Bardzo łatwe w wykonaniu beziki podane z bitą śmietaną i owocami. Pyszności <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki na 7-8 bezików: 4 białka z
My Culinary Artmieszałam robotem.Placek stanowiący spód ciasta lekko posmarowałam kwaśnym dżemem (z czarnej porzeczki), na to wyłożyłam krem (użyłam worka cukierniczego i tylki w kształcie gwiazdy – łatwo, szybko i równo). Na masę wyłożyłam drugą część ciasta i posypałam cukrem pudrem.Kremówkę ozdobiłam czekoladą, rozpuszczoną ze śmietaną. Ciasto najlepsze jest na drugi dzień. Nie jest za słodkie, a jego wygląd – niech
mojewypiekiinietylkoDzisiaj robimy bajaderki. Bajaderki zrobiłam z ciast, które upiekłam w tym tygodniu, z ciasta drożdżowego i babki kakaowej. Szybkie, tanie i łatwe do zrobienia. Przepis na polewę 1/2 kostki masła1/2 szklanki cukru pudru 1 cukier waniliowy 3 łyżki wody 2 łyżki kakao Składniki na bajaderki ok 500 g kawałków ciast kruchych, drożdżowych, biszkoptowych, suchych bez owoców, kremów ( ja użyłam drożdżowe
Kurnikowopustkami. Zawsze macie w zanadrzu pyszne pierożki, które wystarczy tylko wrzucić na kilka minut do wrzątku :) Przepis na ciasto przetestowałam już wielokrotnie. Uważam, że to najlepsze ciasto pierogowe jakie miałam okazję robić. Bardzo łatwo się z nim „pracuje”. Jest bardzo elastyczne, a po ugotowaniu mięciutkie, ale nie rozpadające się. Na farsz składają się ugotowane i przeciśnięte przez praskę ziemniaki oraz
MyCookBook.plkażdym możliwym farszem. Brak w nim jajka, więc szykując swoje ulubione pierogi możecie je bez problemu przygotować również z połowy składników. Jest miękkie i łatwe do wałkowania, bardzo elastyczne. Mąkę przesiewamy (ja ciasto mieszam w misce, dopiero później wykładam je na stolnicę). W szklance wody (200ml) bardzo, bardzo gorącej, jakieś 85-90⁰C, rozpuszczamy łyżkę masła (lub oliwy). Zalewamy
Karo in the KitchenChcę dziś zaproponować proste kruche ciasteczka z nadzieniem, formowane w koperty, z dodatkiem cynamonu i jabłek. Kruche koperty z jabłkami Składniki: ciasto : 1,5 szklanki mąki
Smakołyki Berenikiprosty. Najlepiej smakuje na drugi dzień, jak zwilgotnieje od powideł. Bardzo polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Łatwy piernik z powidłami i polewą czekoladową Składniki: Ciasto: 100g masła 50ml oleju 300g naturalnego miodu 70g jasnego brązowego cukru 3 duże jajka 370g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)FILM ). 8. Piernik ułożyć najlepiej na kratce do studzenia ciast, podkładając pod spód talerz ( zobacz FILM ) i ciepłą polewą polać dokładnie cały piernik. Odstawić do przestygnięcia na około 10-15 minut i piernik przełożyć na paterę. Wierzch posypać odrobiną złotego barwnika spożywczego w proszku lub posypać posypką cukrową (dowolnie udekorować). Łatwy piernik z powidłami i polewą czekoladową odstawić
Mała Cukierenkadużej miski wsypujemy mąkę, dodajemy sól, jajka, wyrośnięty zaczyn i przestudzone mleko. I teraz będzie naprawdę ciężko. Musimy porządnie, bardzo porządnie wyrobić ciasto. I do dość długo, bo 25-30 minut. Nie będzie to łatwe, więc warto pomyśleć o zatrudnieniu jakiegoś faceta :) A jak już mamy wyrobione ciasto, to przykrywamy je ściereczka i odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę
Marder&Marder Manufactureciasto wciąż nie chciało się zlepić, należy przyrządzić więcej kleiku i dodać go, razem z niewielką ilością mąki, żeby nie zrobiła się ciapa. Ciasto nie powinno być gumowe. Jego kawałki powinny odrywać się od siebie łatwo, a jednocześnie nie powinno być trudne do rozwałkowania. Po wyrobieniu dwóch kul ciasta możemy wstawić je na ok. 15-30 minut do lodówki
Weganizm infantylnyDziś mam dla Was przepis na kolejne pyszne ciasto! To jedno z tych niezwykle tanich, łatwych i szybkich, które wykonamy w mgnieniu oka! Delikatny biszkopt z dodatkiem maku , kakao i kisielu truskawkowego pokryty lekką, puszystą truskawkowo-cytrynową pianką. Takie domowe ptasie mleczko! Wspaniale orzeźwia i jest idealnym pomysłem do popołudniowej kawki. Ja zrobiła piankę truskawkową i cytrynową – wy śmiało
Ostra na SłodkoPrzepis na ten piernik jest niezwykle prosty, a co ważniejsze to ciasto MUSI się udać :) Podczas pieczenia w Waszym domu zagości przepiękny zapach przypraw – cynamonu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!ciasto 1 szkl mąki pszennej 0,5 szkl krupczatki 125 g masła 2 żółtka szczypta soli 0,5 szkl cukru 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia nadzienie
Gotowanie jest łatweciasto 1 szkl mąki pszennej tortowej 0,5 szkl mąki krupczatki 125 g masła 2 żółtka szczypta soli szczypta proszku do pieczenia 2 budynie waniliowe 3/4
Gotowanie jest łatwena 1 szt 05 kg mąki pszennej tortowej 10 g drożdży suchych lub 1 szkl mleka 80 ml wody 50 g cukru 0,5 łyżeczka soli
Gotowanie jest łatweciasto 1,5 szkl maki pszennej 0,5 szkl cukru pudru 120 g masła 2 żółtka nadzienie niepełna szklanka jagód 200 ml śmietany 18% 0,5
Gotowanie jest łatwe