kurczak z piekarnika - 6838 przepisów (strona:349/456)

Ramen z wieprzowiną - prosty przepis 147

posiekana cebula dymka Wiele przypraw, mirin i różne rodzaje makaronu ramen i sosów sojowych można znaleźć w sklepie internetowym Kuchnie Świata. Ramen z wieprzowiną - prosty przepis Bulion z kurczaka Kurczaka, pokrojone na duże kawałki marchewki, czosnek, przypieczoną cebulę i imbir wkładam do zimnej wody i gotuję na małym ogniu około 5-6 godzin, w trakcie gotowania usuwam szumowiny, jeśli się(...)około 5x7cm W przypadku karkówki, najlepiej obwiązać ją dokładnie sznurkiem. Najpierw w naczyniu żaroodpornym przygotuję zalewę mieszając ze sobą wszystkie składniki z wyjątkiem oleju i pozostawiam na godzinę.  Piekarnik nagrzewam do 150 stopni. Na patelni rozgrzewam olej, na rozgrzany tłuszcz wkładam karkówkę lub kawałki boczku skórką do dołu i obsmażam ze wszystkich stron, aż się mocno zrumienią. Zajmuje

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
ROLADA SEROWA Z MIĘSEM MIELONYM (keto, LCHF, bez glutenu) 725

uniwersalne. Taka pieczona rolada serowa z mięsem mielonym nie tylko znakomicie smakuje ale i świetnie wygląda. Robię ją w różnych wariantach smakowych i znacie ją już w wersji z kurczakiem i pieczarkami . Składniki – rolada serowa z mięsem mielonym: Składniki na „ciasto”: 4 jajka 30 g (2 łyżki) majonezu dobrej jakości 350 g żółtego sera Składniki na farsz(...)patelni. Paprykę umyć, wydrążyć i pokroić w drobną kostkę. Przestudzona zawartość patelni dodać do mięsa i dokładnie wymieszać doprawiając do smaku solą i pieprzem. Gotowe ciasto serowe wyjąć z piekarnika. Farsz wyłożyć na części wierzchniej ciasta a następnie zwinąć w roladę. Piec ok 30-40 minut w temperaturze 180 °C. Pieczoną roladę serową z mięsem mielonym polecam podawać zarówno

Ola la LCHF
Pałki z kurczaka, pieczone z marchewką i cebulą 411

Proste do wykonania, pałki z kurczaka, pieczone z marchewką i cebulą. Składniki: 6 pałek z kurczaka  2 łyżki oliwy 1 czubata łyżeczka papryki słodkiej 1/3 płaskiej łyżeczki papryki ostrej 1 płaska łyżeczka oregano pieprz sól ----------------------------------- 5 większych marchewek (około 600 g) 3 łyżki oliwy 1 płaska łyżeczka oregano 1 płaska łyżeczka ziół prowansalskich 1/2 płaskiej łyżeczki soli ----------------------------------- 2 średnie(...)solimy. Na blaszce rozkładamy cebulę i marchewkę. Na nich kładziemy mięso. Blachę przykrywamy folią aluminiową (pamiętając, że matowa strona folii ma być na zewnątrz) i wkładamy do nagrzanego piekarnika, na około 80 - 90 minut. Folię zdejmujemy dopiero 20 minut przed końcem pieczenia. Dzięki temu mięso i warzywa się zarumienią. Pałki z marchewką piekę w piekarniku elektrycznym w następujący sposób

Smak mojego domu
Pita 218

żeby podczas pieczenia bułki się "nadmuchały", tworząc w środku kieszonkę. A czym je napełnicie - zależy wyłącznie od waszych zachcianek. Może być to pulled pork , drobiowe kotlety albo kawałki pieczonego kurczaka, do tego sałatka, ulubiony sos...  Zrobiłam się głodna... Idę do kuchni... popatrzeć:)  Składniki (na 8 sztuk): 400g mąki luksusowej (lub na pół typ 550 i 650) 1 szklanka(...)tylko z jednej strony. Placki ułożyć na papierze do pieczenia (po 4 na jednym kawałku) i pozostawić przykryte na 20-30 minut, żeby lekko podrosły. W tym czasie nagrzać piekarnik z blachą w środku do 250stC. Placki razem z papierem zsunąć na blachę, piec ok 8 minut w temp. 250stC aż będą napuszone i złapią kolor. Upieczone pity studzić

