Dzisiaj mam dla Was przepis na zupę krem z pieczonej dyni i czosnku. To najbardziej podstawowy przepis, jeśli nigdy nie robiliście zupy z dyni to koniecznie zacznijcie od tego przepisu, jestem pewna, że tą zupę pokochacie, jest bardzo prosta, pyszna, mocno rozgrzewająca, sycąca i aromatyczna. Nie wymaga też wielu składników. Ale od początku, najważniejsze to wybór dyni(...)części jeśli jest zbyt duża (piżmową w poprzek na talarki). Wydrąż środek -miąższ, pestki możesz wysuszyć na parapecie i zjeść - tylko obierz z łupin. Przygotuj blachę, wyłóż papierem do pieczenia, ułóż na niej dynię, ja to robię hurtowo, cztery blaszki na raz do piekarnika. Dynię polej olejem, ważne jakiego użyjesz wybierz albo dobrej jakości oliwę z oliwę - sprawdź
SMYKWKUCHNISKŁADNIKI 500-600 g podudzi z kurczaka bez kości 200 g pieczarek 2 zielone marchewki (mogą być zwykłe) 4 łyżki sosu sojowego TaoTao 1/2 buteleczki sosu czosnkowego z miodem TaoTao 2 łyżki oleju ryżowego szczypta pieprzu cayenne 1/2 opakowania makaronu z ryżu brązowego TaoTao PRZYGOTOWANIE Makaron przygotuj wedle zaleceń producenta. Podudzia opłucz i oczyść. Pieczarki umyj gdy trzeba obierz. Marchewki(...)substancji zawartych w winie oraz 150-krotnie mocniejsze od kwasu askorbinowego, czyli witaminy C. Oryginalny sos miodowy z czosnkiem TaoTao to gotowa marynata do mięs. Posmarowane nim mięso pieczemy na grillu lub w piecu. Można także podawać go jako gotowy sos do potraw z rusztu
ClauditteMissCookingNietypowe, ale zarazem niesamowicie smaczne połączenie smaków. Soczysty schab i kwaskowate wiśnie z delikatnym sosie są fantastycznym pomysłem np. na przyjęcia albo rodzinny obiad. Takie nietypowe
Ostra na Słodkomarchewka 1 pietruszka lub ćwiartka selera 1 cebula 2 ząbki czosnku garść grzybów mun lub kilka pieczarek kawałek pora 300g mięsa mielonego (ja użyłam mięsa z piersi kaczki ale kurczak też się dobrze sprawdzi) 1 jajko świeża natka pietruszki papier ryżowy do zawijania przyprawy: sól, pieprz, papryka czerwona, papryka chilli, 2 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki sosu rybnego lub ostrygowego(...)deskę do krojenia, na jego środek nakładamy łyżką farsz i zawijamy w ten sam sposób co nasze polskie gołąbki Zawinięte już sajgonki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy je do piekarnika nagrzanego do 180°C na ok 20-30min, aż nabiorą złotego koloru Moje sajgonki z piekarnika podaję z sosem czosnkowym, zrobionym na jogurcie greckim oraz
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwiikupić mięsa podane poniżej w przepisie i zrobić najbardziej tradycyjną wersję pasztetu. Polecam Ci także inne przepisy: – pate z wątróbki – pasta z kurczaka – pasta z wędzonego kurczaka – pasta z wędzonych szprotek – pasta z łososia wędzonego Zapraszam Was także na przepisy na Wielkanoc: – jajka faszerowane w 3 kolorach – babka majonezowa – babka piaskowa(...)pieprzu, około 1 łyżki ostrej papryki. Całość dopraw sporą ilością gałki muszkatołowej. Foremki (najlepiej keksówki) wysmaruj smalcem lub masłem a następnie wysyp bułką tartą. Włóż masę mięsną i piecz pasztet w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st C przez około 50 minut. SMACZNEGO! Artykuł Pasztet tradycyjny pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże
nietylkopasta.plJeśli potrzebujecie pomysłu na fajną przekąskę polecam Wam domową bagietkę z masłem czosnkowym. Taka przekąska jest idealna na spotkanie ze znajomymi, albo na wieczór spędzany przez
