Twarogowe racuszki bez laktozy z truskawkami 206nasze bo ze słonecznej Hiszpanii ale już są i nawet dobrze smakują. Twarożek bez laktozy od Mlekowita już w misce z dodatkiem mleka do tego jajka od szczęśliwych kurek szczypta soli i łyżka pudru i kręcimy puchate racuszki na śniadanie-to jeden z moich ulubionych przepisów, robi się raz dwa a podane z pokrojonymi truskawkami
Wanilia i Kardamon
Zupa pieczarkowa 205gorącego płynu z garnka i wlać do zupy. Przyprawić pieprzem i solą do smaku, dodać łyżeczkę masła i zagotować. Ilość śmietany dopasować do swoich upodobań. Zobacz również: zupa z kurek
Kuchcik gotuje
Żurek z kapustą kiszoną 142żeberek 1 liść laurowy 3 ziarna ziela angielskiego 5 ziaren pieprzu 2 marchewki 1 pietruszka 1 kawałek selera korzeniowego 300 g kapusty kiszonej 500 ml żuru 100 g mrożonych kurek 1 cebula 1 łyżka masła kminek mielony sól,pieprz Przygotowanie Mięso wkładamy do zimnej wody ( 1,2 l ), wrzucamy liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, zagotowujemy. Żeberka wyciągamy, oddzielamy mięso
R'n'G Kitchen
PIZZA GRZYBOWA W KSZTAŁCIE LODÓW 165kukurydzianej 30 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru szczypta soli 2 łyżki oleju rzepakowego 1 szklanka wody FARSZ: 1 opakowanie sosu grzybowego WINIARY 300 ml bulionu papryka 10 g. kurek kabanos cebula kukurydza ser żółty natka pietruszki sól pieprz oregano W misce mieszamy mąkę pszenną i kukurydzianą z solą. W drugiej misce drożdże mieszamy z cukrem, 2 łyżkami mąki
Kuchnia w oparach
TOSTY W KLIMACIE JESIENNYM 152mąż dziś budził mnie to na przywitanie powiedział, że "Przecież obiecałaś". Przygotowałam więc szybkie muffiny tostowe w klimacie jesiennym. Składniki: 6 kromek pieczywa tostowego 6 plastrów szynki ulubionej garść kurek 1 op. sosu grzybowego WINIARY 1 cebula starty ser sól pieprz bazylia olej rzepakowy Cebulę kroimy w kostkę i szklimy. Dodajemy oczyszczone grzyby i podsmażamy. Przyprawiamy. Sos WINIARY
Kuchnia w oparach
Wiosna, wiosna, czyli wegetariańska zupa szczawiowa 196też, że zupa szczawiowa ma mocno kwaśny smak. Jeśli ktoś woli łagodniejsze smaki, proponuje zmniejszyć ilość dodanego szczawiu. Agata serwuje zupę szczawiową z pełnowartościowymi jajkami pochodzącymi z przydomowej hodowli kurek dziadka Franka. Takie jajka to czyste złoto (także ze względów odżywczych), które na tle zielonej tafli zupy szczawiowej wygląda malarsko! Warto jeść szczaw Szczaw to roślina niedoceniana w naszej
KulinarneImpresje.pl
Sałatka z brokułem, mozzarellą i musztardowo-miodowym dressingiem 187sałatka to najlepsze danie na lekki wiosenny posiłek, gotowany brokuł skomponowany z pomidorkami koktajlowymi, jajkami od szczęśliwych kurek i sera mozzarella sprawdzi się w roli samodzielnej przekąski, lekkiej kolacji czy będzie dopełnieniem grillowego przyjęcia , z musztardowo-miodowym dressingiem smakuje bardzo dobrze. Składniki: 1 świeży brokuł 2 małe cebulki dymki ze szczypiorkiem 4 jajka 20 dag małych kuleczek mozzarelli
Wanilia i Kardamon
Muffiny jajeczne 266aktualnie znajdziecie w lodówce. Do mich dodałam szynkę, pomidorki, szczypior, oliwki i rzodkiewkę. Było pycha. Polecam Wam także przepisy śniadaniowe: – szakszuka – szakszuka z dynią – szakszuka z kurkami – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – ser z jogurtów greckich – pasta z awokado i jajka – tosty francuskie – placki serowe – placki
nietylkopasta.pl
Zapiekanki z jajkiem 356smak, a do środka możecie dodać dowolne składniki, ja proponuję dodatek szynki, oraz cebuli dymki wraz ze szczypiorem. Będą smakowały idealnie. Możecie też zaszaleć, użyć papryki, pomidorków, kurczaka lub kurek. Za każdym razem Wasza zapiekanka z jakiem może być inna. Jak lubisz fast foodowe przepisy w domowym wykonaniu zajrzyj także do: – przepisu na domowy cheeseburger – domowe bułki
nietylkopasta.pl
Kurki, jaja, babeczki i mazurki.... 175Kurki, jaja, babeczki i mazurki.... tak to już na prawie każdym świątecznym stole! Mimo zimowej aury.... życzę Wam radosnego, wesołego, świętowania . Smacznego Wam życzę
Gotuj Sam!