Obiad gotowy
Chrupiące pieczone ziemniaki 427

warto go pomijać. Nie są to dietetyczne ziemniaki, ale zdecydowanie najlepsze. Goszczą u mnie niemal podczas każdego przyjęcia i zawsze każdy pyta o przepis. Są idealne do kotletów, kurczaka, smażonej ryby i pieczeni. Chrupiące pieczone ziemniaki: 2-3 kg ziemniaków 3 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżki mąki 3-4 łyżki gęsiego smalcu (może być też kaczy) 4 duże ząbki czosnku(...)etapie i schować ziemniaki do lodówki na max. 2 dni (a upiec przed podaniem – co pomoże nam zaoszczędzić czas przed przyjęciem) lub od razu je upiec. Piekarnik nagrzewamy do 200ºC (190ºC z termoobiegiem). Na dużej blaszce rozdkładamy papier do pieczenia i rozsmarowujemy na nim ok. 3 łyżki oleju. Wrzucamy zgniecione płaską stroną noża ząbki czosnku (koniecznie w łupinie

Poezja smaku
Roladki a’la lasagne z sosem pomidorowym 202

lasagne z sosem pomidorowym 8 szt. Sos mięsny 400 g mięsa mielonego wołowo - wieprzowego 50 g boczku wędzonego 1 łyżka oleju 1 duża cebula 1 szkl. bulionu z kurczaka 100 g koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżka octu z czerwonego wina 0,5 łyżeczki cukru ewentualnie sól do smaku Sos pomidorowy 1 duża puszka pomidorów(...)ziemniaków. Dodać ocet winny, szczyptę cynamonu i cukier. Gotować bez przykrycia 20 minut, aż spora część płynu odparuje. Na końcu dodać bazylię i przyprawić szczyptą soli. Przygotowanie roladek: Piekarnik nagrzać do 200°C . Makaron podgotować w osolonej wodzie przez 2 minuty, aby trochę zmiękł wkładając nie więcej niż 2 płaty na raz. Podgotowane płaty makaronu odkładać na metalową kratkę

Posadzone i zjedzone
Udka kurczaka pieczone w piwie 126

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style

R'n'G Kitchen
Chlebki Pita 252

nieco inna, bardziej zwarta i mięsista) 2 łyżeczki suchych drożdży około 1 i 1/4 szkl. letniej wody 1 łyżeczka soli 3 łyżki oliwy Przykładowe dodatki: ok. 500 g piersi kurczaka przyprawa kebab-gyros 1 czerwona cebula 1-2 pomidory lub pomidorki koktajlowe 1 mini sałata rzymska Sos: 3-4 łyżki majonezu 3-4 łyżki jogurtu naturalnego Sok z połowy cytryny(...)lekko rozpłaszczamy w dłoniach i wałkujemy na płaski placek. Rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia*, przykrywamy ściereczką i ponownie odstawiamy do wyrośnięcia na około 30 minut. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 250 stopni przez około 8-10 minut (do lekkiego zarumienienia).   Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy na cienkie paseczki. Posypujemy przyprawą do gyrosa, mieszamy i odstawiamy

Smaki Na Talerzu
Pasztet z królikiem. 209

obrać i umyć. Mięso pokroić na mniejsze kawałki - królika, ćwiartki kurczaka i boczek. W dużym garnku (ja gotowałam w 10 litrowym) zagotować wodę. Na wrzątek włożyć królika, mięso z kurczaka, boczek oraz jarzyny (marchew, cebulę, pietruszkę, seler). Po kilku minutach zebrać wytworzoną pianę i następnie włożyć przyprawy do  do wywaru: 5 liści laurowych, 10 ziaren ziela angielskiego, 10 ziaren(...)jajka, wyrabiać aby całość się połączyła. Doprawić do smaku majerankiem, solą oraz pieprzem - pasztet powinien być lekko słony i lekko pikantny. Foremki natłuścić smalcem. Włożyć w nie pasztet. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, pasztet zapiekać przez godzinę. Powinien leciutko odejść od brzegów formy. Jeżeli zauważycie, że zbyt mocno się przypieka, można go nakryć folia aluminiową. To wszystko :-) Smacznego! Pozdrawiam ciepło

