kaszą kuskus, marchewką oraz kawałkami udek z kurczaka. Składniki na 2-3 porcje: 2 duże cukinie 4 wyluzowane udka z kurczaka (bez kości i skóry) 1/2 szklanki kaszy kuskus 1 pomidor malinowy 1 marchewka 1-2 ząbki czosnku olej do smażenia sól, pieprz curry ewentualnie posiekana, zielona pietruszka sos pomidorowy (lub ketchup) Do garnka wsypać kaszę kuskus, szczyptę soli(...)pomocą łyżeczki), aby nie przedziurawić cukinii. Uwaga: wydrążony miąższ nie będzie potrzebny do tego dania! Marchewkę obrać i pokroić w słupki. Czosnek obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i przesmażyć udka z kurczaka. Gdy mięso będzie usmażone to przełożyć je na talerz. Na tą samą patelnię wlać odrobinę oleju. Wsypać czosnek. Gdy lekko się przesmaży to dodać
Ugotowaćczerwona cebula - 2 plastry - ser Mozzarella - 2 plastry - szczypiorek - ostra papryka, zioła Sos czosnkowy: - jogurt naturalny - 3 łyżki - czosnek - 1 ząbek - świeża bazylia - pieprz Pierś z kurczaka przyprawić ostrą papryką oraz ziołami, usmażyć na grillowej patelni (bez dodatku tłuszczu). Jogurt naturalny wymieszać z wyciśniętym przez praskę czosnkiem, świeżą bazylią oraz pieprzem
Fit-aminaśrednicy ok. 5 cm składniki: ciasto: 250 g mąki pszennej tortowej 150 g masła 1 jajko sól nadzienie: szpinak mrożony 400 g 2 ząbki czosnku sól, biały pieprz 1 mała pierś z kurczaka 200 g serka ricotta 4 plasterki żółtego sera 2 jajka wykonanie: Z podanych składników zagnieść ciasto i na około 45 minut przełożyć do lodówki. Czosnek obrać, przepuścić
Ania i Marcin gotująkeksówkę: 1,3 kg piersi z kurczaka 2 małe cebule 2 jajka 3 łyżki kaszki kukurydzianej (lub manny) olej przyprawy: tymianek cząber lubczyk czosnek granulowany papryka ostra sól pieprz Piersi z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Zmielić na średnich oczkach. Cebulę obrać, drobno posiekać i przesmażyć na patelni z dodatkiem oleju. Przesmażoną cebulkę również można zmielić
Ugotowaćkolekcji Ksenia Platin Porcelana Bogucice Składniki: 2 piersi z kurczaka (średnie) 300 g jarmużu świeżego 150 g sera żółtego 2 łyżki oleju 1 ząbek czosnku sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Piersi z kurczaka oczyścić, umyć, osuszyć i przekroić na dwie części. Lekko rozbić i oprószyć solą i pieprzem. Odłożyć do lodówki. Z jarmużu odkroić zgrubiałe części. Zagotować w garnku(...)minuty. Po tym czasie przelać na sitko, przelać zimną wodą i pozostawić na sitku do odsączenia. Jarmuż pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać olej dodać roztarty czosnek, pokrojony jarmuż i chwilkę podsmażać do odparowania z nadmiaru płynu. Zdjąć z ognia lekko posolić i ostudzić. Jarmuż rozłożyć na piersiach, posypać startym żółtym serem i piec w 200 stopniach z termoobiegiem
Ala piecze i gotujeSkładniki: 250 g makaronu rurka ukośna Czaniecki, 300 ml kremówki, 1 puszka kukurydzy, 1 podwójna pierś kurczaka, 20 g startego żółtego sera, sól, pieprz, suszone pomidory z czosnkiem. Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Pierś kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie kroimy w kostkę, przyprawiamy pieprzem i solą i podsmażamy na niewielkiej ilości(...)zagotowania śmietanki. Następnie dodajemy odcedzony makaron. Podgrzewamy jeszcze ok. 3 minut. Na wierzch posypujemy starym serem, jak ser się rozpuści to ściągamy patelnię z ognia. Posypujemy suszonymi pomidorami z czosnkiem
