Ostatnio pokazywałam Wam pierwszy z 4 produktów marki The Green Woodpecker Trill – kaszotto z kurkami. Dziś mam dla Was kolejne – Kaszotto z podgrzybkami. Tak jak mówiłam Wam ostatnio woreczki wypełnione są w 100% naturalnymi składnikami, bez chemii, bez sztucznych dodatków. Tylko najlepszej jakości kasza gryczana biała niepalona + suszone grzyby + warzywa. NIE JEST TO DANIE TYPU INSTANT
Ostra na Słodkoteraz kolej na Was, do dzieła Jeżeli przepis Wam się spodobał zapraszam na KASZOTTO Z KASZY GRYCZANEJ Z PIECZARKAMI I ORZECHAMI WŁOSKIMi oraz KASZOTTO Z KASZY BULGUR Z KURKAMI Składniki (2-3 porcje): 1/2 szklanki (100 g) kaszy jęczmiennej pęczak 2 szklanki obranej, pokrojonej w ok. 1 cm kostkę dyni (u mnie dynia hokkaido, której nie trzeba obierać
Fitsweet.meużyciem ginu. Jeśli szykujecie gulasz w sezonie grzybowym warto połowę (albo odrobinę więcej) pieczarek w przepisie zastąpić świeżymi, młodymi, jędrnymi podgrzybkami – maślaki w tym wypadku będą za miękkie, kurki za słodkie a borowiki za słabe w smaku – zginą przytłoczone innymi smakami. Mięso oczyszczamy z błon, kroimy w poprzek włókien w zgrabną kostkę o boku 2,5cm. Lekko solimy, mocno
Karo in the Kitchensięgamy po sycące dania. Dzisiejsze pyszności właśnie takie będą – sycące, aromatyczne. Do przygotowaia zainspirowała mnie marka The Green Woodpecker Trill. Pamiętacie ją? Ostatnio pokazywałam Wam fantastyczne kaszotto z kurkami tej samej marki. Jest jeszcze Kaszotto z podgrzybkami i Risotto z borowikami. To opakowania wypełnione w 100% naturalnym składnikami bez sztucznych dodatków – tylko ryż ( kasza ) + grzyby + suszone warzywa
Ostra na SłodkoDziś przepis na pyszne i bardzo łatwe do zrobienia polędwiczki wieprzowe. Mięso zrobione w ten sposób jest lekkie, mięciutkie i bardzo soczyste. Moje polędwiczki podałam z makaronem z kurkami, smakowało znakomicie. Składniki: polędwiczka wieprzowa masło, olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Mięso umyć, oczyścić i pokroić na 2 cm plastry. Każdy kawałek lekko rozbić, posolić i popieprzyć
magiczna kuchnia Kasimożna je przygotować także na obiad lub kolację. Każda pora, to inne dodatki, ale zapewniam, że może być ich wiele. Żałowałam że nie miałam już dostępu do kurek, bo taki sos z nich i mięsna roladka byłyby świetnym pomysłem na obiad. Spróbujcie koniecznie, warto! Składniki na ok 8 gofrów: 400g ziemniaków 100ml + 3 łyżki bulionu warzywnego Krakus 2 łyżki
Kuchnia w czekoladzieTegoroczny rok to dziwny rok. Mam na myśli oczywiście grzyby. Lato wcale nie zapowiadało grzybowego, jesiennego szaleństwa. Na Podlasiu było dość sucho i co prawda rosły kurki, ale wcale nie w jakichś wielkich ilościach. Innych grzybów było bardzo niewiele. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzatego przepisu. A może zachęcicie swoich mężów , chłopaków czy partnerów do tego, żeby ją dla Was przygotowali ? Na blogu znajdziecie także inne jajeczne propozycje na śniadanie. Jajecznica z kurkami Jajecznica po węgiersku Szakszuka z fetą Szakszuka (shakshouka) Omlet z brukselką Omlet z jarmużem Jajko w koszulce z bobem Jajecznica z czerwoną papryką Czas przygotowania: 15 minut Proporcje
Kulinarne przygody Gatityprzejaśnienia. Niestety, pogoda się nie poprawiła, ale pomimo wszechobecnej wilgoci nałaziłyśmy się po lesie i zebrałyśmy całkiem sporo grzybów. Były małe podgrzybki, prawdziwki, maślaki sitarze, maślaki pstre , maślaki zwyczajne, kurki, gąski zielonki, kanie, muchomorki czerwieniejące i rdzawobrązowe. Całkiem niezły przegląda, prawda? Wróciłyśmy przemoczone, ale zadowolone i z uśmiechem. Po powrocie gorąca kawa i do roboty bo grzyby same się
Smaczna Pyzamacie pomysłu na jutrzejszy obiad ? Może skusicie się na jesienne papryki ? Faszerowane dynią, mięsem, ryżem, kurkami i jeszcze innymi dodatkami. Idealne na jesienny obiad lub ciepłą kolację. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnicieszy, bo będę mogła z nich korzystać całą zimę. Siostra również zaciera ręce, bo stwierdziła, że wreszcie będzie miała fajne przepisy na grzyby w roli głównej. Po zupie z kurkami i risotto z prawdziwkami , przyszła pora na prostą, domową zupę grzybową, taką jaką robiła moja babcia, zazwyczaj we wrześniu. Dobrze pamiętam, jak ta zupa pachniała i smakowała, jak babcia
SMYKWKUCHNIklasykami. Nie da się jednak ukryć, że podawana właśnie z tym dodatkiem jest nisko kaloryczna. Jeżeli jednak smak pieczarek już Ci się znudził, możesz je zastąpić innymi grzybami, np. kurkami, prawdziwkami czy borowikami. 4. Ogórek kiszony Kiszonki to samo zdrowie, dlatego warto dodać je do pizzy. Ogórki pokrojone w cienkie plastry nie tylko wzbogacą smak, ale i poprawią walory
W kuchennym oknie EwyDziś za oknem zimno i ogólnie jest nieciekawie. Przygotowałam jesienny krem dyniowy z kurkami i grzankami czosnkowymi. Ta zupa jest idealna na dzisiejszą pogodę. Smaczna i mimo tego, że to krem syta. Znacie śmietankę kokosową ? Nie ? To koniecznie kupcie, bo jest rewelacyjna. Według mnie lepsza od mleka kokosowego i świetnie pasująca do zup kremów. A jeśli nie wiecie gdzie
Ewa w kuchnisytość na długo. Bez spulchniaczy i sztucznych zapełniaczy. Samo zdrowie! Składniki na 12 ciastek owsianych : 300g lekkiego serka homogenizowanego typu philadelphia 1 łyżka płynnego miodu 1 jajko (od szczęśliwej kurki) 200g płatków owsianych górskich 80g zwykłych płatków kukurydzianych 1 łyżka płatków migdałowych 1 płaska łyżeczka cynamonu śliwki na wierzch (u mnie po 2 węgierki na ciastko) Wszystkie składniki (oprócz
Dietologwpatrywaliśmy się w leśne poszycie pełne grzybów. Mnóstwo gatunków, o których nie mamy bladego pojęcia, czy są trujące, czy nie. Aż w końcu... Na zwalonym, spróchniałym pniu znaleźliśmy grzybnię kurek! Te znają chyba wszyscy; bez wahania więc nazbieraliśmy całkiem pokaźną ilość. Są to zdecydowanie moje ulubione grzyby; będzie tarta, albo zupa, albo sos... A może wszystkiego po trochu...? Jeszcze
Pożeraczka, czyli raz adobrze