Poezja Smaków - blog kulinarny
Tarta z jabłkami z ciasta francuskiego 330

Uwielbiam gotowe ciasto francuskie. Można z niego przygotować mnóstwo rzeczy - tarty słodkie i słone, ciasteczka, strudle, wiatraczki, zapiec pod nim kurczaka lub zupę cebulową, nadziać warzywami lub serem. Dzisiaj przedstawiam przepis na tartę z twarogiem, jabłkami i cynamonem. Jest delikatna i słodziutka. Potrawa inspirowana jest przepisem ze strony Przepisy Majki . Zapraszam do przygotowań! Składniki na jedną tartę: 1/2 opakowania ciasta(...)ciasto wykładamy masę twarogową i równomiernie rozprowadzamy. Na masę wykładamy plasterki jabłek. Łyżeczkę cukru brązowego mieszamy z cynamonem i kardamonem i taką mieszanką posypujemy tartę. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy 25-30 minut. Wyciągamy i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Smacznego! :) *z drugiej połowy ciasta przygotowałam tartę z gruszkami . Przepis bierze udział w akcji

My Culinary Art
Piersi kurczaka w panierce owsiano-serowej 323

Lubię kurczaka za ilość sposobów w jaki można go przygotować. Dziś piersi podane w panierce z płatków owsianych, pietruszki oraz sera. 3 pojedyncze piersi kurczaka 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki około 60-70 g płatków owsianych (dałam błyskawiczne, bo takie miałam) 4 duże jajka ok. 30-35 g sera Cheddar ok. 20 g sera Grana Padano mąka (np krupczatka(...)obtaczamy przygotowaną panierką. Smażymy na średnio rozgrzanym oleju, z obu stron na złoto. Mięso układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy na około 5-10 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni ( dzięki temu mięso „dojdzie” jeszcze i dodatkowo każdy z domowników dostanie ciepłą porcję) . Źródło

Smaki Na Talerzu
Wolnowar Russell Hobbs - wrażenia z użytkowania 418

Niska temperatura około 70*C służy do powolnego, długiego gotowania. Mięso pieczone w tej temperaturze przez 10 godzin jest kruche, soczyste i obłędnie pyszne, ciężko odtworzyć ten smak w piekarniku. Drugi stopień ciepła, to wysoka temperatura ok. 120*C do szybszego duszenia mięsa, aczkolwiek nadal jest to około 6 godzin. Ostatnia funkcja (dwie falki) to nic innego jak podtrzymywanie ciepła(...)była soczysta. W wolnowarze możemy przygotować różne posiłki, nie tylko wolnopieczone mięsa. Idealnie sprawdzi się również jako narzędzie do przygotowania jednogarnkowego obiadu - gulaszu czy nawet zupy. Piekąc udka z kurczaka, włożyłam do wolnowaru również obrane ziemniaki i marchewki - wszystko się świetnie upiekło i przepięknie pachniało. Warzywa przygotowane w wolnowarze są jędrne, soczyste i dużo smaczniejsze niż te prosto z wody

Gotowanie i blogowanie
#Porady - co zawsze warto mieć w lodówce 353

komponowania deserów, ciast i naleśników tortilla Można wypiekać je samemu, ale po co? Wybierzcie placki dobrej jakości i cieszcie się szybkimi daniami z ich wykorzystaniem, kilka warzyw, kawałek kurczaka, ketchup, jogurt i obiad gotowy! pieczarki Warzywo niezbędne w moim domu, używam ich baaaardzo często i niemal do wszystkiego, zapiekane naleśniki, gulasz, jajecznica, zapiekanki, pizza - pieczarki dodadzą smaku wszystkiemu :) pierś(...)kolejna porcja warzyw zaliczona :) ryby Jeśli możecie wybierajcie te świeże, ale miejcie też w zapasie jakiś mrożony filet, dodajcie troszkę masła, plaster cytryny, zawińcie w folię aluminiową, włóżcie do piekarnika i po 20 minutach pyszna i zdrowa duszona ryba gotowa :) cytryna/limonka Podstawowy składnik sosów, marynat, lemoniady, ciast, deserów, orzeźwiający dodatek do drinków - warto mieć je pod ręką :)  mleko

