film: Jak lepić ozdobnie pierożki. Ulepione pierogi również przykrywamy drugą ściereczką, żeby nie wysychały, bo będą pękać podczas

Kuchnia Prezydentowej
Mazariner - szwedzkie tartaletki migdałowe 154

okazji: wiecie, że kardamon uważany jest za afrodyzjak? :)   Spróbujcie koniecznie tego wypieku i niech Was nie zwiedzie długi przepis, bo mazariner są naprawdę łatwe do wykonania. Składniki (na 23 szt.): Kruche ciasto: 200 g zimnego masła 2 szklanki * mąki 1/4 szklanki cukru 2 łyżeczki kardamonu w ziarnach (rozgnieść w moździerzu lub zmielić w młynku do kawy) 1 małe

Domowa Cookierenka Agi
Restauracja Rondel- Sopot 97

swoje odzwierciedlenie w menu. Podano w nim shoarmę. Moja towarzyszka zabrała się za polecone przez obsługę- żeberka. Mimo wielkości porcji, skusiłyśmy się na desery -łatwo nie było,ale stanęłyśmy na wysokości zadania. Ciasto marchewkowe i deser z mascarpone (bardzo fajny, lekki, chrupiący i owocowy- zdecydowanie nasz faworyt) Polecam również świetną, domową lemoniadę, która towarzyszyła naszej kulinarnej przygodzie od samego początku

Wielki apetyt