Aga w kuchniZnakomita Pita z Brązowej Mąki do tego Brązowe Pieczarki. Pierwszy raz spotykam się w tymi grzybami. Są znakomite i intensywne. Duszone na masełku z dodatkiem czosnku i cebulki są rewelacyjne. Całość wzbogacone smakami chrupiącego kurczaka, warzyw i sosu słodko kwaśnego. Rewelacja. Polecam Pyszna Pita z Brązowymi Pieczarkami Składniki: na 4 Porcje: 4 Pity Brązowe 20 dag brązowych pieczarek(...)Czosnek kroimy w kostkę W garnku z grubym dnem- rozpuszczamy masło a następnie dusimy cebulkę wraz z czosnkiem i pieczarkami ok 15 minut. Do pieczarek dodajemy przyprawy. Następnie odstawiamy z palnika. Filet z kurczaka myjemy, kroimy w plastry Obtaczamy w chrupiącej przyprawie do kurczaka- również użyłam tej przyprawy pierwszy raz jest znakomita, kurczak
Gotowanie Patkiduża pierś z kurczaka, przyprawa gyros, 1 duży brokuł, śmietana, serek topiony śmietankowy, kostka rosołowa drobiowa, sól, pieprz, zioła prowansalskie, 2 duże cebule, 3-4 żabki czosnku, pomidory, makaron. Przygotowanie: 1. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, obtaczamy w przyprawie gyros. Na patelnię wlewamy odrobinę oliwy, rozgrzewamy ją. Wrzucamy na nią mięso i smażymy. 2. W osolonej wodzie gotujemy
Kuchnia Pełna Pasjiposiekanego świeżego oregano (lub suszonego) 4 ząbki czosnku sól (około 1,5 łyżki) 2 łyżki oleju 2 łyżki masła Sposób wykonania: Umyte kawałki kurczaka wkładamy do dużej miski. Zalewamy jogurtem, dodajemy wszystkie przyprawy wraz ze zmiażdżonym czosnkiem. Wszystko razem mieszamy ze sobą tak aby marynata pokryła równomiernie mięso. Przykrywamy folią i wkładamy do lodówki na kilka godzin
Qchnia po prosturobili zapraszam do wypróbowania przepisu :) Składniki : 1 kapusta pekińska 1 puszka kukurydzy 10 ogórków korniszonych 2/3 piersi z kurczaka 2 cebulki Sól selerowa Skworcu Przyprawa do gyrosa Skworcu Pieprz zielony Skworcu 1/2 ząbki czosnku Ketchup Majonez Kawałek pora Wykonanie: Piersi i cebule pokroić w kostkę , dodać przyprawy i wymieszać , odstawić na 10 minut . Na patelni rozgrzać(...)kilka łyżek oliwy wyłożyć kurczaka i dusić do miękkości . Kapustę umyć i drobno pokroić , kawałeczek pora pokroić w paseczki , dodać sól selerową lub vegetę , czosnek przecisnąć przez praskę ,wszystko wymieszać i na chwilkę odstawić . Ogórki pokroić w kosteczkę. Warstwy; Połowa kapusty Zimny usmażony kurczak Ketchup Ogórki Kukurydza Majonez
Sama słodycz i szczypta chilisosów wraz z makaronem. Moja dzisiejsza propozycja, to danie, które praktycznie robi się samo. Poniżej przedstawiam przepis na dwie osoby. Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 pomidor 1 kulka mozarelli kilka średnich ziemniaków sól pieprz czosnek papryka tymianek rozmaryn oliwa z oliwek Przygotowanie: Ziemniaki dokładnie myjemy i kroimy na ćwiartki. Młode ziemniaki wystarczy tylko dokładnie umyć pod bieżącą wodą. Jeśli(...)mozarelli. Zamykamy kieszonkę i doprawiamy je z wierzchu solą i pieprzem. Ziemniaki przekładamy na blaszkę. Polewamy oliwą i przyprawiamy solą, pieprzem, suszonym czosnkiem, papryką w proszku i tymiankiem. Dokładnie mieszamy, aby przyprawy pokryły wszystkie ziemniaki. Kurczaka i ziemniaki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy przez około 30 minut. Danie jest gotowe, kiedy z kurczaka po przekłuciu wypływa