Cooking Monster
Rolada z piersi kurczaka do chleba 435

Polecam prostą domowa wędlinkę która może być na co dzień jak i na  święta. Składniki : 2 podwójne filety z kurczaka 300 gr mięsa mielonego 1 jajko musztarda ( nie musi być ) Marynata : olej / oliwa z oliwek majeranek, papryka słodka i ostra, kurkuma, sól i pieprz 1. Filety myjemy, wycieramy, delikatnie rozcinamy na szersze płaty i delikatnie rozbijamy, następnie wkładamy(...)keksówki. 5. Pieczemy najpierw przez 50 min w 190 stopniach. Po tym czasie rozcinamy folię i dopiekamy jeszcze z 30-40 min. Kiedy rolada będzie upieczona wyjmujemy ją z piekarnika i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia

Gotowanie...to proste !
Skrzydełka pieczone mango curry 103

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style

R'n'G Kitchen
GRECKIE SOUVLAKI 128

Souvlaki to tradycyjna grecka potrawa składająca się z kawałków mięsa z kurczaka lub mięsa wieprzowego. Souvlaki mogą być owinięte w boczek nadziane na szpadkę. Mięso można podawać klasycznie na talerzu lub z pitą, sosem tzatziki i z warzywami. Moje souvlaki są podane z ryżem, ogórkiem i sosem tzatziki. Składniki: 500 g mięsa wieprzowego pokrojonego w grubszą kostkę skórka(...)oliwę z oliwek. Przyprawić solą, pieprzem, papryką, posiekanym tymiankiem oraz miętą. Wymieszać.  Kawałki mięsa nadziać na patyczki. Włożyć mięso do marynaty, a następnie do lodówki na 3 godziny. Piekarnik nagrzewamy do 180 st.  Na patelni grillowej rozgrzać 3 łyżki marynaty z mięsa. Souvlaki podsmażyć z każdej strony po 3 minuty. Wsadzić do piekarnika i piec do momentu

Kuchnia w oparach
Placki ryżowe z mięsem i warzywami 181

Dzisiaj ryż w innym wydaniu.Zrobimy placki ryżowe a do nich dodamy troszkę mięska i dużo warzyw.Polejemy sosikiem i obiad jak marzenie.Potrzebne składniki:-torebka ryżu 100 g-filet z kurczaka-2 jajka-2 łyżki mąki-2 łyżki jogurtu naturalnego-odrobina sody oczyszczonej-przyprawy (delikat do mięs, kebab-gyros, warzywko, pieprz)-warzywa (pomidor, ogórek, papryka, cebula, kapusta pekińska)   Ryż gotujemy(...)ryż i dokładnie mieszamy.Na końcu dodajemy pianę z białek i też mieszamy.   Przygotowaną masę ryżową wykładamy na blaszkę z papierem do pieczenia formując spore placki.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C z termoobiegiemna ok. 10 minut.   W tym czasie podsmażamy na patelni przyprawione mięso.   Placki są rumiane - czyli gotowe

Maminek kulinarny
Indyjski chlebek Naan 374

łyżka soli 6 ząbków czosnku 4 łyżki oliwy 1 łyżeczka papryki-pół na pół ostrej i słodkiej 1 cała pierś z kurczakaSkładniki marynaty mieszamy, opłukane i osuszone kawałki kurczaka kroimy w kostkę, wkładamy do marynaty, przykrywamy i odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia przekładamy do naczynia do zapiekania pieczemy około 1.5 godziny w temperaturze 180-190 stopni.Mango lassi - przepis(...)Odrywamy kawałki ciasta i formujemy podłużne placuszki (mi z podanych ilości wyszło 5 chlebków). Chlebki nie powinny być grubsze niż 1 cm.Blachę wykładamy folią aluminiową, posmarowaną masłem, nagrzewamy piekarnik do 200 stopni. Placuszki pieczemy ok 10 minut (do zrumienienia) przewracając je w połowie pieczenia na drugą stronę i smarując masłem. Chlebki można posypać makiem lub dowolnymi ziarenkami.Jemy jeszcze ciepłe

