tradycyjne filety z kurczaka ? Macie ochotę zrobić coś nowego i zaskoczyć rodzinę czy też znajomych na imprezie? Te przepis jest dla Was! Soczysta … zamarynowana … a potem grillowana pierś z kurczaka podana z aromatycznym szpinakiem jest nie tylko smaczna , ale i rewelacyjnie wygląda! Robi się ją błyskawicznie i tak samo szybko znika! SKŁADNIKI: - filet z kurczaka
Ostra na Słodkozachęcam Was do eksperymentowania z marynatami do mięs, które dzięki aromatycznym przyprawom mogą zaskoczyć smakiem. Polecam też dodatki, takie jak hummus, tabbouleh czy chlebki pita. Udanego grillowania kochani! Składniki: 2 piersi kurczaka 4 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki mielonego kuminu 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 1 ząbek czosnku, rozgnieciony sól pieprz(...)składników przygotowujemy marynatę, do której wkładamy kawałki kurczaka. Wszystko razem mieszamy i wkładamy do lodówki na 2-3 godziny lub całą noc. Kawałki z kurczaka wyjmujemy z marynaty i nadziewamy na patyki do szaszłyków. Szaszłyki grillujemy obracając co jakiś czas, aby się ładnie przyrumieniły. Podajemy z hummusem, tabbouleh i chlebkami pita
Smakowity Blog Kulinarnyoraz cynamon mieszamy razem. Przygotowujemy sałatkę: Kurczaka pokroić na 4 części. Przyprawić solą i pieprzem. Grillować po 4 minuty z każdej strony na patelni grillowej. Podgrillowanego kurczaka posmarować 1 łyżką sosu d sałatki. Grillować kolejne 2 minuty z każdej strony. Pomarańczę obrać i wyfiletować. Pokroić na mniejsze części. Granat pokroić na ćwiartki i wyłuskać z pestki. Orzechy włoskie posiekać
Kuchnia w oparachKurczak w sezamie , Gołąbki po meksykańsku , Polędwica w kolorowym pieprzu z sosem koperkowym , Szybkie skrzydełka , Klopsiki z indyka w sosie pomidorowym , Klopsiki z indyka w sosie jogurtowym , Grillowana pierś z kurczaka z melonem i serem Lazur , Kurczak w jabłkach z rodzynkami , Żeberka w sosie żurawinowo-ketchupowym , Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym , Kurczak z warzywami pieczony w rękawie , Kurczak
Moje Qulinariaobtoczyć kurczaka i pozostawić na około 30 minut. Szpinak poddusić na patelni wraz z jogurtem, wyciśniętym przez praskę czosnkiem oraz przyprawami. Szpinak wymieszać z ugotowanym makaronem, podawać z grillowaną piersią z kurczaka. Smacznego
Fit-aminakurczaka lepiej jak będzie duży i mięsisty, łatwiej będzie go rozbić. Idealnie nadadzą się na śniadanie - tak jak u mnie, do pracy czy szkoły. Polecam gorąco, są pyszne. Grillowane placki z kurczakiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieplastry. Czosnek utrzyj. Wszystkie składniki marynaty razem wymieszaj. Odstaw na minimum 2-3 godziny, najlepiej na całą noc. Grilluj na dobrze rozgrzanym węglu, po około 5-6 minut z każdej strony. Marynata kurczak Składniki: 500 g piersi z kurczaka 2 ząbki czosnku 200 ml jogurtu 1 łyżeczka kolendry mielonej garść świeżej kolendry(...)łyżki soku z cytryny 1 płaska łyżeczka soli pieprz czarny mielony Przygotowanie: Pierś z kurczaka podziel na podłużne plastry. Czosnek utrzyj, świeżą kolendrę posiekaj. Wszystkie składniki marynaty razem wymieszaj. Odstaw na minimum 1-2 godziny. Grilluj na dobrze rozgrzanym węglu, po około 5-6 minut z każdej strony. Marynata
kuron.com.plząbki czosnku koncentraty z koperku i chili Proeco Polska pomidorki koktajlowe sól Przygotowanie: Fileta przekroić na dwie połówki. Każdą z nich ponacinać i nadziać … Czytaj dalej Grillowany filet z kurczaka
czarrna od kuchnidorsz z sosem marchewkowo - groszkowym to poezja smaku. Kremowy smak sosu zachwycił cała moją rodzinkę. Sos idealny do ziemniaków i ryżu. Dodatkiem do sosu może być ryba, kurczak- smażony lub grillowany, tak jak lubimy najbardziej. Potrawa jest prosta w wykonaniu i najważniejsze - uwielbiana przez mojego synka :) Polecam. Składniki: 3 marchewki puszka groszku 200 ml śmietany 200 ml bulionu kurczakowego
Smaki EdytyNadal mam wrażenie, że owa kasza jest u nas ciągle nie doceniana. Moja wersja nie jest typową spotykaną często na stołach, bez ciężkiego sosu przykrywającego małe ziarenka. Dodatek grillowanego filetu z kurczaka pozwala zaspokoić męski głód ( gdyby panowie narzekali na brak białka :) Jednak muszę zaznaczyć, że w wersji wegetariańskiej sałatka jest równie smaczna. Porcja na 2 osoby: - filiżanka ugotowanego(...)połowy cytryny - 2 łyżeczki brązowego cukru - 2 łyżki oleju rzepakowego - sól Filet z kurczaka obsypujemy słodką papryką i solimy. Skrapiamy olejem i odstawiamy na 20 minut. Warzywa kroimy: ogórka, pomidora, cebulę w kostkę, rzodkiewki na 8-mki, natkę siekamy. Patelnię grillową rozgrzewamy, filet grillujemy. Odstawimy aby odpoczął chwilę. Kroimy w cienkie plasterki. Do miski, w której będzie mieszana sałatka wrzucamy
kawawszklancepapryka, - zielona pietruszka, - koncentrat pomidorowy, - zioła, pieprz, sól Sposób przygotowania: Wierzch tortilli smarujemy koncentratem pomidorowym, wymieszanym z ziołami oraz pieprze. Na placku układamy uprzednio przyprawioną, grillowaną pierś z kurczaka, gotowane jajko, plastry pomidorów oraz paprykę. Całość posypujemy pokruszonym serem Feta oraz posiekaną zieloną pietruszką. Tortillę zwijamy w roladkę, a następnie kroimy na mniejsze część i przekłuwamy wykałaczkami
Fit-aminaKilka lat temu moja mama wymyśliła szaszłyki z łososiem. Od tej pory nieustannie pojawiają się na naszym stole podczas grillowania. Inną wersją- dla tych, którzy mniej przepadają za łososiem lub dla naszych kochanych mięsożerców, wersja z kurczakiem. Równie pyszna. Pragnę podzielić się z Wami moimi pomysłami na grilla, stąd powstaje kolejna, nowa zakładka- grill. Wersja pierwsza- szaszłyki z łososiem(...)gram pieczarek- umytych, osuszonych, przekrojonych na pół sól, pieprz Warzywa kroimy tak samo jak wcześniej. Nadziewamy na patyczki również w tej samej kolejności: cebula, marynowany kurczak, papryka, pieczarka... na końcu doprawiamy solą i pieprzem. Grillujemy po 8-9 minut z każdej strony, tak długo aż kurczak nie będzie surowy. Czas na dip Składniki: 3 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu
Mango Papajapiersi z kurczaka pół woreczka kaszy gryczanej 3 pieczarki 1/3 średniej cukinii przyprawy - sól, pieprz, oregano, papryka oliwa do smażenia Kaszę gryczaną gotujemy. Pierś z kurczaka doprawiamy i grillujemy lub smażymy na łyżce oliwy. Warzywa kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię, przyprawiamy i dusimy ok 10 minut pod przykryciem. Ugotowaną kaszę mieszamy z zawartością patelni, posypujemy oregano. Łączymy
BezglutenowaIzabelatłuszczu nie obędzie się tutaj bez aluminiowej tacki – położenie takiego mięsa bezpośrednio na ruszcie groziłoby małą katastrofą . Ponieważ nie jest ono również tak delikatne jak np. filet z kurczaka czy większość grillowanych ryb, potrzebuje znacznie więcej czasu. Dlatego pokrojony w plastry i zamarynowany boczek najpierw pieczemy pod przykryciem z folii aluminiowej przez ok. 30 minut. Następnie przekładamy go na otwarty
Kulinarna Pokusa