Jacob Tastesmakaron - 80 g/os serek mascarpone - 400 g śmietana 18 % - 3 łyżki kapary - wg uznania papryczki chili - wg uznania suszone pomidory - wg uznania czosnek - 3 ząbki cebula - 1 mała natka pietruszki/ świeża bazylia pierś z kurczaka - 500 g oliwa z oliwek masło - łyżka patelnia rondel Etap I - Makaron Makaron ugotuj all dente wg receptury z opakowania. Etap II - Kurczak Kurczaka pokrój(...)małe kawałki przypraw solą, pieprzem i obsmaż. Etap III- Sos W rondlu na maśle podsmaż cebulę posiekaną w kostkę oraz czosnek. Dodaj serek mascarpone oraz śmietanę, wszystko chwilę gotuj, przypraw ziołami prowansalskimi. Następnie sos przelej na patelnię z kurczakiem. Dodaj papryczki chilli, pokrojone drobno suszone pomidory oraz kapary ewentualnie dopraw solą i pieprzem. Etap IV - Podajemy opcja 1 - makaron dodaj
Wylizany Rondelmoich domowników. Kiedy gotuję zupy nie ma żadnych kompromisów. Zawsze używam domowy wywar z całego kurczaka lub kury. Wy też tak robicie? Tajska zupa z kurczakiem Składniki: na 4 porcje 1 mała cebula 1 czosnek solo 2 czerwone chili 1 marchewka 1 łyżka startego świeżego imbiru 1-2 łyżki czerwonej curry w paście 1 l wywaru z kurczaka lub kury(...)kokosowego mleka obrane mięso z połowy kurczaka 1 duża cukinia 1 limonka 200 g fasolki szparagowej 4 duże brunatne pieczarki pęczek kolendry (1 doniczka) sól do smaku 2 łyżki oleju arachidowego Obierz cebulę, czosnek i pokrój w kostkę. Oczyść chili z pestek i pokrój w cienkie paski. Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki. Rozgrzej olej i zeszklij warzywa, imbir, fasolkę
codojedzeniakurczaka – 150 g * sól * pieprz * wędzona papryka mielona * estragon * oregano * fasolka szparagowa zielona – 100 g * suszone pomidory w oleju – 50 g * czosnek – 1 ząbek SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Filet z kurczaka oczyszczamy , delikatnie rozbijamy ręką. Nacieramy go solą , pieprzem , papryką , oregano i estragonem. Zawijamy w folię i odstawiamy na ok. 30 minut do lodówki. Po tym czasie(...)parowaru możemy śmiało użyć garnka z wodą i ustawionego na nim durszlaka ). Fasolkę szparagową podgotowujemy al dente. Pomidory kroimy w kawałki. Olej z pomidorów rozgrzewamy na patelni , wrzucamy posiekany czosnek , chwilkę razem mieszamy. Dodajemy odsączoną fasolkę i pokrojone pomidory. Przesmażamy kilka minut. Podajemy gorące z ugotowanym mięsem. Całość polewamy olejem czosnkowym powstałym ze smażenia. Gotowe
Ostra na Słodkofamily:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Kolendrowy kurczak z dynią i bakłażanem Składniki – 4 porcje: Pierś z kurczaka – 400g Dynia – 500g Bakłażan – 1 sztuka Kolendra – 2 pęczki Czosnek – 4 ząbki Imbir – kawałek 3cm Cebula – 1 sztuka Passata pomidorowa – 1 szklanka Orzechy nerkowce – ½ szklanki Przyprawy: sól, chaat masala, chicken masala Jogurt naturalny gęsty(...)łyżki Olej do smażenia – 2-3 łyżki Wykonanie: Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w równą kostkę. Następnie wymieszać ze startym korzeniem imbiru (1cm), 2 ząbkami czosnku (przeciśnięte), 1 łyżeczką chaat masala i jogurtem naturalnym. Odstawić do lodówki na minimum 4-5 godzin do zamarynowania. W międzyczasie kolendrę zmiksować z pozostałym czosnkiem, imbirem i orzechami nerkowca. Dynię i bakłażana
Kuchnia Bon Appetit