Świateczny pasztet zapiekany.

Świateczny pasztet zapiekany.

Świateczny pasztet zapiekany.

Nigdy jeszcze nie robiłam zapiekanego pasztetu. Poczytałam, poszperałam  trochę i oto jest. Podobno dobry pasztet musi być tłusty. Ja wybrałam różne mięsa niekoniecznie bardzo tłuste, ale następnym razem dopilnuję, żeby boczek był naprawdę tłusty pasztet będzie lepiej się smarował. Zrobiłam dwa rodzaje do jednego dodam trochę żurawiny uwielbiam ją- po prostu! SKŁADNIKI: 1/2 kg. szynki wieprzowej 1 kg. boczku(raczej tłusty) 1 pierś z kurczaka 1 udko kurczaka 1/2 kg. wątróbki drobiowej kawałek wołowiny(u... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Beaty

Autor

BeataBeata

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, mięso, pasztet, bułki, żurawina, szynka, boczek, kurczak, jajko, udka z kurczaka, wątróbka drobiowa, warzywa, marchewka, drobiowe, pierś, seler, mielone, rosół, udka , por , piersi, wołowina, świąteczne, świąteczne przepisy, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, mięso mielone, kurczak z boczkiem, pasztet wieprzowy, kurczak z porem

Inne przepisy z Kuchnia Beaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.