Żur w wersji light czyli na bulionie warzywnym 203kapsułek Składniki: 1/2 szklanki zakwasu na żur 1 duża marchewka 1 ziemniak 1/2 selera 1 opieczona cebula 1,5-2 litry wody jajka przepiórcze lub kurze najlepiej od szczęśliwych kurek ;) 2-3 pętka białej kiełbasy sól, pieprz do smaku łyżeczka majeranku czubata łyżka chrzanu rzeżuszka Przygotowanie: Do garnka wlewamy wodę, dodajemy obrane i starte na tarce o grubych oczkach
Życie zaczyna się w kuchni
Jajka faszerowane pastą z ciecierzycy i suszonych pomidorów 206miazga sezamowa oraz sok z cytryny i olej rzepakowy. Do dzieła ;) Nie mniej jednak najszczerzej polecam kupić tą pastę w oryginale, jest rewelacyjna. Składniki: 5 jajek, najlepiej od własnych kurek (moje od teściowej ;)) 2 czubate łyżki jogurtu greckiego świeżo wyhodowana rzeżucha pieprz ziołowy 100 gram pasty warzywnej z ciecierzycy 'Z gruntu dobre' Sokołów woda do gotowania jajek oraz łyżka
Życie zaczyna się w kuchni
Szakszuka (shakshuka) – przepis podstawowy 335propozycja na weekendowe śniadanie – sycąca, aromatyczna. Idealnie nadaje się także na kolację, spróbujcie sami Polecam Wam także przepisy lekko zmodyfikowane na: – szakszukę z dynią – szakszukę z kurkami – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację Polecam Wa też inne przepisy na śniadania: – ser z jogurtów greckich – pasta z awokado i jajka
nietylkopasta.pl
Cytrynowe boczniaki smażone z cebulką 376Zakupiłam cytrynowe boczniaki, takiej odmiany jeszcze nie znałam więc postanowiłam popróbować. Boczniak cytrynowy jest jednym z wielu gatunków grzybów o działaniu przeciwnowotworowym. Jest delikatny w smaku, podobnym do kurki. Znakomity do mięs czy ryb ale i sam smakuje wybornie. Dziś właśnie sobie to udowodniłam, danie wyszło obłędne w smaku. Cytrynowe boczniaki smażone z cebulką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie
Zapiekanka warzywna z ziemniakami i serem 197wierzch, żeby wzmocnić działanie comfort food. Będzie pysznie i zielono, bo wiosna tuż tuż! Składniki na 4 porcje: szklanka zielonej soczewicy namoczonej przez noc (lub puszka gotowej) 100 g kurek lub suszonych grzybów (namoczonych przez noc) czerwona cebula pokrojona w piórka ząbek czosnku przetarty przez praskę 300 g szpinaku (opakowanie baby lub połowa mrożonego) mała cukinia duża szczypta ostrej
Ugotowane pozamiatane