Z butelką mleczka w tle
Iszleki- turkmeńskie pierogi pieczone 123

250ml ciepłej wody – 1 jajko (można bez) – 1 łyżeczka soli – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – mięso mielone wg uznania (u mnie mięso z udek kurczaka) – 1 duży ziemniak – 1 duża cebula (u mnie czerwona) – 1/2 kubka wrzątku – sól i przyprawy wg smaku (u mnie kurkuma, czubryca zielona, papryka słodka) – jajko + kurkuma(...)ciasta i farszu. Przygotowane w ten sposób pierogi wyłożyć na blachy wyścielone papierem do pieczenia lub matą silikonową, posmarować rozkłóconym jajkiem wymieszanym z kurkumą i posypać sezamem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 15-20 minut. Podawać z ulubionymi sosami. Smacznego Iszleki- turkmeńskie pierogi pieczone Iszleki- turkmeńskie pierogi pieczone Iszleki- turkmeńskie pierogi pieczone Artykuł Iszleki- turkmeńskie pierogi

Smaki Armine
Menu na tydzień: Zdrowy makaron na każdy dzień tygodnia 143

cytrynowym kurczakiem Podstawę tego dania stanowi sos nuoc cham, podawany w każdej wietnamskiej restauracji. Jest pyszny, a przy tym tak prosty, że nie uwierzycie. Głównym składnikiem noodli jest kurczak marynowany w aromatycznej zaprawie. Przepis już we wtorek Środa: Lasagna z cukinii Klasyczne włoskie danie z niewielką zmianą: zamiast płatów makaronu lasagna, warstwy zapiekanki tworzy bardzo cienko pokrojona, a później obsmażona(...)wymagają kilkanaście minut gotowania. Generalnie zmieścicie się w pół godzimy. Z wyjątkiem lasagni, która jest gotowa po jakichś 40 minutach. Z tym, że połowę tego czasu spędza w piekarniku. My wszystkie dania tradycyjnie zrobiliśmy w niedzielę, co ma tę zaletę, że raz gotujemy raz sprzątamy:) Równie dobrze jednak każdy przepis można robić codziennie wieczorem, tak żenb rano zabrać gotowy lancz

Niedzielny kucharz
Zapiekanka makaronowa z filetem z kurczaka i kukurydzą. 163

czubrycy czerwonej   i suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem które otrzymałam od  RAFEX . Polecam ją na obiad. Zapraszam :) Składniki: 50 dag makaronu rurek 30 dag fileta z kurczaka 1 puszka kukurydzy 2 duże cebule 1 ząbek czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego 40 dag sera żółtego sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku olej rzepakowy 1 łyżka ziół(...)dodajemy usmażone mięso, kukurydzę, zioła prowansalskie i połowę sera żółtego, całość dokładnie mieszamy. Formę to zapiekania smarujemy cieniutko masłem i przekładamy makaron, posypujemy pozostałym serem żółtym i wstawiamy do piekarnika. Zapiekankę pieczemy około 15 minut w temperaturze 180 stopni. 5. Gorąca zapiekanka jest gotowa do podania. 6. Smacznego. Rady: Można użyć dowolnych ziół i przypraw. Z przepisu wychodzi około

Izabelawkuchni
Francuskie faworki 214

pół. W sumie otrzymamy ich 14. W środku każdego robimy nacięcie, jeden koniec przekładamy i go przewlekamy, jak przy tradycyjnych faworkach. Gotowe układamy na przygotowanych blaszkach. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 15 minut. Upieczone studzimy na kratce. Po wystudzeniu można oprószyć cukrem pudrem lub polukrować. Z jednej porcji ciasta wyjdzie co najmniej 14 sztuk. Robiłam z dwóch arkuszy(...)jabłkami Ciastka francuskie z marmoladą Ciastka francuskie z serem Ciastka francuskie z truskawkami Polędwiczki wieprzowe a’la Wellington Tarta z pstrągiem wędzonym i papryką pieczoną Łosoś w cieście francuskim Kurczak w cieście francuskim Wydrukuj przepis The post Francuskie faworki appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko