kurczak z czosnkiem - 9349 przepisów (strona:178/624)

Cesarecce z serkiem mascarpone i kaparami 190

makaron - 80 g/os serek mascarpone - 400 g śmietana 18 % - 3 łyżki kapary - wg uznania papryczki chili - wg uznania suszone pomidory - wg uznania czosnek - 3 ząbki cebula - 1 mała natka pietruszki/ świeża bazylia pierś z kurczaka - 500 g oliwa z oliwek masło - łyżka patelnia rondel Etap I - Makaron Makaron ugotuj all dente wg receptury z opakowania. Etap II - Kurczak Kurczaka pokrój(...)małe kawałki przypraw solą, pieprzem i obsmaż. Etap III- Sos W rondlu na maśle podsmaż cebulę posiekaną w kostkę oraz czosnek. Dodaj serek mascarpone oraz śmietanę, wszystko chwilę gotuj, przypraw ziołami prowansalskimi. Następnie sos przelej na patelnię z kurczakiem. Dodaj papryczki chilli, pokrojone drobno suszone pomidory oraz kapary ewentualnie dopraw solą i pieprzem. Etap IV - Podajemy opcja 1 - makaron dodaj

Wylizany Rondel
Tajska zupa z kurczakiem i zoodle 135

moich domowników. Kiedy gotuję zupy nie ma żadnych kompromisów. Zawsze używam domowy wywar z całego kurczaka lub kury. Wy też tak robicie? Tajska zupa z kurczakiem Składniki: na 4 porcje 1 mała cebula 1 czosnek solo 2 czerwone chili 1 marchewka 1 łyżka startego świeżego imbiru 1-2 łyżki czerwonej curry w paście 1 l wywaru z kurczaka lub kury(...)kokosowego mleka obrane mięso z połowy kurczaka 1 duża cukinia 1 limonka 200 g fasolki szparagowej 4 duże brunatne pieczarki pęczek kolendry (1 doniczka) sól do smaku 2 łyżki oleju arachidowego Obierz cebulę, czosnek i pokrój w kostkę. Oczyść chili z pestek i pokrój w cienkie paski. Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki. Rozgrzej olej i zeszklij warzywa, imbir, fasolkę

codojedzenia
Ziołowy kurczak na parze z sałatką szparagową 190

kurczaka – 150 g * sól * pieprz * wędzona papryka mielona * estragon * oregano * fasolka szparagowa zielona – 100 g * suszone pomidory w oleju – 50 g * czosnek – 1 ząbek   SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Filet z kurczaka oczyszczamy , delikatnie rozbijamy ręką. Nacieramy go solą , pieprzem , papryką , oregano i estragonem. Zawijamy w folię i odstawiamy na ok. 30 minut do lodówki. Po tym czasie(...)parowaru możemy śmiało użyć garnka z wodą i ustawionego na nim durszlaka ). Fasolkę szparagową podgotowujemy al dente. Pomidory kroimy w kawałki. Olej z pomidorów rozgrzewamy na patelni , wrzucamy posiekany czosnek , chwilkę razem mieszamy. Dodajemy odsączoną fasolkę i pokrojone pomidory. Przesmażamy kilka minut. Podajemy gorące z ugotowanym mięsem. Całość polewamy olejem czosnkowym powstałym ze smażenia. Gotowe

Ostra na Słodko
Kolendrowy kurczak z dynią i bakłażanem 151

family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Kolendrowy kurczak z dynią i bakłażanem Składniki – 4 porcje: Pierś z kurczaka – 400g Dynia – 500g Bakłażan – 1 sztuka Kolendra – 2 pęczki Czosnek – 4 ząbki Imbir – kawałek 3cm Cebula – 1 sztuka Passata pomidorowa – 1 szklanka Orzechy nerkowce – ½ szklanki Przyprawy: sól, chaat masala, chicken masala Jogurt naturalny gęsty(...)łyżki Olej do smażenia – 2-3 łyżki Wykonanie: Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w równą kostkę. Następnie wymieszać ze startym korzeniem imbiru (1cm), 2 ząbkami czosnku (przeciśnięte), 1 łyżeczką chaat masala i jogurtem naturalnym. Odstawić do lodówki na minimum 4-5 godzin do zamarynowania. W międzyczasie kolendrę zmiksować z pozostałym czosnkiem, imbirem i orzechami nerkowca. Dynię i bakłażana

Kuchnia Bon Appetit
Szaszłyki z włoską gremolatą 167

mięsami. W jej skład wchodzi czosnek, skórka z cytryny i natka pietruszki. Składniki gremolaty: 2 cytryny - jedynie skórka oliwa z oliwek 3 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki sól morska Składniki na szaszłyki: 2 piersi z kurczaka 1 mała cukinia kilka pieczarek 1 duża papryka cebula Gremolata: natkę pietruszki i czosnek siekamy. Następnie czosnek ucieramy z solą. Skórkę cytryn trzemy

Bon Appetit Małgorzaty
Sałatka brokułowa z kurczakiem 33594

proste sałatki. Brokuł idealnie komponuje się z wieloma składnikami a sałatki z nim są bardzo smaczne i pożywne. składniki: 1 duży brokuł 1 podwójna pierś z kurczaka 3 pomidory 4 łyżki majonezu z czosnkiem, użyłam Kieleckiego sól,pieprz olej do smażenia Brokuła podzielić na różyczki, umyć i ugotowć, wystudzić. Nie musi byc al'dente może być lekko rozgotowany. Pierś kurczaka

Monia miesza i gotuje
Piersi z kurczaka z cytryną 145

mozzarelli  1 cytryna tłuszcz do wysmarowania naczynia marynata 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki białego octu winnego 1 cytryna 2 ząbki czosnku łyżeczka musztardy delikatesowej łyżeczka miodu sól, pieprz Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Przygotowujemy marynatę. Skórkę z cytryny ścieramy na małych oczkach. Cytrynę przekrawamy na pół. Wyciskamy sok. Oliwę mieszamy z octem(...)sokiem z cytryny. Dodajemy musztardę, miód i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie łączymy ze sobą wszystkie składniki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowaną marynatą smarujemy kurczaka. Odstawiamy na min. 2 godziny w chłodnie miejsce. Drugą cytrynę przekrawamy wzdłuż i kroimy w cienkie plasterki. Mozzarelle także kroimy w półplasterki. Zamarynowane piersi nacinamy w poprzek pod skosem tworząc tzw. kieszonki

Pobite gary Barbary
Makaron po florencku z kurczakiem i suszonymi pomidorami 218

podawane na szpinaku. Wybierzcie dowolny makaron, jaki macie pod ręką. Ja wybrałam penne, bo uwielbiam go w tego typu sosach, ugotujcie i to na razie tyle. Usmażcie kurczaka i dodajcie pomidory i czosnek. Zatrzymajmy się na chwilę przy wyborze pomidorów. Nie wszystkie suszone pomidory są jednakowe. Do tego przepisu nie kupujcie pomidorów suszonych z torebki, wybierz te zapakowane w słoiczek(...)przepisy na dania z makaronem: Makaron w sosie pomidorowym z orzechami włoskimi Makaron tagliatelle z gorgonzolą i szpinakiem Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem i brokułami Artykuł Makaron po florencku z kurczakiem i suszonymi pomidorami pochodzi z serwisu Słodkie Gotowanie

Słodkie Gotowanie
Smażony makaron na ostro z grzybami i pomidorami 314

strony KUCHNIA WSCHODU . Mam nadzieję, że będzie Wam smakować, bo mi smakowało bardzo! Składniki (dla dwóch osób): 1 pierś z kurczaka 1 cm imbiru 1 papryczka chilli 15 g suszonych grzybków shiitake 1 mała cebulka szczypior 1 ząbek czosnku 2 duże pomidory bez skórki 100g noodli  2 łyżki sosu sojowego jasnego 2 łyżki oleju arachidowego 1. Grzyby shiitake zalewamy(...)Makaron przygotowujemy o minutę krócej, niż podano na opakowaniu (będziemy go jeszcze smażyć), odcedzamy i odstawiamy na bok. Cebulę kroimy w piórka, czosnek i imbir w cienkie plasterki, grzyby w paski, chilli w krążki (pestki wyrzucamy!), a kurczaka i pomidora w kostkę. 2. Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy kurczaka i smażymy ok. 5 minut. Wyciągamy i dostawiamy

