królewska - 1291 przepisów (strona:57/87)

Wielkanocne ciasteczka 203

lodówki na 30 min . Piec w temperaturze 170 stopni od 10 do 12 min w zależności od piekarnika do lekkiego zarumienienia.  Upieczone ciasteczka po ostygnięciu można dekorować lukrem królewskim lub masą cukrową

Wypieki Uli
Ciasto kokosowe z pianką i owocami 252

nowej porcji, więc postanowiłam upiec ciasto bezowe, które potem przekroiłam i przełożyłam ubitą śmietaną z galaretkami i owocami. Polecam też inne przepisy na ciasta z dodatkiem wiórków kokosowych: Sernik królewski Styropian (ciasto) Czekoladowy styropian Ciasto kokosowo-truskawkowe z jogurtową pianką Mini Bounty w gorzkiej czekoladzie (mini bounty zartbitter) Ciasto kokosowo-truskawkowe z bitą śmietaną Ciasto kokosowo-truskawkowe A dzisiaj

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
TORT PORZECZKOWY Z MASĄ CUKROWĄ 229

nałożeniu masy na tort, wygładzam specjalną szpachelką - można też dłońmi. Nadmiar masy odcinam - mieszam ją z barwnikami, a następnie wycinam dekoracje, które przyklejam do masy za pomocą lukru królewskiego (cukier puder+białko). Udekorowany tort gotów jest do spożycia.   SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
MASA CUKROWA OD A DO Z 196

cienko wałkuję. Wycinam za pomocą specjalnych wykrawaczek wzory, można też poddać się lepieniu figurek lub innych dekoracji - masa cukrowa jest jak plastelina. Przyklejamy ozdoby za pomocą gęstego lukru królewskiego (białko + cukier puder). PRZECHOWYWANIE: Masę cukrową przygotowaną wcześniej najlepiej przechowywać w lodówce przez 2-3 tygodnie, szczelnie zawiniętą w spożywczą folię. W ten sposób stwardnieje. Można tak również przechowywać resztki masy

W kuchni Karmel-itki
Polędwiczki z kurczaka z boczniakami królewskimi w kremowym sosie 457

Czas przygotowania: 25 min. Porcja dla 2-3 osób Koszt przygotowania: 18,00 zł SKŁADNIKI: 400 g polędwiczek z kurczaka 3 boczniaki królewskie 1 szalotka 200 g śmietanki kremówki 30% 50 g masła 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 gałązka świeżego rozmarynu 1/2 łyżeczki papryki czerwonej słodkiej świeżo mielony pieprz sól PRZYGOTOWANIE: Na początek marynujemy polędwiczki z kurczaka. Mięso myjemy

kulinarnyJa
Ratatouille wg. Magdy Gessler 339

minut. Dodać łyżeczkę papryki słodkiej, aby danie nabrało koloru. Podawać ze świeżą bagietką, posypane koperkiem i wiórkami parmezanu (nie miałam parmezanu, więc użyłam ser żółty taki jaki miałam, czyli królewski sierpc). The post Ratatouille wg. Magdy Gessler appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja
Cytrynowa babka na białkach 231

coś z żółtkami, białek nigdy nie wyrzucam, tylko chowam do zamrażarki, bo zawsze się mogą do czegoś przydać (na przykład do mojej ukochanej bezy Pavlova czy też do lukru królewskiego). Białka można również wykorzystać do przygotowania delikatnego i bardzo smacznego ciasta - babki idealnej na Wielkanoc. Jeśli również szukacie inspiracji wielkanocnych - zajrzyjcie do zakładki z przepisami na Wielkanoc . Czytaj więcej

