kurczak w porach - 4057 przepisów (strona:154/271)

Pieczone udka kurczaka 128

winegretem. Udka kurczaka można uprzednio obsmażyć na gorącym oleju zaczynając od skóry, po kilku minutach przewrócić na drugą stronę, następnie ułożyć w naczyniu i piec. Będzie pysznie! SKŁADNIKI: 4 udka kurczaka sól, pieprz, lubczyk, słodka i ostra papryka olej rzepakowy do podania: ziemniaki gotowane lub pieczone, buraczki na zimno lub ciepło, ewentualnie mizeria, surówka z marchewki lub pora PRZYGOTOWANIE(...)grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Wstawiam mięso na środkową półkę piekarnika i piekę ok. 1 godziny i 30 minut. W międzyczasie polewam mięso powstałym sosem. Udka kurczaka podaję z ziemniakami i buraczkami. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Czerwone curry z krewetkami (lub kurczakiem) i zieloną fasolką 154

Piotrze i Pawle, sieci Carrefour, Tesco, na stoiskach z azjatycką żywnością. Pyszna i autentyczna, do tej pory nie odkryłam lepszej! Świeżych liści limonki kaffir szukajcie w dziale mrożonek Piotra i Pawła i sieci Kaufland.   WERSJA Z KURCZAKIEM Jeśli z jakiegoś powodu nie lubicie krewetek, możecie użyć mięsa kurczaka. 350-400g piersi trzeba oczyścić i pokroić w poprzek

Karo in the Kitchen
zupa-barszcz czerwony na wywarze kolagenowym 186

Składniki 3 kg łapek kurczaka 1 kurczak , wody tyle aby zakryć mięso i warzywa 1 łyżeczka cukru sól do smaku pieprz do smaku 3-4 marchewki 2-3 pietruszki korzeń kawałek selera pól pora cebula przypieczona w skorce na ogniu główka czosnku nie obrana przekrojona w pół 3-4 liście laurowe 5-6 ziaren ziela angielskie 5-6 sztuk(...)sztuki na osobę  zakwas  buraczany domowy Wykonanie Łapki maja dużo lepkości i powodują ,że wywar ma konsystencje galaretki -kolagen Umyć łapki ,oczyścić i wsadzić do wolnowaru ,dodać kurczaka ,zalać wodą i gotować-( lub w rondlu bardzo długo (2-3 godziny na powolnym ogniu aż mięso zacznie samo odchodzić od kości.) Po 2 godzinach dodać warzywa ,oraz przyprawy .Nadal

w mojej kuchni
Menu na tydzień: 5 obiadów w półtorej godziny 97

pieczonymi warzywami Prosta pasta z pysznym, kremowym pesto na bazie awokado. Zobacz przepis Wtorek: Chiński kurczak w pomarańczach Klasyczne danie kuchni… amerykańskiej. Danie w Chinach nie występuje, ale w chińskich restauracjach USA tak. Zobacz przepis Środa: Kurczak w sezamie Kuzyn kurczaka w pomarańczach, choć bardziej w stylu dań słodko-kwaśnych. Zobacz przepis Czwartek: Peperonata z focaccią Coś w rodzaju(...)pomidorków koktajlowych 1 puszka pomidorów całych w puszce 2 pory 1 kg ziemniaków Imbir (2 tarte łyżki) 1 pomarańcza 1 cytryna 1 małe avocado Garść migdałów Garść pistacji Zioła Garść szpinaku 1 doniczka bazylii 1 pęczek szczypioru Kilka gałązek tymianku Kilka gałązek oregano Mięso, wędliny 1 kg filetów z kurczaka Szynka prosciutto (80 g) Makarony, kasze, ryż ½ opakowania makaronu

Niedzielny kucharz
Najprostsza sałatka do obiadu, przepis 186

towarzyszyła piersi z kurczaka w sosie z harrissy . A przy okazji kolorowa taka bardzo wiosenna.    Najprostsza sałatka do obiadu ( porcja dla dwóch osób )  1 papryka  1 pomidor  1 por ( biała część )  1 ząbek czosnku  2 łyżki oliwy  sól, pieprz do smaku  zioła prowansalskie   Paprykę, pomidora i pora – myjemy

Kuchnia na wzgórzu
Kurczak pięciu smaków 182

Kurczak pięciu smaków Kurczak w pięciu smakach z warzywami i makaronem to szybkie, łatwe i pyszne danie orientalne. Na tą potrawę można znaleźć chyba z tysiąc różnych przepisów. Możemy tutaj użyć przeróżnych warzyw, a samo danie można podać zarówno z makaronem jak i z ryżem. Moja dzisiejsza wersja tej potrawy jest bardzo szybka i prosta w przygotowaniu. Mięso jest soczyste(...)aromatyczne, a warzywa jędrne i kolorowe. Polecam!     Składniki: 2 filety z kurczaka 2 łyżeczki przyprawy 5 smaków 200g makaronu Chow Mein olej do smażenia Warzywa (zamiennie można użyć gotowej mieszanki warzyw do dań orientalnych): 1 czerwona papryka 1 papryczka chilli 1 marchew 1/2 pora 2 ząbki czosnku kawałek imbiru – około 2-3 centymetry 1 łyżka posiekanego szczypiorku

Blog z Apetytem
zupa-barszcz czerwony na wywarze kolagenowym 83

Składniki 3 kg łapek kurczaka 1 kurczak , wody tyle aby zakryć mięso i warzywa 1 łyżeczka cukru sól do smaku pieprz do smaku 3-4 marchewki 2-3 pietruszki korzeń kawałek selera pól pora cebula przypieczona w skorce na ogniu główka czosnku nie obrana przekrojona w pół 3-4 liście laurowe 5-6 ziaren ziela angielskie 5-6 sztuk(...)buraczany domowy Wykonanie kolagen zamrożony na tej fotce Łapki maja dużo lepkości i powodują ,że wywar ma konsystencje galaretki -kolagen Umyć łapki ,oczyścić i wsadzić do wolnowaru ,dodać kurczaka ,zalać wodą i gotować-( lub w rondlu bardzo długo (2-3 godziny na powolnym ogniu aż mięso zacznie samo odchodzić od kości.) Po 2 godzinach dodać warzywa ,oraz przyprawy .Nadal gotować

mojej kuchni
Ramen po polsku z kaczką 147

ząbki czosnku, 400 g włoszczyzny: kawałek selera, kawałek pora, 3 marchewki, 1-2 pietruszki, cebula, 2-3 grzyby suszone, tymianek, sól, dodatki: 2 piersi kaczki (1 pierś na 2 osoby), makaron (oczywiście najlepszy domowy), jajka przepiórcze (3 na osobę), ocet, sól, natka pietruszki, Mięso umyć, osuszyć. Z kurczaka odciąć kuper. Z korpusu kaczek również odciąć kuper i wyciąć tłuszcz

królestwo garów
Sznycle w fasoli 177

ostudzeniu ląduje w zamrażarce. Jak przychodzi pora to  wystarczy otworzyć puszkę fasolki w fosie pomidorowym. Ułożyć na niej sznycle i podgrzać. Oczywiście podaję przepis od początku choć nie ukrywam, że sznycle były z zapasu. Czas: 30 minut lub 10 minut zależy czy smażymy czy odgrzewamy Składniki: 1 pojedyncza pierś z kurczaka 1 jajko bułka tarta do panierowania

Buniabaje w kuchni
Udana sałatka z selera naciowego 130

naciowego - 8-10 cm kapusty pekińskiej - część twardsza, u nasady warzywa - ok. 20 cm białej części pora - pół słoika żółtej fasolki - pół słoika czerwonej fasoli - 6-7 kawałków suszonych pomidorów w oleju (może być w ziołach lub nie) - 1 podwójna pierś kurczaka - garść rodzynek - trochę oleju słonecznikowego  - łyżka przyprawy do gyrosa - 3-4 łyżki majonezu - sól, pieprz Seler(...)przyprawą do gyrosa i olejem słonecznikowym. Przykryłam i na godzinę odstawiłam do lodówki. W tym czasie pokroiłam na 2-3 mm kawałeczki umyte, osuszone papierem kuchennym selery, pora i kapustę. Pomidory suszone także pokroiłam w raczej cienkie małe paseczki. Oba rodzaje fasoli odsączyłam.  Pierś przesmażyłam na rozgrzanej patelni już bez dodatkowego tłuszczu, wystarczy ten z marynowania. Po wystudzeniu

I tu będę miała takie te
Pasztet drobiowy według Basi 394

Kolejna receptura z serii Wielkanocnych tym razem pasztet. Danie, które w tym wielkim dniu na niejednym znajduję się na stole. W naszym domu pieczemy pasztet drobiowy

Basia w kuchni
PIECZONE ZIEMNIAKI Z POSYPKĄ 417

popularnym na Podkarpaciu fast foodem tj. frytkami z posypką. Do tej pory myślałam, że jest on znany w całej Polsce, a okazało się, że w Gdańsku jednak nikt go nie zna...A wy znacie frytki z posypką? Posypka w oryginalnej wersji to nic innego jak kawałki kurczaka z sałatką, najczęściej z kapusty pekińskiej oraz warzyw: papryka, pomidor, ogórek, cebula

Kuchnia MagdaLeny
Kaszotto, moje ulubione 88

Polecam takie obiadki, zdrowo i pysznie. Pałki kurze doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą oraz ziołami. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso na złoty

Kuchnia Pokoleń
FASOLKA Z EDAMAME I AZJATYCKIMI GRZYBAMI 101

POMODORO CRUDO     LECSÓ CZYLI LECZO PO WĘGIERSKU     ZUPA TAJSKA Z KURCZAKIEM     PAD THAI Z KURCZAKIEM     FASOLKA Z CUKINIĄ NA RUKOLI Z HALLOUMI   FASOLKA Z EDAMAME I AZJATYCKIMI GRZYBAMI: – Aromatyczne, pyszne smaki – Idealna o każdej porze dnia – Frapująca – Pyszna i zdrowa – Moja ulubiona wersja fasolki ILOŚĆ PORCJI: 2 CZAS PRZYGOTOWANIA

globuskulinarny

Proponowane wyszukiwania