Świateczny pasztet zapiekany.
Świateczny pasztet zapiekany.
Nigdy jeszcze nie robiłam zapiekanego pasztetu. Poczytałam, poszperałam trochę i oto jest. Podobno dobry pasztet musi być tłusty. Ja wybrałam różne mięsa niekoniecznie bardzo tłuste, ale następnym razem dopilnuję, żeby boczek był naprawdę tłusty pasztet będzie lepiej się smarował. Zrobiłam dwa rodzaje do jednego dodam trochę żurawiny uwielbiam ją- po prostu! SKŁADNIKI: 1/2 kg. szynki wieprzowej 1 kg. boczku(raczej tłusty) 1 pierś z kurczaka 1 udko kurczaka 1/2 kg. wątróbki drobiowej kawałek wołowiny(u... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchnia Beaty
Autor
Beata
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
tarta, mięso, pasztet, bułki, żurawina, szynka, boczek, kurczak, jajko, udka z kurczaka, wątróbka drobiowa, warzywa, marchewka, drobiowe, pierś, seler, mielone, rosół, udka , por , piersi, wołowina, świąteczne, świąteczne przepisy, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, mięso mielone, kurczak z boczkiem, pasztet wieprzowy, kurczak z porem
Inne przepisy z Kuchnia Beaty
Dodaj komentarz