Gwarantuję, ze nawet Ci, którzy za owocami morza czy też krewetkami nie przepadają z przyjemnością zjedzą całą porcję , a może nawet sięgną po dokładkę! Polecam! SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) * krewetki królewskie – 300 g * czosnek – 2 ząbki * chili, imbir, kurkuma, czarna gorczyca, kardamon, sól, pieprz – po 1 płaskiej łyżeczce * masło ghee – 2 łyżki * mleko kokosowe
Ostra na Słodkopyszne, że nie mogliśmy się nimi najeść i mało co zostało na śniadanie :-) Następnym razem zrobię je wieczorem, zostawię w lodówce, żeby wyrosło i upiekę dopiero rano. Będziemy mieli królewskie śniadanko, a resztę zjemy w pracy. Takie bułeczki idealnie sprawdzą się w podróży zamiast kanapek, czy na pikniku. Pięknie się prezentują i wybornie smakują. Polecam!!! Składniki na Tureckie
Rozpustne gotowaniespodzie. Jest bardzo delikatny w smaku, dlatego postanowiłam wzbogacić go nieco dodając na wierzch jagody. Muszę przyznać, że efekt przekroczył moje oczekiwania. Sernik jest obłędny! Polecam!!! Składniki na sernik królewski z jagodami na formę o wymiarach 28x40 cm: KRUCHE CIASTO: 80 g zimnego masła 80 g cukru pudru 1 jajko 2 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Rozpustne gotowanieewentualnie z puszki-1 lub 2 sztuki) DEKORACJA: 1-2 łyżki masy kajmakowej 80 g masła w temperaturze pokojowej biały lukier (cukier puder+sok z cytryny) lub lukier królewski (białko ukręcone z cukrem pudrem) Z jeszcze gorącej masy kajmakowej odlewamy około 200 ml na polewę, resztą przekładamy wafle (jeśli używamy masy z puszki to odkładamy tylko
Rozpustne gotowanieszerzej dostępne. Napiszę o herbatach czarnych, zielonych i też tych specjalnych i wartych uwagi. Polski rynek jest zalewany coraz to gorszymi herbatami które absurdalnie są zapakowane w iście królewskie opakowania. W których torebkach jest moc a w których herbata to lura? Na te i inne pytania odpowiem poniżej. Nie jest to w żaden sposób sponsorowany artykuł ale moje prywatne
Kuchnia PROzdrowotnatakże jako podwieczorek. Składniki: 4 łyżki płatków owsianych* 1 małe jabłko 300ml mleka (u mnie odświętnie 1,5% ;)) cynamon 1 łyżeczka słodziku w proszku (Sussina Gold)** * osobiście mieszam "Owsianke królewską" Dobrej Kalorii z Płatkami żytnimi Sante ** studenci - to około 2 łyżeczek cukru :) Do dzieła: Do rondelka wlewamy mleko, wsypujemy płatki, słodzik i gotujemy powoli na małym ogniu, często mieszając
Spektrum Smakumnie typ 450) + do podsypania ciepła woda Składniki na masę makową: 2 szklanki maku (ok. 280g) 2 łyżki cukru 4 łyżki miodu 100g kandyzowanej skórki pomarańczowej 100g rodzynek królewskich Do dzieła: Masa makowa: mak wsypujemy do dużego garnka, zalewamy wrzątkiem i moczymy ok. 4 godzin (a jeśli mamy jeszcze więcej czasu, zostawiamy go na całą noc). Inna szkoła mówi
Spektrum Smakusolą – na wrzątek kłaść pierogi – zagotować i od razu wyjmować. Ciasto jest delikatne /mąkę zaparzaliśmy wrzątkiem/ i nie gotujemy długo. Końcowy efekt super, bo pierogi zaspokoiłyby nawet królewskie podniebienie
Tradycyjna kuchnia inaczejtytule torcik wykonałam na imieniny mojej Mamuśki ;) Prosty torcik o smaku cappuccino z ganache i masą cukrową. Boczna dekoracja wykonana lukrem królewskim
Pudełko rozmaitościsłodkimi brzoskwiniami... Można użyć dowolnego ulubionego owocu : banan, ananas... Składniki 9 plasterków szynki parmeńskiej 3 łodygi selera naciowego 9 plasterków sera żółtego 3 połówki brzoskwiń z puszki 2 boczniaki królewskie 3 łyżki startego łagodnego sera masło do podsmażenia boczniaków i wysmarowania formy Przygotowanie Łodygi selera blanszowałem przez 1 minutę we wrzątku, następnie każdą podzieliłem na trzy części. Boczniaki pokroiłem
R'n'G Kitchensałatą w śmietanie ,tworzą danie idealne. Składniki 2 filety z kurczaka (pojedyncze) 2 wędzone pałki kurczaka papryka konserwowa sól ,pieprz Sos: 250 g pieczarek 250 g boczniaków królewskich (mogą być zwykłe) cebula 1 łyżka masła 600 ml bulionu wołowego 1 łyżka mąki Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Filety kroimy na pół i cienko rozbijamy. Wędzonego
R'n'G KitchenSernik w służbie jej królewskiej mości. ;) Inspirowany też drinkiem caipiroska i ostatnimi upałami... 250g serka mascarpone 330ml śmietanki 36% 4 jajka 1 łyżka soku z limonki 5 łyżek wódki (najlepiej mięta z limonką) 100g cukru trzcinowego na curd limonkowy: 3 jajka 2 łyżki masła sok z 3 limonek skórka otarta z 1 limonki pół szklanki cukru trzcinowego Ze względu
Kuchenna Kontrrewolucyaabsolutnie nie trzeba piec, a jego konsystencja przypomina budyniową. Można go zrobić zarówno na biszkoptach , jak i herbatnikach. Dodatek truskawek to taka kropka nad I, która doda całości iście królewskiego charakteru. Polecam! SKŁADNIKI: ( forma keksówka ) * ser biały 3-krotnie mielony – 600 g * masło 80 g * cukier – 150 g * jajko – 2 szt * budyń śmietankowy
Ostra na Słodkoabsolutnie nie trzeba piec, a jego konsystencja przypomina budyniową. Można go zrobić zarówno na biszkoptach , jak i herbatnikach. Dodatek truskawek to taka kropka nad I, która doda całości iście królewskiego charakteru. Polecam! SKŁADNIKI: ( forma keksówka ) * ser biały 3-krotnie mielony – 600 g * masło 80 g * cukier – 150 g * jajko – 2 szt * budyń śmietankowy
Ostra na Słodko