kurczak grillowany - 1366 przepisów (strona:36/92)

Pizza na cieście razowym 382

oraz wyciśniętym czosnkiem. Gotować przez kilka minut na małym ogniu (aż do zgęstnienia). Dodatkowo: 100 g żółtego sera (użyłam goudy) 1 mała pieczarka 1/2 pomidora 100 g grillowanego mięsa z piersi kurczaka w przyprawach (1 małą pierś z kurczaka upiec w ulubionych przyprawach np. czosnku, oregano, bazylii, papryce oraz oliwie w temp. 200°C przez 15 minut) 1/2 główki cebuli

Bullio
Stek z udka drobiowego 248

Stek z udka drobiowego to nie to samo co grillowane udko czy pierś kurczaka, to coś co przypomina poniekąd karkówkę wieprzową ale to mięso drobiowe.  A co najlepsze to wygląda na to że znów wymyśliłem coś nowego, coś czego na grillu nie robił nikt wcześniej :) Składniki ( na 2 osoby ) : 2 udka drobiowe (większe) przyprawa do kurczaka (ja użyłem własnej

Mechanik grilluje
Meksykańskie burgery z grillowanym limonkowym kurczakiem 196

limonki. Wylewamy na kurczaka, zamykamy i odstawiamy na jakiś czas do lodówki. Po tym czasie grillujemy na patelni grillowej. Na tej samej patelni grillujemy warzywa na patelnię. Burgery przekładamy kurczakiem, warzywami z patelni i ulubionymi dodatkami: czerwoną cebulą, ogórkami, pomidorem, czerwoną papryką, żółtym serem. Możemy dodać również keczup lub majonez

VioletoweKucharzenie
Udka z kurczaka z sosem miodowo-musztardowym 440

również inne niż nogi (udka) części kurczaka – zarówno piersi jak i skrzydełka. Może to jedynie wymagać weryfikacji czasu pieczenia mięsa. A żeby było jeszcze ciekawiej, tak zamarynowany kurczak idealnie nadaje się do grillowania – i zapewne pojawi się na naszym blogu również i w tej wersji, wówczas jednak z zupełnie innym zestawem dodatków. Udka z kurczaka z sosem miodowo-musztardowym

Kulinarna Pokusa
Souvlaki z grillowanymi warzywami 298

Smak  postanowiłam też powspominać greckie klimaty. Na moim grillu zagościły szaszłyki w towarzystwie cukini, bakłażana i pieczarek. Oczywiście nie mogło zabraknąć sosu tzatziki. Souvlaki z grillowanymi warzywami Składniki: 3 piersi z kurczaka 1 średni bakłażan 2 młode cukinie 20 dag pieczarek patyczki do szaszłyków olej Marynata do szaszłyków: 2 łyżki suszonego oregano 1 łyżka suszonego tymianku

Kulinarne przygody Gatity
Smażone kotleciki z kurczaka 1726

kości) tak aby powstał nam jeden płat mięsa. Często w ten sposób przygotowuję mięso z kurczaka na klopsy drobiowe lub robię kotlety jak schabowe , czy grilluję w całości. Każdy płat mięsa z kurczaka wkładamy między folię spożywczą i dokładnie rozbijamy tłuczkiem, następnie dzielimy mięso na mniejsze kawałki 3-4. Każdy kawałek obtaczamy w mące pszennej, następnie w rozbełtanym jajku

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Grillowana i soczysta pierś kurczaka z warzywami + przyprawy kuchni egipskiej 216

Witajcie, Dzisiaj chciałam zaprezentować Wam super soczystą, aromatycznie orientalną i prostą w przygotowaniu potrawę czyli grillowaną w piekarniku soczystą pierś kurczaka w warzywach z przyprawami kuchni egipskiej. Mięso drobiowe jest szczególnie polecane podczas trzymania diety. Bogata w białka z niską ilością tłuszczu pierś z kurczaka to doskonała potrawa na odżywczy i dietetyczny obiad. Również przy takim posiłku wzmacniamy nasz układ

upichcona
Tahini burger! Przekąsisz? 326

rozbiłam. W miseczce przygotowałam marynatę z oliwy i wszystkich suszonych i świeżych ziół i przypraw. Marynowałam kurczaka ok. 1h w lodówce. Po tym czasie mięso grillowałam. Bułkę przekroiłam. Ułożyłam sałatę rzymską, plastry pieczarki, kurczaka. Wierzch mięsa posmarowałam hummusem. Sypnęłam sezamem. Przykryłam drugą połówką buły.  Smacznego! Przepis bierze udział w akcji kulinarnej  Jakubiak lokalnie oraz w Pieczarkowym tygodniu Więcej

bastalena
76 przepisów na jesienne obiady 165

oliwkami z tymiankiem w occie balsamicznym Kasza gryczana z pieczarkami, rukolą i włoskimi orzechami Kasza gryczana ze szpinakiem, brokułami i ricottą Kasza jęczmienna perłowa z grillowanymi zielonymi warzywami  Kasza pęczak z pieczonym kurczakiem i warzywami Kasza pęczak z polędwiczką, cieciorką i papryką Kluseczki z semoliny z sosem Knedle ze śliwkami Makaron orzo z liśćmi szpinaku i serem feta Makaron(...)mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Pappardelle w pomidorach z orzechami włoskimi Pełnoziarniste rigatoni z kurczakiem  Pełnoziarnisty ryż z cukinią, czosnkiem i cebulą w natce pietruszki Penne z ciecierzycą, suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami i chrupiącymi orzechami włoskimi Penne z grillowanymi warzywami Pieczarkowa z kuskusem Pieczarkowa z makaronem i majerankiem Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną

Moja smaczna kuchnia
Drobiowe szaszłyki z cukinią 166

Drobiowe szaszłyki z dietetyczną i zawierającą dużo wartości odżywczych cukinią to świetna propozycja dla fanów kurczaka z rusztu, który w połączeniu z grillowanymi warzywami smakuje rewelacyjnie. To ciekawy pomysł na szybki, pełnowartościowy sezonowy obiad. Składniki: 600g fileta z kurczaka 2 cukinie 1/2 cytryny przyprawa do kurczaka sól pieprz Wykonanie: 1. Filet z kurczaka umyć, pokroić na małe kawałki, skropić sokiem(...)cytryny i oprószyć przyprawą do kurczaka. Odstawić na około 30 minut. 2. Cukinię umyć, pokroić wzdłuż na bardzo cienkie paseczki (najlepiej za pomocą obieraczki), następnie oprószyć solą i pieprzem. 3. Fileta nabijać na patyki do szaszłyków naprzemiennie ze zrolowanymi paskami cukinii. 4. Szaszłyki grillować na grillu lub patelni grillowej z każdej strony aż do zrumienienia. Podawać z sosem tzatziki

Szalona Kuchnia Eweliny
Cytrynowa pierś z kurczaka z gruszką i karmelizowanymi orzeszkami pinii podana na sałacie. 245

soczyste gruszki i chrupiące orzeszki, a na koniec ciepły grillowany Ser. Sałatka jest zaskakująca i naprawdę pyszna! SKŁADNIKI: (2-3 porcje) 1 pierś z kurczaka ze skórką 1 gruszka 100 gram sera podpuszczkowego do grillowania ( można pominąć albo zastąpić mozarellą, ale jej nie podgrzewać) garść orzeszków pini + 1 łyżeczka cukru+ 1 łyżeczka masła + szczypta doli listki świeżej mięty(...)oliwy z oliwek sok z 1/4 cytryny SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Cytrynę dokładnie wyszorować i zetrzeć skórkę. Bazylię i czosnek posiekać. Wymieszać z pozostałymi składnikami marynaty. Dokładnie natrzeć pierś z kurczaka. Pod skórkę wsunąć jak najwięcej cytryny,bazylii i czosnku, kurczak będzie wtedy bardzo aromatyczny. Odstawić na co najmniej 30 min. 2. Orzeszki pinii delikatnie podprażyć na suchej patelni. Jak zaczną

DefinicjaSmaku
Chickenrollki czyli ... 256

mniejsze ok 5 dag kawałki, przekładam do misy przyprawiam własną przyprawą do kurczaka oraz solą i pieprzem, skrapiam oliwą, mieszam i odstawiam na godzinkę do lodówki. Na plastrze boczku kładę podłużny plaster cukinii na to kładę kawałek filetu i zawijam w roladkę której kształt utrzymuje wbita wykałaczka. Grilluję za ładnego zarumienienia boczku, podaję bez wykałaczki. Rada : Aby plastry cukinii były

Mechanik grilluje
Filet z kurczaka z grilla na egzotycznie słodko 338

Filet z kurczaka to bardzo wygodne do grillowania mięso. Jest bardzo delikatne i miękkie, więc nie wymaga długiej obróbki nad paleniskiem. Właściwie, to trzeba uważać, aby go nie przesuszyć, bądź nawet nie przypalić, gdyż praktycznie nie zawiera tłuszczu. Dlatego do marynat do fileta z kurczaka dodaje się zwykle sporo oliwy lub innego oleju. Prezentowaliśmy już wcześniej oraz marynowanych w occie

Kulinarna Pokusa
Piękna pogoda na grilla 156

dzisiaj były grillowane polędwiczki, kukurydza, pieczone ziemniaki, pomidory, sosy….I jeszcze chlebek naan! Było przepysznie! Jutro będzie powtórka, oczywiście jak dopisze pogoda! Uwielbiam grillować! Grillowane polędwiczki podobnie jak filety z piersi kurczaka potrzebują dosłownie kilkunastu minut. Mięso jest soczyste, w środku lekko różowe. Grillowane mięso świetnie smakuje ze świeżą czerwoną cebulą i miętą. Moja mięta wreszcie poszła w górę

codojedzenia
Sałatka drobiowo pistacjowa z grillowanymi warzywami 238

tylko. Drób i warzywa, w każdej postaci – pieczone, gotowane czy grillowane, to idealne połączenie – właśnie w sałatce. Sałatka drobiowo pistacjowa z grillowanymi warzywami.     Składniki: - 2 ugotowane lub upieczone piersi z kurczaka - 2 bakłażany - 2 papryki (czerwona i żółta) - 1 cebula różowa - 1 puszka czerwonej fasoli - 2 ząbki czosnku (dałam wędzony) - kilka listków botwinki - różowa sól himalajska(...)prażymy (w piekarniku lub na suchej patelni), gdy przestygną – grubo siekamy. Fasolę płuczemy z zalewy pod bieżącą wodą – odcedzamy na sitku. Kurczaka kroimy na plastry (można też w większą kostkę), dodajemy: fasolę, pokrojone w paski surowe liście botwinki, grillowane papryki, cebulę, część zgrillowanych bakłażanów, pokrojony w drobną kostkę czosnek, sok wyciśnięty z cytryny, oprószamy solą i pieprzem, skrapiamy olejem pistacjowym

mojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania