mała cebula 2-3 ząbki ząbki czosnku 1 puszka groszku 1 słoik selera w paseczkach 1 puszka pomidorów w kawałkach sól, pieprz, słodka i ostra papryka " document.write(" "); Sposób przygotowania Krok 1 Cebulę i czosnek szatkujemy i podsmażamy na oliwie. Makrelę pozbawiamy ości i kroimy w kawałki, dodajemy do cebuli i czosnku. Chwilę smażymy. Następnie wrzucamy groszek i selera
CoolinarniePLcontent = "5 liści jarmużu 5 średnich pomidorków koktajlowych 2 średnie jajka przyprawy ulubione zioła, ostra papryka 2 ząbki czosnku 2 łyżki cytryny 1 łyżeczka masła klarowanego " document.write(" "); Sposób przygotowania Krok 1 Liście jarmużu myjemy i odcinamy grube łodygi. Kroimy w mniejsze cząstki. Pomidorki koktajlowe kroimy na ćwiartki. Czosnek kroimy w kostkę. Rozgrzewamy masło na patelni, dodajemy liście jarmużu skrapiamy
CoolinarniePLkawałek sera żółtego 1 puszka groszku 1 puszka kukurydzy 5 jajek (ugotowanych na twardo) 3 ogórki kiszone (lub marynowane pieczarki) 1 mała cebula koperek ketchup, majonez " document.write(" "); Sposób przygotowania Krok 1 Na dno salaterki ścieramy na drobnych oczkach tarki ser żółty. Wyrównujemy i wykładamy na niego odsączony groszek, który polewamy ketchupem (ilość dowolna). Wyrównujemy. Następnie wysypujemy odsączoną kukurydzę i polewamy
CoolinarniePLpłaty śledzi marynowanych 4 średnie pieczone buraki 1 średnia czerwona cebula 1 duże jabłko 3 łyżki śmietany 4 łyżki soku z cytryny przyprawy pieprz, sól " document.write(" "); Sposób przygotowania Krok 1 Zdejmujemy skórę z płatów śledziowym i kroimy je w na mniejsze kawałki. Pieczone buraki, jabłko oraz cebulką kroimy w większą kostkę. Na dnie miski układamy kawałki śledzia. Wcześniej pokrojone warzywa
CoolinarniePLreklam, które atakują zewsząd i praktykuję tą metodę nadal :) Jednak gdy już COŚ mnie dopadnie i stara się rozłożyć na łopatki, atakuję! Jak przystało na fighterkę ;) Pierwszym, podstawowym krokiem jest "wypocenie z siebie" choroby! Zamiast od razu przyjmować aspirynę lub inne leki napotne, warto wpierw skorzystać z mniej inwazyjnych, naturalnych metod. 1. Gorąca herbata z sokiem malinowym własnej produkcji. Maliny
Taste Of My Dayewentualnie z kostki rosołowej jeśli nie mamy czasu) 5 listków świeżej bazyli przyprawy sól, pieprz, cukier, sok z cytryny, bazylia, tymianek, curry 2 łyżki serka mascarpone " document.write(" "); Sposób przygotowania Krok 1 Paprykę, pietruszkę, cebulę oraz czosnek kroimy i podsmażamy na maśle aż zmiękną. Następnie przekładamy do garna, zalewamy bulionem (tak by był około 2 cm nad warzywami) i dusimy jeszcze
CoolinarniePLopakowanie ryżu 1 łyżka przyprawy typu vegeta 1 łyżka mąki sól, pieprz KROK1: Pierś z kurczaka ugotować w wodzie z dodatkiem przyprawy. Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu KROK 2: Marchewkę oraz kalarepę umyć, obrać i pokroić w kostkę Pokrojoną marchewkę oraz kalarepę przełożyć do garnka i zalać zimną wodą lekko ponad wysokość warzyw. Gotować dopóki warzywa nie będą
smacznieinatematcebule 100 ml białego wytrawnego wina 2 łyżki masła szczypta chili szczypta soli KROK1: Cebulę pokroić w kostkę Na rozgrzanej patelni roztopić masło, smażyć cebulę dopóki się zeszkli KROK 2: Krewetki dodać do podsmażonej cebuli, podlać białym winem Smażyć około 10 minut. Wino powinno się zredukować na tyle by pozostał sos, w którym możemy moczyć pieczywo. Na koniec lekko posolić
smacznieinatematsłodkie gofry, który nie może się nie udać! SKŁADNIKI: 1 szklanka mąki pszennej 0,5 szklanki tłustego mleka 2 jajka 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka oleju szczypta soli KROK 1: Rozgrzej gofrownicę W miseczce zmieszaj dokładnie wszystkie składniki tak by powstała gładka masa Wylewaj masę partiami na rozgrzaną gofrownicę i piecz dopóki nie zarumienią się z obu stron Dodaj
smacznieinatematłyżki ugotowanego makaronu 3 całe suszone pomidory 1 kawałek sera koziego 0,5 średniego awokado 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki oliwy z orzechów prażonych " document.write(" "); Sposób przygotowania Krok 1 Pomidory, ser kozi oraz awokado kroimy w kawałki.Rukolę myjemy układamy na półmisku. Następnie warstwowo układamy makaron, ser kozi, pomidorki oraz awokado. Skrapiamy sokiem z cytryny oraz polewamy oliwą
CoolinarniePLmorelowy z mleka owsianego (z coolinarnie.pl)"; listonic_theme = "addToShoppingList1"; listonic_content = "1 szklanka mleka owsianego 2-3 suszone morele glukoza (do posłodzenia) ewentualnie łyżeczka mąki ziemniaczanej " document.write(" "); Sposób przygotowania Krok 1 Morele rozdrabniamy w blenderze. Mleko owsiane wlewamy do rondelka, dosładzamy glukozą, wrzucamy morele i zagotowujemy. Gotujemy kilka minut, ciągle mieszając, aż mleko zgęstnieje i nabierze konsystencji budyniu. Jeśli jednak
CoolinarniePLPieczarki to bardzo wdzięczne grzyby, pasują do wszystkiego, doprawić je można wszystkim (albo samą solą) i smakują. Są idealną bazą do pasztetów, zup, farszów. Poszłam o krok dalej i zrobiłam pastę kanapkową. To świetny przykład jak zmiana jednego, zdawałoby się nieznaczącego składnika, może zmienić smak całej potrawy. Wino Marsala
Gotuj z Blue Ravenwodzie na całą noc. Następnego dnia w plastikowym pudełku wymieszałam oliwę wraz z mieloną papryką oraz małą ilością soli himalajskiej. Przed pieczeniem ciecierzycę możemy ugotować. Ja natomiast ten krok pominęłam i po odcedzeniu wrzuciłam ziarna do plastikowego pudełka z przygotowaną wcześniej mieszanką przypraw. Zamykamy pudełko i dobrze mieszamy, aby mieszanka pokryła wszystkie ziarna (można też wymieszać rękami, jeśli
Chocolate Stop Temptingśmietankowy 4 łyżki pestek ze słonecznika 3 średnie suszone pomidory 6 średnich oliwek (czarne lub zielone) 5 pomidorków koktajlowych (do przyozdobienia ) przyprawy pieprz kolorowy, bazylia " document.write(" "); Sposób przygotowania Krok 1 Ciasto francuskie rozwijamy i wykrawamy kółka ringiem kulinarnym, bądź szklanką jeśli nie mamy. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w 220 stopniach do zarumienienia. Makrelę oddzielamy od ości. Pestki prażymy na patelni
CoolinarniePLcztery przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, odrobinę czarnego świeżo mielonego pieprzu, posiekany pęczek natki pietruszki i posiekane dwadzieścia listków świeżej bazylii. Całość dokładnie wymieszałem i odstawiłem do lodówki. Kolejnym krokiem było przygotowanie ciasta. W tym celu przesiałem przez sitko 500 gram mąki pszennej typu 450, dodałem do niej szczyptę soli, dwa żółtka i 200 ml letniej wody. Całość wyrobiłem
Wyprawy kulinarne