łatwe ciasto - 8882 przepisów (strona:145/593)

Jagodzianki 88

ciasto 800 g mąki 125 g margaryny 3 łyżki cukru 40 g drożdży 2 jajka pół łyżeczki soli 360 ml mleka 300-400 g jagód 3

Gotowanie jest łatwe
Mazurek z orzeszkami i żurawiną 66

ciasto; 300 g mąki 200 g margaryny 150 g cukru 3 żółtka szczypta soli nadzienie 3 białka 100 g białego sera 2 łyżki śmietany pół szkl

Gotowanie jest łatwe
Mazurek czekoladowy z daktylami 98

ciasto 2 jajka 1 szkl mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao pół margaryny pół szkl cukru przełożenie 150 g daktyli 1 tabliczka czekolady

Gotowanie jest łatwe
Sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie 129

ciasto 2 szkl mąki pół szkl cukru 2 jajka 150 g margaryny szczypta proszku do pieczenia szczypta soli ser 1 kg sera (gotowy mielony) 2 budynie

Gotowanie jest łatwe
Ciasto z serem i borówkami 132

ciasto 2,5 szkl maki 0,5 kostki margaryny 0,5 szkl cukru 2 jajka 2 łyżki śmietany pół łyżeczki proszku do pieczenia masa serowa 250

Gotowanie jest łatwe
Pizza z salami, suszonymi pomidorami i mozzarellą 117

Podstawowe ciasto na pizze  4-5 plastrów salami 1 kulka mozzarelli 6-7 kawałkow suszonego pomidora w oliwie pół pomidora świeżego kilka oliwek czarnych oregano

Gotowanie jest łatwe
Tarta ze śliwkami 122

ciasto 1,5 szkl mąki 0,5 szkl cukru 0,5 kostki margaryny 2 żółtka szczypta proszku do pieczenia cukier waniliowy nadzienie serek Capri 220 g

Gotowanie jest łatwe
Wytrawne bułeczki dyniowe z ziarnami 109

1,5 kg mąki 80 g drożdży 85 g masła 2 jajka ok 400 ml mleka 500 g musu z pieczonej dyni 3 łyżeczki cukru 1

Gotowanie jest łatwe
Szarlotka z serkiem i kruszonką 393

ciasto 1,5 szkl mąki 2 żółtka 0,5 szkl cukru 2 łyżki wiórek kokosowych pół kostki margaryny serek 1 kostka sera białego 2 białka 0

Gotowanie jest łatwe
Mazurek stefankowo kajmakowy 95

6 jajek 1 szkl cukru 1,5 szkl mąki 200 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa kajmakowa polewa czekoladowa bakalie do przybrania Masło utrzeć

Gotowanie jest łatwe
Chleb żytnio gryczany na zakwasie 147

mąka żytnia 550 g maka pszenna 1 szkl mąka gryczana 0,5 szkl 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki cukru brązowego 2 łyżki oliwy 400 ml zakwasu

Gotowanie jest łatwe
Chleb na zakwasie z ziarnami 105

300 ml zakwasu żytniego 2 szkl wody 4 szkl maki żytniej 1 szkl mąki żytniej pełnoziarnistej 1 szkl mąki pszennej 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki cukru

Gotowanie jest łatwe
Sprawdzony przepis na gniocchi 202

powinny być delikatne i miękkie jak puch. I takie własnie wychodzą według tego przepisu: mięciutkie, rozpływające się w ustach. Trzeba tylko zrobić odpowiednie ciasto. Czas: Kilkanaście minut (plus ewentualnie godzina na pieczenie ziemniaków) Poziom trudności : Łatwe Gniocchi – kluseczki, których tajemnica tkwi w ziemniakach Robienie gnocchi wymaga pewnej wprawy, ale wierzcie, że warto włożyć w lepienie klusek trochę wysiłku(...)Jeśli jednak macie chwilę czasu, upieczecie ziemniaki do gnocchi. Upieczone mają bardziej skondensowany miąższ i mniej wody, co przy szybkim zagniataniu ciasta ma duże znaczenie. Jeśli macie trochę cierpliwości, zróbcie sobie karbowane gnocchi, jak ze sklepu. Wzorek można łatwo zrobić kładąc kluseczkę na widelcu i delikatnie przetaczając przez zęby widelca. Po kilku próbach na pewno nabierzecie wprawy. Składniki

Niedzielny kucharz
Wtorek: Szybka pizza w 3 krokach 113

lodówki. Będzie jak znalazł kiedy trzeba będzie zrobić szybkie spaghetti z sosem pomidorowym. Przepis na pizzę wzięliśmy od Betty Crocker. Czas: 50 minut Poziom trudności: łatwe Liczba porcji: 2 średnie pizze Składniki: Ciasto 2 i 1/2 szklanki mąki uniwersalnej Torebka suszonych drożdży (7 g) 3 łyżki oliwy 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli 2/3 szklanki bardzo ciepłej wody 1 łyżeczka

Niedzielny kucharz
Szybka pizza w 3 krokach 210

lodówki. Będzie jak znalazł kiedy trzeba będzie zrobić szybkie spaghetti z sosem pomidorowym. Przepis na pizzę wzięliśmy od Betty Crocker. Czas: 50 minut Poziom trudności: łatwe Liczba porcji: 2 średnie pizze Składniki: Ciasto 2 i 1/2 szklanki mąki uniwersalnej Torebka suszonych drożdży (7 g) 3 łyżki oliwy 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli 2/3 szklanki bardzo ciepłej wody 1 łyżeczka

Niedzielny kucharz