Pora coś zjeść
Żegnamy truskawy 189

trzy talerze (po złotówce sztuka). W domu okazało się, że talerze wyprodukowane są przez francuską firmę K & G Luneville- istniejącą od osiemnastego wieku i będąca swojego czasu Fabryką Królewską Króla Polski (za anglojęzyczną wikipedią ). Logo świadczy o tym, że wyprodukowano je po 1968 roku, czyli żaden antyk, ale i tak jestem bardzo zadowolona z polowania:). Talerze z pewnością pojawią

les mirabelles
Rzeżuchokłosy 181

tylko wyruszyć po składniki, czyli: KREWETKI I AWOKADO  Z SOSEM KOKTAJLOWYM* 2 dojrzałe awokado duży pęczek rzeżuchy (z naszego parapetu!) mąka do osypania krewetek 220g krewetek koktajlowych lub królewskich (obranych i mrożonych) oliwa z oliwek 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka papryki w proszku (użyłam węgierskiego skarbu od Sławomiora i Gabora- co za kolor!) Na sos* 4 łyżki majonezu

les mirabelles
Kurczę po polsku, kurczę pieczone – faszerowane 301

blogu... Konkurs polegał na przygotowaniu dania z kuchni polskiej (kaszubskiej, mazowieckiej, wielkopolskiej lub śląskiej). U mnie  Mazowsze...Kuchnia mazowiecka kojarzy się kuchnią warszawską, czyli kuchnią dworską, dostojną, królewską. A co za tym idzie uroczystą. Często na salonach królował faszerowany podrobami drób. Moja propozycja to kurczak nadziany mięsem mielonym z warzywami, natką pietruszki,  w białku. Wszystkim dobrze znany pieczony

VioletoweKucharzenie
58. Tajska zupa z niespodzianką 165

marchewka 1/2 pora kilka liści kapusty pekińskiej Produkty na  niespodziankę:   4 duże liście kapusty pekińskiej  1 liść z pora 12 sztuk krewetek tygrysich  lub królewskich 250 g sera ricotta 2 ząbki czosnku  2 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz do smaku. 1. Mięso, por, kapustę pekińską  i marchewkę pokroić w paseczki.  2. Zagotować

Jadło i czytadło
Jak być fit do wiosny? 228

jeśli dostarczymy jeszcze więcej. Woda doskonale oczyszcza organizm i nawilża skórę, dzięki temu mamy lepsze samopoczucie. Zjedz porządne śniadanie Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, więc trzeba zjeść go po królewsku. Wykonaj pyszną i sycącą owsiankę czy słodką jaglankę. Jedz więcej zieleniny Wiosną bazary i hipermarkety, są zaopatrzone w świeże warzywa i owoce. Dzięki nim można przygotować wspaniały posiłek, ale również

Truskawkowa Fiesta
Chrupiąca sałatka Uli 1138

nastrój... Idzie mi z tym coraz lepiej :) Podpatruję różne pomysły na blogach lub w czasopismach... W miłej atmosferze, przy barwnym stole nawet takie niewyszukane sałatki jak ta smakują niczym królewskie jedzenie. Polecam.  Sałatka najsmaczniejsza na świeżo, najpóźniej należy zjeść ją na następny dzień. Składniki : mały pęczek rzodkiewek 2 ugotowane jajka mała sałata lodowa 4 łodygi selera naciowego natka pietruszki

Proste Potrawy
CIASTO MALAKOFF BEZ PIECZENIA 477

swoją wersję Malakoff-torte. Delikatne biszkopty przełożone waniliowym kremem i marmoladą truskawkową . Kropka nad I w postaci ukochanych orzechów nerkowca i chrupiących migdałowych płatków dodaje im iście królewskiego charakteru. Ciasto jest idealnym pomysłem na każdą rodzinną imprezę. Świetnie sprawdzi się też jako smakołyk na komunijnym czy też weselnym stole! Polecam! SKŁADNIKI: ( tortownica 24 cm ) KREM : * mąka ziemniaczana – 2 łyżki

Ostra na Słodko
Zapiekanka z pieczarkami 212

SKŁADNIKI: 1 bagietka 6 dużych pieczarek 1 czerwona cebula ok. 15 dkg żółtego sera (np. królewski, salami, gouda) 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła 1 łyżka oleju KROK 1: Pieczarki pokroić w plastry a cebulę w drobną kostkę Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę i pieczarki, dopóki woda z grzybów nie odparuje Na tarce o dużych oczkach zetrzeć żółty

smacznieinatemat

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję