kurczak z warzywami - 9853 przepisów (strona:447/657)

Kurczak w curry - montignac 273

kurczaka i przyprawy curry, jednak jeśli macie możliwość to polecam użyć curry indyjskiego ze sklepów z egzotyczną żywnością a nie gotowej mieszanki z popularnych firm, bo te curry mocno różnią się w składnikach i w późniejszym smaku potrawy, ale jeśli nie macie to użyjcie zwykłego curry, tez będzie dobry efekt końcowy. To danie można zjeść samo albo z warzywami jako

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Co zamiast fast food – menu na tydzień 128

charakteru piątkowej zupie brokułowej. A całe menu na tydzień – co zamiast fast food wygląda tak: Co zamiast fast food – menu na tydzień Niedziela – Pieczone udka z kurczaka w panierce z mielonych migdałów Poniedziałek – Sałatka z komosy, chorizo, pieczonych pomidorków i selera Wtorek – Ratatouille Środa – Burgery z cieciorki i koziego sera Czwartek – Focaccia z kaszanką(...)gotowaliśmy Wspólnym mianownikiem dla naszych dań był piekarnik, w którym upiekliśmy szereg potrzebnych składników. Wszystko działo się podczas dwóch godzin poświęconych na przygotowanie niedzielnego obiadu. Za jednym zamachem upiekliśmy warzywa do sałatki z komosy na poniedziałek oraz do ratatouille na wtorek. Równolegle zrobiliśmy też burgery z cieciorki i koziego sera na środę i ugotowaliśmy zupę brokułową z mielonymi migdałami

Niedzielny kucharz
Orientalny kurczak paprykowy 161

Jakoś ostatnio tak się stało że jadaliśmy mało mięsa drobiowego. W daniu orientalnym nie mogło go jednak zabraknąć. Użyłam tutaj polędwiczek z kurczaka a jeśli nie

Moje Małe Czarowanie
Paprykowa potrawka z marynowanym patisonem 110

Gorące potrawki są idealnym obiadem bądź ciepłą kolacją na obecną porę roku. Świetnie rozgrzewają nas od środka i są pożywne. Ta, którą dzisiaj przygotowałam jest paprykową

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Roladki faszerowane serem camembert i suszonymi pomidorami 139

W lecie rok temu robiłam swoje pierwsze suszone pomidory, długo się wahałam, jak i kiedy je wykorzystać. Wybór padł na sobotni obiad, bo chciałam go trochę

Pasja Smaku
Pierogi z kaszą jęczmienną 263

skwareczkami z wędzonego boczku :) CIASTO: 4 1/2 szklanki mąki pszennej 1 1/2 szklanki ciepłego mleka 1 duże żółtko 1 łyżka oleju rzepakowego 1/2 łyżeczki soli FARSZ: 1 udko z kurczaka 1 szklanka kaszy jęczmiennej 2 marchewki 1 łodyga selera naciowego 3 liście laurowe 4-6 ziela angielskie sól morska pieprz ziołowy 1 łyżka masła ok 300 g wędzonego boczku Udko(...)Marchewkę zetrzeć na tarce jarzynowej, a seler naciowy pokroić w kostkę. Rozpuścić na dużej patelni masło i obsmażyć marchewkę z selerem. Podlać odrobiną wywaru spod kaszy i gotować, aż warzywa zmiękną, a płyn w większości odparuje. Dodać mięso i kaszę. Wymieszać, przyprawić pieprzem ziołowym i ewentualnie solą. Chwilę podsmażyć i odstawić do wystudzenia. Na stolnicę przesiać mąkę i dodać wszystkie

https:KKuchniaMniam
Zupa z soczewicy z kaczką pieczoną 121

poporcjowac i zamrozić. Do ugotowania tej zupy użyłam kości i kawałków mięsa kaczki , która wcześniej piekłam i która mieliśmy na obiad. Właśnie takie pozostałości po pieczonym drobiu: kaczce, gęsi, kurczaku, indyku naprawdę mega nadają się na ugotowanie aromatycznego wywaru, który potem jest starterem pysznych zup. Szczególnie strączkowe zupy np grochówka pyszne wychodzą na takim bulionie. Jeśli mamy na obiad pieczony(...)sól, zagotowujemy. Potem zmniejszamy grzanie i na wolnym ogniu gotujemy bulion ok 30-40 min. Po tym czasie bulion przecedzamy przez sito. W garnku przygotowujemy soczewicę, pokrojone w kostkę warzywa. Następnie zalewamy to bulionem z kaczki, dodajemy przyprawy (sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie). Potem gotujemy wszystko na średnim ogniu ok 30-40 min. Doprawiamy do smaku oregano, majerankiem, natką

Dorota Smakuje
Puree pietruszkowe 80

kurczaka. Udostępnij Składniki na puree pietruszkowe 500 g korzenia pietruszki 500 ml mleka 1 liść laurowy 2 ziarenka ziela angielskiego 1 ziarenko jałowca 1 / 2 łyżeczki gałki muszkatołowej 30 g masła sól do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Pietruszkę obrać, pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do garnka. Wlać mleko, dodać liść laurowy, ziele angielskie i jałowiec. Gotować do miękkości warzyw

niecodziennikpary
Gulasz z indyka z marchewką i cukinią 70

warzywa dobrze zmiękły. Gulasz z indyka z marchewką i cukinią doprawiłam lekko chili, papryką słodką oraz tymiankiem, aby smak mięsa został wyczuwalny. Danie możecie podawać jak leczo z bułeczką, z ziemniakami lub z ryżem, co kto lubi Dajcie koniecznie znać czy smakowało! Zobacz też: Żołądki w sosie chrzanowym Polędwiczka duszona w sosie własnym Pulpeciki wieprzowe w sosie pomidorowym Pierś kurczaka

Kuchnia Bazylii
Zapiekane naleśniki nadziane piersią kurczaka, cukinią, marchewką i porem 162

kurczaka. Cukinię umyć, odciąć z niej końcówki, przekroić wzdłuż na pół i pokroić ją w półtalarki. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por umyć, przekroić na pół i pokroić w cienki półplasterki. Na patelni ponownie rozgrzać niewielką ilość oliwy z oliwek. Dodać marchewkę oraz por. Smażyć kilka minut na małym ogniu. Na sam koniec dodać cukinię. Warzywa

Ugotować
'Greedy Girl's Diet' Nadia Sawalha 119

ziół, warzyw i wędzonego, chudego bekonu dla dodatkowego smaku. Mnie spodobało się  kilka przepisów. Tajskie curry będzie w jadłospisie na pewno, może z ciastem kawowo-orzechowym na deser. I ryba po marokańsku w parze z serniczkiem limonkowo-czekoladowym. A na śniadanie borówkowe pankejki i jajecznica z wędzonym pstragiem. A przy okazji jeszcze sałatka buraczkowo-ziemniaczana, albo z kurczakiem

Lejdi of the house
Zupa z kalarepą 115

kurczaka 2 duże kalarepy 2 średnie marchewki kawałek selera 1 pietruszka 3 średnie ziemniaki 200 g śmietany do zupy 1 łyżka masła klarowanego 1/2 łyżeczki cząbru sól pieprz koperek Do garnka włożyć skrzydełka i zalać zalać wodą.i zagotować. Marchewkę, pietruszkę, seler, ziemniaki, kalarepę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło i lekko zeszklić na nim pokrojone w kostkę warzywa

O kuchni z uczuciem
Sałatka z porem i groszkiem konserwowym 1193

warzywa. Na blogu znajdziecie między innymi sałatkę z porem i jajkiem , która była blogowym hitem w zeszłym roku; sałatkę z porem i ananasem , naleśniki z porem , klopsiki z makaronem w sosie pieczarkowo-porowym , cannelloni w sosie porowym , sałatkę z porem i marynowanymi pieczarkami , sałatkę krabową z porem , przepis na domową pizzę z porem i tuńczykiem , czy też pysznego kurczaka zapiekanego

Kulinarne Przeboje
Sałatka z kukurydzy z puszki po meksykańsku – elote 211

warzywem typowo letnim – ale mnie nawet środek zimy nie przeszkodzi w zjedzeniu tego specjału! Sałatka z kukurydzy jest jak rozebranie elote na części – a każdy ze smaków jest tu w idealnych proporcjach. Mnie najbardziej smakuje lekko ciepła, ale na zimno jest równie smaczna. Ta sałatka jest idealna jako uzupełnienie tacos, fajitas, enchiladas, quesadillas, ale równie dobrze smakuje do upieczonego kurczaka

Karo in the Kitchen
Zupa cukiniowa z żytnimi grzankami 128

kurczaka sól i czarny pieprz do smaku 1 łyżeczka curry w proszku 1 łyżka soku z cytryny 250 ml creme fraiche lub kwaśnej śmietany 1 łyżka natki pietruszki, posiekanej 2 kromki żytniego chleba 1 łyżka oliwy czosnkowej Zagotuj bulion. Obierz marchewkę i z cukinią zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Pokrój por na krążki, przeciśnij czosnek przez praskę. Dodaj warzywa

codojedzenia