kurczak z warzywami - 9853 przepisów (strona:446/657)

Lekka galaretka drobiowa z groszkiem i kukurydzą 153

kurczaka 3 małe marchewki 1 pietruszka kawałek selera i pora pęczek zielonej pietruszki 1 łyżka suszonego lubczyku sól, pieprz do smaku listek laurowy 2 ząbki czosnku kilka ziarenek ziela angielskiego 100 g żelatyny na 2 l wywaru 1 puszka kukurydzy  Ogród Polo-market 1puszka groszku  Ogród Polo-market   Wykonanie: Mięso myjemy i osuszamy,przekładamy do garnka. Warzywa

Sama słodycz i szczypta chili
Mocno zimowy, lekko oszukany krupnik z ziemniakami i fasolką... 131

kurczaka, pokrojonego na małe kawałki 400g ugotowanej, białej fasolki (to jest zwykle odcedzony 1 duży słoik, lub 2 standardowe puszki) kostka rosołowa, lub około 1 łyżki proszkowanego bulionu z pudełeczka sól i biały pieprz, do smaku W dużym garnku rozgrzej olej. Wrzuć cebulę, marchewkę i ziemniaki. Dobrze wymieszaj i smaż przez około 2 minuty, często mieszaj ą c - warzywa powinny

Lejdi of the house
PASZTET Z KRÓLIKA PASTERYZOWANY LUB PIECZONY + FILMIK 106

tłustego boczku  1 duża cebula 1 duża marchew, pietruszka, kawałek selera liść laurowy, ziele angielskie, pieprz z ziarnkach do gotowania, oraz jałowiec  25 dkg wątróbki z kurczaka 1 łyżka masła około 2 litry wody 1 kostka rosołowa ( jarzynka, według uznania ) 1 czerstwa, duża bułka 1 łyżka soli i pieprzu  1 łyżka suszonego czosnku 1 łyżeczka tymianku(...)PRZYGOTOWANIE :  Mięso porcjujemy na kawałki, przekładamy do garnka wraz z jarzyną, dodajemy przyprawy i gotujemy do miękkości.  Miękkie mięso wyjmujemy na talerz, łącznie z warzywami i odkładamy do ostudzenia. Mięso obieramy od kości.  Bułkę moczymy w  pozostałym wywarze, wyciskamy i wszystko mielimy w maszynce do mięsa. Cały farsz doprawiamy do smaku przyprawami.  Formę na keks

Kulinarne Fantazje Marioli
Menu na tydzień: 4 szybkie dania i jedno w stylu wolnym 91

warzywa, kasze i generalnie wegetariańskie składniki. Powinno być kolorowo. Smacznie jest zawsze. Buddha bowl to micha pełna boskich smaków i zdrowia. Wtorek: BŁYSKAWICZNY MAKARON JAMIEGO OLIVERA Super szybkie i absolutnie pyszne – tak Jamie Olivier zachwala to danie. I absolutnie na rację: to orechiette z groszkiem i chorizo zrobicie w czasie potrzebnym na ugotowanie makaronu. Środa: SAŁATKA COBB, CZYLI KURCZAK, AWOKADO

Niedzielny kucharz
Pierogi z KASZĄ JAGLANĄ I CZERWONĄ SOCZEWICĄ (wegańskie) 203

kurczaka, majeranek) Sposób przygotowania: Na początek przygotuj farsz – do garnka daj kaszę jaglaną (wcześniej opłucz ją gorącą wodą), soczewicę oraz wodę. Całość gotuj bez przykrycia do czasu wsiąknięcia wody. Kiedy to nastąpi garnek zdejmij z ognia i przykryj na 15 minut. Na patelni podsmaż drobno pokrojoną cebulę ze startą na tarce marchewką. Podczas smażenia dodaj trochę soli. Kiedy warzywa

Via Gusto
Sałatka z zupki chińskiej. 500

kurczakiem) 3 jajka ugotowane na twardo 1 puszka kukurydzy 1 papryka czerwona 1 cebula 250 g. szynki (u mnie konserwowa) 4 ogórki korniszony 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz Wykonanie: Makaron z zupki pokruszyć do miseczki, dodać dołączone przyprawy. Zalać wrzątkiem, tylko tyle żeby przykryło makaron. Przykryć talerzykiem i zostawić do napęcznienia. Jajka, szynkę i warzywa pokroić

Agusiowe smakołyki
Majonez domowy 178

kurczakiem, także jako dodatek do sałat, przekąsek, zimnych mięs, jaj na twardo (bez nich jajka nie smakowały by tak samo;) To także smaczny podkład / baza do różnych sosów i dipów, np. czosnkowego, salsy słodko-kwaśnej (majonez, ketchup, słodka konfitura + przyprawy), którymi nic się nie polewa, ale podaje się je w miseczce i zanurza w nich kawałki mięsa, warzyw

