NAJLEPSZE CIASTKA W CAŁEJ GALAKTYCE. (I nie jest to wyłącznie moje zdanie.) Zostały zjedzone co do jednego. Chyba po raz pierwszy w życiu było mi tak
wcinaj towarkocze są bardzo kruche. I takie długie nie były zbyt funkcjonalne, łamały się przy próbie zjedzenia ich :) A mam też w planach (najbliższych) z podobnego ciasta zrobić kruche okrągłe ciasteczka z jakimś nadzieniem dżemowym :) Zobaczymy kiedy się zbiorę do tego... --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto
Marder&Marder Manufacturepostanowiłam znaleźć przepis na ciastka z jego wykorzystaniem, a przy okazji Świąt coś słodkiego na ząb. Oryginalny przepis pochodzi z bloga mojewypieki.com - mój trochę zmodyfikowany, z połowy składników. Ciasteczka są kruche, według mnie nie za słodkie, a ich wykonanie nie zabiera dużo czasu. Uwaga ! : Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej Z podanych składników wyszło mi około
apetytnapieczeniePyszne żytnie ciasteczka z dodatkiem chrupiących pestek dyni. Idealne jako przekąska, na zdrowe drugie śniadanie do szkoły, do pracy, ale również jako dodatek do
Smaczne Zdrowe(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasteczka owsiane – za płatkami owsianymi nigdy nie przepadałam, jednak te ciasteczka pokochałam od pierwszego gryza :) Pierwotny przepis pochodzi z bloga Smakołyki Bereniki
Kulinarne PrzebojeDziś rewelacyjne ciasteczka na bazie smalcu. Chociaż słowo smalec może przerażać, to właśnie on nadaje tym ciasteczkom wyjątkowy smak. Ciastka dość ciężko się robi ponieważ bardzo
Mama GotujeSkładniki: 30 dag mąki 20 dag masła 15 dag cukru pudru 3 żółtka 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny marmolada 2 łyżeczki
Ciasteczkowy PotwórPamiętam, jak kiedyś robiłam z moją mamą rurki z kremem. Teraz zaś ja robię ze swoimi dzieciakami. Miło się wspomina takie chwile. Dlatego dziś na tapecie
Ciasteczkowy PotwórSkładniki: 25 dag mąki pszennej 1/2 kostki masła 1/2 szklanki cukru 1 jajko Masa: 2 filiżanki mocnej kawy 4 żółtka 10 dag orzechów włoskich mielonych 3/4
Ciasteczkowy PotwórOstatnio nie miałam czasu na pieczenie, gdyż najpierw musiałam zrobić trochę przetworów na zimę, w międzyczasie zaczęła się szkoła i oczywiście zebrania. Do tego jeszcze
Ciasteczkowy PotwórNaszło mnie na robienie drobnych ciasteczek, które świetnie nadają się do kawy, lub dla naszych małych milusińskich. Tym razem mój wybór padł na półfrancuskie ciasteczka
Ciasteczkowy PotwórKupiłam sobie foremki z wzorami wielkanocnymi, więc trzeba było je wypróbować. Zrobiłam kruche maślane ciasteczka i udekorowałam kolorowymi lukrami. Starałam się jak mogłam, ale takie dekorowanie artystyczne wcale nie jest takie łatwe jak się to wydaje. Teraz się nie dziwię, że ciasteczka ręcznie lukrowane są dosyć drogie. Ale pochłaniają na prawdę sporo czasu. Ciasteczka podane na paterze z Koronkowa filiżanka
Ala piecze i gotujePierniczki są nieodłącznym elementem Świąt Bożego Narodzenia, te aromatyczne, pachnące kruche, pyszne ciasteczka są łatwe i szybkie w przyrządzeniu i doskonale się przechowują. Dla dzieci największą atrakcją jest ich dekorowanie. składniki na około 50-60 sztuk 3 szklanki mąki pszennej 3 łyżki przyprawy do piernika 1 jajko 120 g masła 1/2 szklanki miodu 1/2 szklanki cukru szczypta soli perełki
Smakowite DaniaPech chciał, że otwierając nowy nóż i chcąc wyjąć go z niezniszczalnego opakowania zatrzymał się on prawie na kości mojego kciuka. Złość była wielka, bo wszystko
Malinowe PocałunkiKruche, pulchne ciasteczka z kawową nutą w pudrowej mgiełce w sam raz do filiżanki kawy. Na około 15 ciasteczek: 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru pudru 100 g masła 1 jajko 6 łyżeczek kawy Jacobs Crema 1 łyżka kakao 1 opakowanie cukru waniliowego 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia cukier puder do obtaczania Kawę rozpuścić
Jadło i czytadło