Sałatka wiejska z ziemniaczkami gotowanymi w łupinach, jajkami na twardo oraz podsmażaną kiełbasą, podana z sosem chrzanowym na bazie jogurtu greckiego oraz majonezu. Typowo polskie smaki
Kuchnia MagdaLenyNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Gotujemy i jemyProsta, a zarazem bardzo smaczna surówka do obiadu... z sałaty lodowej i świeżych ogórków z dodatkiem szczypiorku oraz koperku, przygotowana na bazie kefiru ze śmietaną. Surówka
Kuchnia MagdaLenyPotrawka jednodaniowa z białej kapusty z dodatkiem wołowiny, duszona w soku pomidorowym. Pyszne, a zarazem proste danie obiadowe - zaledwie 5 składników głównych plus przyprawy. Samo przygotowanie
Kuchnia MagdaLenyKompot z jabłek – niezwykły w swojej prostocie, smaczny i zdrowy. Latem bardzo lubię go dobrze schłodzonego, z dodatkiem cytryny. Jesienią najlepiej smakuje na ciepło z
Dorota SmakujeJedne z najprostszych ciast jakie znam, które przygotujecie ekspresowo. Wystarczy wszystko wymieszać, przełożyć na blachę, posypać malinami i upiec. Proste, prawda? Zero wysiłku! Można użyć malin
Oryginalny smakKopytka na słono czy na słodko? Z wody czy podsmażone na patelni? Moje dzieci uwielbiają kluski na słodko i Kopytka z cukrem i malinami to moja
Dorota SmakujeBuraki to jedno z najzdrowszych warzyw naszego polskiego stołu. Jednak jest pomijany w naszym menu. Wolimy marchew czy seler a buraczki na dalszym planie. Burak jest
Moje Małe CzarowanieJest to przepis na bułki polskie według receptury z 1940 roku. Przepis znalazłam na instagramie u Jacka #jacekobszarny24. Zaglądajcie i do niego, ciekawe przepisy, nietypowe wypieki
Moje Małe Czarowanie"Zielony śledź" to świeży, surowy śledź. Najłatwiej kupić go nad morzem u rybaka prosto z kutra, od czasu do czasu bywa także w sklepach
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Jako dziecko podglądałam mamę w kuchni i raz zauważyłam, że dodaje do sosu kromkę czerstwego chleba. Zawsze mnie to zastanawiało po co to robi? Dzisiaj już
Kulinarne przemysleniaKawałki schabu zatopione w bardzo aksamitnym i wyrazistym sosie 🥩🥘 Dodatek kminku, ziela angielskiego i liścia laurowego dodał wyrazistości, a nuta musztardy dopełniła całą głębię smaku. Idealnie
Kulinarne przemysleniaSałatka warstwowa która będzie hitem każdego letniego przyjęcia. W rankingu warstwowych sałatek zajmuje bardzo wysokie miejsce i słusznie bo jest przepyszna. Najlepiej smakuje po solidnym
Wanilia i KardamonPasztet z ziołami oraz z żurawiną Tradycyjnie w pasztecie powinno znaleźć pięć rodzajów mięsa, jednak według tego przepisu zrobicie pyszny, lekki i pachnący ziołami pasztet z
KorniszonkiSałatka jarzynowa z majerankiem i czosnkiem Sałatka jarzynowa , ta tradycyjna lub jej liczne modyfikacje są częstym gościem na naszym stole . Wszyscy ją lubią i mimo wielu
Ogrodnik w podróży