Zasmakuj Kuchni
40 przepisów z nowalijkami 186

Warzywa śródziemnomorskie z kuskusem posypane szczypiorkiem Cytrusowa lemoniada z kiwi i natką pietruszki Koktajl bananowo - pomarańczowy z zielonym jęczmieniem i natką z pietruszki Sałatka z cieciorki z papryką, czerwoną cebulą i natką pietruszki Spaghetti w pomidorach z czosnkiem i natką Jarzynowa zupa z młodą kapustą Młode ziemniaczki w mundurkach zapiekane z cukinią i pomidorem Młode ziemniaczki z paprykowym kurczakiem

Moja smaczna kuchnia
Drobiowe kieszenie pełne sera 338

kurczaka solimy , pieprzymy , prószymy czosnkiem i upychamy do niego ser , oraz gałązkę majeranku . Zapinamy wykałaczkami ( jak na zdjęciach ) . Smażymy z obu stron na małym ogniu , aż filety zrobią się apetycznie złociste , trwa to około 15-20 minut w zależności od ich grubości . Po zdjęciu z patelni , wyciągamy wykałaczki , kroimy w plastry i podajemy na ryżu lub kaszy z warzywami . Smacznego

Ogrodnik w podróży
Tradycyjna pomidorowa na rosole 250

kurczaka, korpus lub 4-6 skrzydełek 2 marchewki 1 pietruszka plaster selera 1 cebula 2 gałązki lubczyku kawałek pora listek laurowy kilka kulek ziela angielskiego sól, pieprz około 1 kg pomidorów 1 łyżka masła suszone oregano cukier - opcjonalnie makaron Wykonanie: kości opłukać, włożyć do garnka, zalać zimną wodą, posolić i doprowadzić do wrzenia. Zdjąć szumowiny. Dołożyć umyte, pokrojone warzywa oraz

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Makaron "po chińsku". 229

warzywami, mięskiem, a wszystko to skąpane w sosiku na "chińską nutę". Lubię takie dania nie tylko ze względu na ich niesamowity smak, ale również dlatego, że pełnią one funkcję wymiatacza resztek z lodówki. Tym razem został mi kawałek wieprzowiny, gotowanej w ziołach i przyprawach, ale równie dobrze możemy użyć każdego innego gotowanego mięsa, albo podsmażoną wcześniej pierś z kurczaka. Danie

Rozpustne gotowanie
BRUKSELKA ZAPIEKANA Z KALAFIOREM 159

kurczaka to dziś tylko dodatek (o tym innym razem). SKŁADNIKI: 10-15 brukselek kilka różyczek kalafiora 1 łyżka masła 1 ząbek czosnku szczypta gałki muszkatołowej bułka tarta 1 łyżka startego żółtego sera (w moim przypadku Mazdamer) sól A jak to zrobić: Brukselkę ugotować al dente w wodzie wymieszanej z mlekiem (pół na pół), a kalafior w osolonej wodzie. Warzywa odcedzić

Kuchnia w opałach
Rosół II 331

kurczak 2-3 marchewki 1-2 pietruszki 1 cebula kawałek por seler natka pietruszki I selera naciowego sól, ziarenka pieprzu, ziele angielskie, liść laurowy Wykonanie: Kurczaka myjemy I porcjujemy. Wkładamy do garnka z wodą na średnim gazie- gotujemy. Jak pojawią się szumowiny-usuwamy sitkiem. Po usunięciu szumowin dodajemy ziarenka pieprzu, liść laurowy, 1 łyżkę soli I zielę angielskie(...)gotujemy  na bardzo małym gazie - rosół ma 'pykac' okolo 1,5 do 2 h. Im wolniej gotujemy , tym klarowniejszy rosół. Po tym czasie dodajemy warzywa i gotujemy następna godzinę. Doprawiamy do smaku w razie potrzeby. Rosół podajemy z makaronem rosołowym , natką pietruszki  i cieszymy nasze podniebienia królową zup. :) Smacznego

Smaki Edyty
Dietetycznie: sałatka z kurczakiem w pesto. 338

kurczaka (nieduże, ogólnie 1 pierś na 1 osobę) pesto (ja wykorzystałam kupne, w tej chwili w Lidlu można znaleźć cudowne pesto w małych plastikowych kubeczkach, wzięłam 2) Obtaczamy piersi w pesto (1 kubeczek) tak aby było całe pokryte cudowną zieloną masą. Kładziemy na suchą, podgrzaną patelnię teflonową i na delikatnym ogniu smażymy. W tym czasie myjemy i osuszamy warzywa

Brzuszki Łakomczuszki