Tajskie smaki
Błyskawiczny makaron z kurczakiem i cukinią 147

dodaje serek pleśniowy i cytrynowy pieprz. Polecam Wam goraco. Składniki: Na 4-5 porcji 40 dag grubego makaronu np. gnocchi 1 podwójna pierś z kurczaka 1 cukinia 1-2   cebule kawałek pora 2 ząbki czosnku 10 dag sera pleśniowego np. lazur 200 ml słodkiej śmietanki 18% 5 dag startego parmezanu lub cheddara Sól himalajska do smaku Pieprz cytrynowy(...)smaku 3 łyżki oliwy do podsmażenia Sposób przygotowania: Filet z kurczaka opłukać   w zimnej wodzie, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek obrać posiekać, umytą cukinię ze skórką   pokroić na pół plasterki . Na głębokiej patelni   rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę i czosnek, zeszklić 2 minuty, dodać pokrojone   mięso, oprószyć solą i podsmażyć   kilka minut

Wanilia i Kardamon
Włoska robota – mój przepis na idealny wieczór … 229

przygotować nie typowe spaghetti z użyciem sosu Tandoori Curry firmy Pataks.   Spaghetti Tandoori Curry Składniki: makaron spaghetti 500 g mięsa mielonego z kurczaka sos Tandoori Curry Pataks 50 g startego parmezanu szczypta soli 1 łyżeczka czosnku 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka oregano 0,5 łyżeczki papryki(...)ostrej jajko bułka tarta olej Sposób przygotowania: Najpierw gotujemy makaron al dente. W momencie gdy makaron się gotuje przygotowujemy pulpeciki. Bierzemy mięso mielone z kurczaka, dodajemy jajko, bułkę tartą (około 6 łyżek), przyprawy: sól, czosnek, bazylię, oregano i paprykę. Następnie rękami mieszamy wszystko ze sobą aż do połączenia się składników. Potem formujemy małe pulpeciki wielkości piłeczki do golfa. Gotowe pulpeciki

Projekty ze smakiem
Kurczak Peri Peri pieczony na liściach selera i pora w warzywach 196

kurczak 1.2kg 1 seler naciowy 1 por 1 czerwona cebula 1 cebula biała 1 papryka zielona ,1 żółta 2 cukinie marynata: peri peri połączona z czosnkiem ,oliwą ,bazylią i tymiankiem Sposób: Kurczaka myjmy oczyszczamy z błonek resztek piór. Przekrajamy wzdłuż korpusu od strony kręgosłupa pozbawiając go kości kręgosłupowej Oczyszczamy w środku ,osuszamy papierowym ręcznikiem i wcieramy naszą marynatą staranie

Viola cooks with passion
Orientalny kurczak z ryżem i brokułami 355

koniecznie. SKŁADNIKI 2-3 woreczki ryżu jaśminowego (u mnie jaśminowy z czerwonym ryżem z Sonko - pyszny i fajnie wygląda) 1 brokuł 600 g mięsa z udek kurczaka 3 łyżki oleju 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki startego imbiru 3 łyżki słodkiego sosu chili 200 ml bulionu   3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka octu ryżowego 1/2 łyżeczki cukru  sól, pieprz(...)obsmażamy je na złoto na 2 łyżkach oleju i zdejmujemy  na talerz.  Posiekany drobno czosnek i starty imbir obsmażamy na pozostałej łyżce oleju przez około 2 minuty - cały czas mieszając. Dodajemy sos chili i mieszamy przez minutę. Wrzucamy z powrotem kurczaka, dolewamy bulion, sos sojowy i ocet ryżowy. Dosładzamy, dokładnie mieszamy i pozostawiamy na średnim ogniu

Moje Kuchenne Rewelacje
Galaretka z kurczaka 175

ziela angielskiego 3-4 ziarna czarnego pieprzu 1-2 gozdziki 2 lyzeczki zelatyny na kazda szklanke wywaru 1 lyzeczka zelatyny=1 listek zelatyny 1-2 zabki czosnku-opcjonalnie zielona pietruszka sol.pieprz Wykonanie: Kurczaka umyc,podzielic na czesci. Jarzyny umyc i obrac. Kurczaka wraz z wloszczyzna i przyprawami zalac okolo 1 l zimnej wody i ugotowac do miekkosci.Woda powinna tylko przykrywac(...)takze 2 marchewki. Zelatyne namoczyc w malej ilosci zimnej wody.Powinno jej byc dwa razy wiecej niz zelatyny. Bulion przecedzic przez sitko.Do przecedzonego bulionu wrzucic 2 obrane i naciete zabki czosnku i ewentualnie doprawic do smaku.Bulion powinien miec intensywny smak.Przed rozlaniem rosolu do filizanek czosnek usunac.Namoczona zelatyne polaczyc z niewielka iloscia goracego bulionu i dokladnie wymieszac,nastepnie wlac do reszty rosolu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania