gorzkiej czekolady 5 opakowań herbatników Mleko zagotowujemy z cukrem i masłem, cały czas mieszając i nie odwracając się ani na sekundę - takie niedopatrzenie ZAWSZE skutkuje sprzątaniem kuchni (zasada na wzór małego palca u nogi, którym zawsze zawadza się o meble). Dodajemy kaszę mannę i gotujemy przez 10 minut, a następnie jeszcze gorącą masę dzielimy na 2 równe
sama złodyczwrzenia, następnie gotujemy na małym ogniu, do zredukowania syropu, syrop musi zgęstnieć. The post Panna cotta na kefirze z syropem pomarańczowym appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięokoło 15 minut. Kruche ciasteczka herbaciane z borówkami podajemy do kawy lub herbaty. The post Kruche ciasteczka herbaciane z borówkami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięZanurzamy każde ciasteczko w czekoladzie (tylko do połowy), czekamy aż czekolada zastygnie. Polecam, smacznego. The post Ciasteczka owsiane z żurawiną i czekoladą appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięJeśli szukacie pomysły na pyszną, zdrową przekąskę, która nie wymaga spędzenia długiego czasu w kuchni to zapraszam do zapoznania się z poniższym przepisem. Idealna propozycja kiedy macie ochotę na coś słodkiego między posiłkami. Ciasteczka są bardzo sycące i bogate w błonnik. Polecam!! Ciastka owsiane z bananem i gorzką czekoladą Składniki: 1,5 szklanki płatków owsianych błyskawicznych 0,5 szklanki płatków
Mania Gotowaniawierzch brownie: -migdały, płatki kokosa, wiórki kokosowe Wykonanie: W rondelku rozpuszczamy: margarynę, cukier, kakao, mleko. Mieszamy aż składniki się połączą, doprowadzamy do wrzenia. Rondelek zdejmujemy z kuchni. Odlewamy 1/3 szklanki masy (będzie to polewa ). Rondelek stawiamy w zimnym miejscu aby masa wystygła. Wystudzoną masę za pomoca miksera ucieramy z mąką, proszkiem do pieczenia i cynamonem
SMYKWKUCHNISezon brzoskwiniowy ma się prawie ku końcowi. Całe lato dorodne czerwono-żółte brzoskwinie i nektarynki cieszyły moje oko najpierw na straganie, potem w kuchni, a na końcu łaskotały podniebienie w pysznych potrawch. Dziś zapraszam na jedną z nich. Pyszny deser nektarynkowo-lodowy. Oczywiście nektarynki możecie zastąpic brzoskwiniami. Wybór Wam zostawiam. Choć brzoskwinie są słodsze, bardziej aromatyczne i soczyste niż
Mia Cucina Sofietawodą. Rozlewamy do kubków, skrapiamy oliwą, posypujemy grzankami, ziarnami kukurydzy, pieprzem Cayenne, dekorujemy kawałkiem papryczki. Smacznego! The post Zupa krem z kukurydzy appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięciasto gości w mojej kuchni od bardzo dawna.Już nie pamiętam, od kogo . Często podczas zapisywania przepisu dodaję ,np. Sernik Basi, itp. Tym razem nie wiem , skąd się pojawił. Jest jednak dość ciekawy, gdyż ma bardzo dożo jabłek. Właściwie są one w nim dominujące i dodatkowo smak cynamonu, dodaje mu tego niepowtarzalnego smaku i zapachu. Czego potrzebujemy
W kuchennym oknie EwyTorty to poezja naszej kuchni, cieszą oko, dostarczają przyjemności dla naszych kubków smakowych. Goszczą na naszych stołach z powodów dla nas wyżach. Przepis z książki: 120 Przepisów na Święta. Czego potrzebujemy: 4 jajka 20 dag cukru 2 torebki cukru waniliowego 15 dag maki jedna łyżeczka proszku do pieczenia słoik kompotu z wiśni
W kuchennym oknie EwyPasty zawsze urozmaicają nasz jadłospis, dlatego warto czasami coś zaserwować rodzinie. Dzisiaj na śniadanie, w mojej kuchni, pasta z tuńczyka. Polecam . Tak na szybko, ale smacznie Czego potrzebujemy: Jedna puszka tuńczyka w oleju Jedna cebula 15 dag sera żółtego 2 łyżki majonezu 5 jajek ugotowanych na twardo Wykonanie: Jajka i ser ścieramy na grubej tarce, cebulkę kroimy
W kuchennym oknie Ewymojej kuchni kasze i pierogi. jedne już opublikowałam, ale przy okazji robienia ruskich , powstały również z kaszą gryczaną, twarogiem , na słodko. Link do ciasta ciasto do pirogów . Polecam warto wypróbować. Efekt po ugotowaniu Czego potrzebujemy: Link : ciasto na pierogi Farsz: 2 szklanki kaszy gryczanej( może buc z woreczka) 1/2 kg sera ok szklanka cukru ( tu według
W kuchennym oknie EwyOstatnio i pierogowo i kluskowo w mojej kuchni. Dzisiaj serwuję kluski leniwe. Receptura stara , znana od lat. Kiedy zostają ziemniaki i nie wiemy , co z nimi zrobić, to możemy zaserwować kopytka lub kluski. Czego potrzebujemy: ok. 1 kg ziemniaków 05. kg twarogu mąka pszenna 3 jajka Wykonanie: Ziemniaki i ser przekręcamy przez maszynkę lub wyciskamy praską, do tego
W kuchennym oknie EwyFlaczki to jedno z dań, które od dawna gości w naszych kuchniach. Syte, pożywne , jednogarnkowe danie, zaspokaja głód i apetyt. Czy lubicie flaczki? Ja tak. Jest kilka wersji ich przygotowania. Podaję ten tradycyjny. Czego potrzebujemy: 1 kg suchych mrożonych flaków wołowych. korpus z indyka, 25 dag. szponder wołowy włoszczyzna przyprawa do flaków sól pieprz majeranek Wykonanie: Mięso płuczemy
W kuchennym oknie EwyPrzepis na szybkie ciasto do kawy. Wystarczy mieć w lodówce gotowe ciasto francuskie, trochę twarogu i jabłka. Inne składniki też na pewno znajdą się w każdej kuchni. Potrzebujemy: ok 1/2 zmielonego twarogu ciasto francuskie jeden płat 2 łyżeczki cynamonu pół paczki budyniu śmietankowego dwa jajka dwa jabłka ok pół szklanki cukru Wykonanie: Formę do tarty
W kuchennym oknie Ewy