Ciasteczka te znajdą się wśród najczęściej pieczonych przeze mnie ciasteczek. Nie za słodki i mocno czekoladowe polecam. Składniki: 200 g cukru (najlepiej trzcinowego) 200 g masła
Mama GotujeKruche maślane ciasteczka z nadzieniem z mocno cytrynowego kremu lemon curd. Nie są skomplikowane do zrobienia, a ich przygotowanie można podzielić na etapy. Ja cytynowy krem zrobiłam dzień wcześniej, dzięki czemu przez noc nabrał w lodówce odpowiedniej konsystencji. Składniki na około 30 ciastek: 400 g mąki pszennej 100 g cukru pudru 2 żółtka 220 g zimnego masła szczypta soli
wyzwania kuchennePrzepis na te waniliowo-korzenne ciasteczka pokazywałam na blogu praktycznie na samym początku jego istnienia. Zdjęcia, jakie wtedy zrobiłam nie były najlepszej jakości i aż prosiły
Smaki Na TalerzuCiasteczka owsiane– za płatkami owsianymi, np. pod postacią owsianki przez długi czas nie przepadałam, zmieniło się dopiero w moim dorosłym życiu, gdy zaczęłam kombinować z
Kulinarne PrzebojeOdkąd po raz pierwszy wspólnie zrobiliśmy ciasteczka ze skwarkami , za każdym razem, gdy wytapiamy smalec odkładamy część skwarek i pieczemy z nich kolejne wersje tych ciasteczek
niecodziennikparyMamy już dwie wersje ciastek ze skwarkami i obie są na słodko, czas więc przygotować słone ciasteczka ze skwarkami i cebulą . Są dobrą alternatywą dla chipsów
niecodziennikparyPrzepis na czekoladowe ciasteczka z pestkami dyni znalazłam w książce Nigelli Lawson “Przy moim stole”. Ciasteczek nigdy za wiele, a te są wyśmienite. Sama
Tajemnice SmakuKruche, maślane ciasteczka z chrupiącą kolorową posypką - zachwycają dzieci, te małe i te duże również. Składniki na około 35 ciasteczek: 200 g masła szkl. cukru duże jajko łyżeczka ekstraktu z wanilii 2 i 1/2 szkl. mąki łyżeczka soli dowolna posypka cukrowa Posypkę wysypać na talerz. Do misy miksera wsypać cukier i masło, zmiksować aż masa będzie puszysta. Dodać jajko
wyzwania kuchenneKruche maślane ciasteczka przełożone masą makową. Zróbcie je razem z dziećmi a zabawa będzie gwarantowana
Z Hrabiną w kuchniNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Słodkie zapomnienieNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Słodkie zapomnienieWiele razy słyszałam zachwyty nad tymi ciasteczkami. Oprócz tego, że są smaczne, zawsze też pojawiała się a propos nich informacja, że są bardzo pracochłonne. To, jak
Smaki Na TalerzuStrrraszności ciąg dalszy! Tym razem pora na coś słodkiego 😉 Dziś mam dla Was przepis na wiedźmie paluchy! Wiedźmie paluchy to kruche, maślane ciasteczka, które wprost rozpływają się w ustach. Dzięki migdałom, odrobinie dżemu i nadaniu im odpowiedniego kształtu, wyglądają naprawdę upiornie! Do tego są szybkie i proste w przygotowaniu. Kto się skusi? 😉 Składniki: 225 g miękkiego masła 120 g cukru
Mostek w kuchniCiasteczka owsiane – za płatkami owsianymi nigdy nie przepadałam, jednak te ciasteczka pokochałam od pierwszego gryza :) Pierwotny przepis pochodzi z bloga Smakołyki Bereniki i został trochę
Kulinarne Przeboje