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Przepisów niskowęglowodanowych ciąg dalszy :) Dzisiaj propozycja na obiad bez produktów skrobiowych. Zazwyczaj przygotowując obiad bez węglowodanów kończy się na usmażeniu kurczaka z warzywami, jest to najszybsza opcja i sprawdza się szczególnie w tygodniu. Ale jak przychodzi weekend i jest trochę więcej czasu na pitraszenie w kuchni to lubię tworzyć takie dania jak dzisiaj. Polecam szczególnie osobom na diecie keto/LCHF. LASAGNE(...)cała woda odparuje, dodać serek ricotta, doprawić solą i pieprzem i odstawić do przestygnięcia. Cukinie pokroić na cieniutkie plasterki, najlepiej za pomocą obieraczki do warzyw. Na formie do pieczenia układać kolejno: 1. Plastry cukini 2. Sos boloński 3. Mozzarella 4. Plastry cukini 5. Farsz szpinakowy 6. Cukinia ... itd. tak żeby na górze była cukinia posypana mozzarellą. Całość piec przez
Zgrabne Gotowaniemałe dzieci. Składniki na 2 keksówki 30cm: 200 g wątróbki drobiowej ½ szklanki mleka 500 g wołowiny 500 g wieprzowiny 400 g surowego boczku lub podgardla 500 g mięsa kurczaka lub indyka 2 liście laurowe 6 kulek ziela angielskiego + ziele mielone 6 ziaren czarnego pieprzu + pieprz świeżo mielony 3 nieduże marchewki 1 pietruszka kawałek korzenia selera 3 cebule (obrane) 1 grahamka(...)Białka ubić na sztywną pianę. Masę mięsną dokładnie wyrobić z żółtkami. Dodać białka, wymieszać. Formy na pasztet posmarować masłem i wysypać tartą bułką. Masę przełożyć do formy do ⅔ wysokości. Piec w 170°C przez ok. 90 minut. Smacznego! * Żeby sprawdzić,czy mięso jest dobrze doprawione,można uformować małą kulkę i usmażyć na patelni. Powinna mieć wyraźny aromatyczny smak
Pełny talerzzjeść, jednak czas oczekiwania (ponad 40 minut) nas odstraszył, więc ruszyliśmy w poszukiwaniu czegoś mniej zatłoczonego - tego dnia wcale nie było to łatwe. Ostatecznie wybraliśmy wcześniej zareklamowaną pizzę z pieca. Tradycyjna Hawajska i Pepperoni 50 cm szerokości na cienkim, kruchym cieście. Muszę przyznać, że naprawdę smaczna. Choć po powrocie do domu zrobiłam własną z której byłam bardziej zadowolona ;) Cały(...)gdzie będziemy mieć najbliżej. Padło na Coctail Bar. Hmm jak sama nazwa wskazuje, nie była to typowa restauracja, a więc i karta smakowo nie powalała. Wybraliśmy kotleta z kurczaka, grillowaną w miodzie pierś z kurczaka i panierowanego schabowego. Tak jak mówię, smaki mało wygórowane, ale mimo wszystko przyznać muszę, że potrawy były odpowiednio doprawione i smaczne. W Sandomierzu można było
Słodkie Przyjemnościnaprawdę potrafi nasycić. Dla nas stanowiła pełnoprawny obiad z dodatkiem sałatki ze szpinaku, ale jak ktoś nie może się obyć, może podać do niej na przykład filety z kurczaka. Choć nawet C., zaśniedziały mięsożerca, stwierdził, że nic jej więcej nie trzeba. Smakowite przepisy z tym kuszącym trio znajdziecie również u Ani , Mirabelki i Pati . Tarta z botwinką, ziemniaczkami i koperkiem(...)patelnię z palnika. Jajka i creme fraiche roztrzepać, dodać posiekany koperek, doprawić solą i pieprzem. Na podpieczony spód wyłożyć ziemniaki z botwinką, zalać masą jajeczno-śmietanową, równomiernie rozprowadzając koperek. Piec w 180 st. C. przez około 25 minut. Podawać na ciepło lub zimno. Smacznego! Was zostawiam z tartą, a sama idę do łóżka. W końcu za niecałe siedem godzin trzeba
Pożeraczka, czyli raz adobrzepiekarnik. Lubie zapiekanki bo łączą w sobie wszystkie elementy obiadu, więc automatycznie mamy więcej czasu dla siebie. Jeżeli jesteś fanem zapiekanek polecam także moją zapiekankę makaronową z kurczakiem, szpinakiem i grzybami , makaron zapiekany z wołowiną, boczniakami i jarmużem , czy zapiekankę makaronową z tuńczykiem . Polecam! Scroll down for recipe in English Zapiekanka ziemniaczana z mięsem i grzybami (4-5 porcji(...)natłuszczonego naczynia do zapiekania i posyp startym serem. W małej misce wymieszaj mleko i masło. Ułóż ziemniaki na wierzchu i polej całość mlekiem z masłem. Włóż do piekarnika i piecz przez około 20 minut lub do ładnego zarumienienia i miękkości ziemniaków. Po wyjęciu z piekarnika odstaw na 10 minut, po czym posyp pietruszką i podawaj. Smacznego! English version Meat
karmelowypysznego śniadania...a za nim drugiego śniadania, obiadu, kolacji...mmm... już nie mogę doczekać się tych wspaniałości! (Właśnie "przegryza się" moje ciasto na kokosowo-czekoladowe pancakesy, a w lodówce kurczak pławi się w marynacie...) Nie wiem, jak Wy ale ja cieszę się jak dziecko, kiedy wiem, że coś jest jednocześnie przepyszne, zdrowe i gotowe w zaledwie chwilę. Od kiedy(...)Rozpuść masło w średnim rondelku, dodaj miód i kakao, wymieszaj. Dodaj masę do orzechów włoskich, wrzuć opakowanie płatków kukurydzianych, zamieszaj. Płaską, płytką blachę (lub keksówkę) wyłóż papierem do pieczenia i natłuść. Wylej na nią masę, wygładź łyżką. Odstaw do ostygnięcia (najlepiej na noc). Krój na batoniki, wstaw do lodówki. Smacznego! Paulina Popularne posty : Przed śniadaniem Muffinki marchewkowe
Gotowanie to kochaniejeden z moich ulubionych wypieków i ma tyle możliwości smakowych. Oprócz tart mam jeszcze parę kulinarnych zboczeń. Do nich należą m.in. szybkie dania obiadowe w roli głównej z kurczakiem, makarony, sery, owoce, dania zapiekane. Każdy ma swoją ulubioną działkę kulinarną i często po blogach to widać, a na pewno po moim. Nie stronię od nowości, jednak lubię wracać(...)180st piekarnika i podpiec przez około 15minut. Wystudzić. Masa serowa: Wszystkie składniki masy serowej połączyć ze sobą. Wyłożyć ją na spód tarty, a na to położyć pokrojone brzoskwinie. Piec w temperaturze 180 stopni na złoty kolor ok. 30 minut (masa się zetnie). Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówznikają błyskawicznie, dlatego dobrze będzie przygotować ich więcej. Gwarantuję, że się nie zmarnują. 5. Sałatka z wędzonym kurczakiem i tortellini Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie. Sałatka z wędzonym kurczakiem i tortellini to bardzo fajna wariacja na temat różnego rodzaju sałatek makaronowych. Jeśli jesteście bardzo ambitni, możecie samodzielnie przygotować tortellini. 6. Zawijasy z salami Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie(...)zdjęcie. Pomidorowa pasta z cieciorki może posłużyć wam do przygotowania niewielkich kanapeczek dla gości. Możecie też wykorzystać ją jako dip do warzyw lub chipsów. 13. Ciasto Grzane Wino – bez pieczenia Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie. Grzane wino – ciasto bez pieczenia , które idealnie nadaje się na różnego rodzaju imprezy. Możecie też nim wznieść toast. 14. Proste trufle czekoladowe
okolicepalnika.plSkładniki i przepis na wywar (bulion): Składniki: 1 bulionetka Knorr do dań duszonych z kurczaka 1 cebula por 3 marchewki 2 pietruszki 1/4 selera natka kopru natka pietruszki ziele angielskie liście laurowe czosnek (5 ząbków obrane) czubata łyżka ususzonych papryczek chilli 8 czerwonych papryk 3 duże cebule 1 łyżeczka masła Przygotowanie wywaru: Wywar do zupy przygotowujemy tak jak robimy tradycyjny(...)swoje zastosowanie również jako baza do sosu, który następnie zagęszczamy do smaku mąką kukurydzianą zmieszaną z niewielką ilością zimnej wody. Polecam szczególnie mój przepis na sos pieczeniowy, przyrządzany na pieczonych kościach, do którego dodaję smażoną cebulkę - efekt jest po prostu pyszny! Używam Bulionetki również jako glazury dla steków, nadając im w ten sposób piękny połysk i cudowny, głęboki aromat
ClauditteMissCookingWeganie nie jedzą żadnego produktu, który jest pochodzenia zwierzęcego. Nie zmienia to faktu, że osoby będące na tej diecie mają rezygnować z takich dań. Klasyczny makaron
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!