wspaniała kucharka i niesamowita "ciocia dobra rada".Uosobienie samych zalet w jednym organizmie wielokomórkowym,z gromady ssaków. Zaopatrzona w swą magiczną płócienną torbę, zawsze czymś niebywałymwypchaną, wparowała prężnym krokiem do kuchni tak lekko, niczymrusałka. Przyodziała swój wiekowy już, wysłużony fartuch w kwiatki, rozpakowałapakunek i odwróciwszy się do mnie, uśmiechnęła promiennie.- To jak, gotujemy?- Babciu, wiesz, że nie musisz nawet
W kuchni Karmel-itkiDzieciaki poprzebierane za różne straszne postacie biegają po opustoszałych ulicach miasta. Zmrok, mgła i wilgoć. Wszędzie słychać roześmiane grupki, które z koszyczkami w rękach pukają do
W kuchni Karmel-itkistron. Po wyjęciu osączyłam je na ręczniczku papierowym. Kiedy wystygły, obtoczyłam w cukrze pudrze. Ale i tak najlepsze wtedy, kiedy są jeszcze ciepłe. SMACZNEGO! Pozdrawiam Was tanecznym, karnawałowym krokiem! Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkitrzask kieliszków, gadaninę wodzireja. Czuć klasę, elegancję i jednocześnie dziecięcą radość z możliwości zabawy. Dobry nastrój emanuje na całą ulicę, wszyscy przechodzący obok od razu się uśmiechają i żwawszym krokiem idą przed siebie. Magiczna noc, wspaniała noc.Lecz dla niektórych przepełniona tęsknotą i smutkiem.Przekąskę / przystawkę, którą dziś zaproponuję poznałam dzięki Mamie. Pierwszy raz to właśnie z nią robiłam
W kuchni Karmel-itkiZielono mi! Krzyczy cały ogród. Słońce wysoko na niebie, promienie pieką w policzki, a kurtka w dłoniach się huśta. Radosny uśmiech na twarzy, żwawy krok, pełnia życia. Słychać ptasie trele już z rana.To pierwszy dzień wiosny! Koniec ze słota i szarością dnia. Teraz czas na Słońce, króluje nam! Stworzenie własnego przepisu od podstaw, jeśli chodzi o sprawy cukiernicze
W kuchni Karmel-itkiWstaję wraz z pierwszymi ptasimi trelami, a odpoczywać zaczynam wraz z zachodzącym słońcem. Raduję się na samą myśl o kwitnących kwiatach i dojrzewających truskawkach. Lato, co zbliżasz się wielkimi krokami. Czuję Cię całą sobą.Tym razem zapraszam na dawkę pozytywnej zielonej energii w postaci chlorofilowego koktajlu, który dobroczynnie zadziała na nasz organizm. Gwarantuję Wam porządne oczyszczenie! CHLOROFILOWY KOKTAJL OCZYSZCZAJĄCY
W kuchni Karmel-itkiśniadaniowym. Jestem typem ciekawym, więc w mojej głowie narodziła się myśl "Muszę to mieć!". W sklepie Skworcu znalazłam produkt i niedługo po tym spirulina zawitała w mojej kuchni. Następnym krokiem było przeszukiwanie internetu i czytanie, czytanie, czytanie o spirulinie. Dzięki temu wiem, że ten produkt nie tylko trafi do mojego uładu pokarmowego, ale także na twarz, a może nie tylko
Blondynka Gotujegotujemy razem około 10-15 minut.Po tym czasie wyjmujemy mięso, które następnie obieramy, a wywar warzywny przelewamy przez durszlak oddzielając warzywa od wywaru, który w kolejnym kroku doprowadzamy do wrzenia i do którego dodajemy żelatynę energicznie mieszając do jej rozpuszczenia (ilość zgodnie z proporcjmai podanymi na opakowaniu).Do małych pojemniczków przekładamy warstwowo warzywa (rezygnujemy z ugotowanej natki pietruszki
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciaładodać posiekany czosnek, pokrojoną w kostkę cebulkę i w paseczki papryczkę chili (można pozbyć się pestek – zależy jak ostro lubicie). Zeszklić. Następnie dodać pomidory, podlać 2 łyżkami wody (ten krok pomijamy, gdy używamy pomidory z puszki). Dusić do momentu rozpadnięcia pomidorów. Dodać koncentrat pomidorowy. Doprawić cayenne, papryką i ziołami włoskimi. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłów