krok - 500 przepisów (strona:18/34)

Ser camembert faszerowany śliwkami 178

wymieszać. Następnie rozgrzać łyżeczkę masła i obsmażyć na nim przygotowane wcześniej śliwki. W każdym serku camembert naciąć kieszonkę i łyżeczką usunąć trochę sera, by zrobić miejsce na śliwki. Kolejny krok, to nałożyć porcję śliwek do każdego serka mniej więcej 1 łyżeczka. Roztrzepać jako i zanurzyć w nim ser, obtoczyć w bułce.Serek, który został po wydrążeniu dodać do pozostałych śliwek

pieprzny smaczek
P.. Porowa z boczkiem i grzankami! 179

momencie, aż warzywa (marchew i ziemniak) będą miękkie. Przed blendowaniem warto sprawdzić konsystencję zupy. Jeśli dla Was będzie zbyt rzadka, odlejcie wodę łyżką lub dodajcie śmietany (ja ten krok pominęłam).Zupę zostawiamy na małym ogniu, posypujemy pietruszką.Grzanki&boczek:Na łyżce oliwy podsmażamy boczek.Pokrojone pieczywo dorzucamy do boczka (lubię jego smak w grzankach, ale oczywiście możecie to robić osobno

Kitchens Alphabet
Świąteczne pierniki 720

Święta zbliżają się wielkimi krokami, a u mnie w domu już pachnie piernikami. Ile one frajdy sprawiają, bo każdy może sobie swojego piernika stworzyć :) A wy już pieczecie? Czekam na choinkę, z utęsknieniem do tego śnieg i będę w raju świątecznej magii :)porcja na ok 160 piernikówSkładniki:200 g masła550 g miodu250 g cukru1200 g mąki 1 opakowanie

Niezły Młynek
306. 130

rozmokło, ale co tam. Weź zrób temu czemuś "jakieś" zdjęcie na którym to jakoś wygląda. Nie ma to jak iść równo z deszczem, hahah, i widzieć, że 2-3 kroki przed tobą nadal jest sucho., ale i tak zdążyłam z mamą przed tym najgorszym który pada aktualnie za oknem(a może raczej ulewą? jakby ktoś wodę z wiadra lał

More food, love and dreams
709. Jaglane brownie& migawki z wyjazdu. 143

bananem, mleczkiem kokosowym i daktylamiNa wiele rzeczy zabieram się zbyt długo, bo za bardzo lubię odkładać coś "na potem", czasami zbyt bardzo boję się zrobić ten "pierwszy krok", czasami jestem po prostu zbyt leniwa.Ale, ostatnio chcę zmian... małych, dużych.. wszelkich. Nie odkładam na później, działam.W kuchni też coraz to nowe rzeczy odkrywam, choćby to brownie które od dobrych

More food, love and dreams
106. Słodkie popołudnie, czyli kruche ciasteczka z ziarnami 206

Zima zbliża się wielkimi krokami i daje nam o tym znać mrożąc nam nosy i policzki. W ciągu takiego zimnego dnia dobrze schrupać sobie coś pożywnego... na przykład ciasteczka z ziarnami słonecznika, sezamu, orzechami z dodatkiem cynamonu i kardamonu (mieszanka od Ziarenkowo) w miodowym karmelu. Doskonale kruche maślane ciastka pokryte chrupką mieszanką ziarenek do tego ciepła herbata i nie potrzeba

Symfonia Smaków
Piernik orkiszowy, długodojrzewający 274

nagrzanego do o temperatury 180 °C, piecz około 30 minut - sprawdź patyczkiem, czy ciasto nie jest już mokre. Po upieczeniu wyjmij piernik z foremki odstaw do wystygnięcia.Tak samo (krok 6 i 7) postąp z pozostałymi częścioma ciasta. Ostudzone blaty ciasta piernikowego przełóż papierem do pieczenia, zawiń w folię aluminiową, obciąż deską do chleba i odstaw na 2-3 dni.Ka

Grahamka, weka i kajzerka
Starożytny Egipt 120

usługi. Potwornie nachalni, co jest jedynym minusem tej wycieczki.To był lipiec. Było bardzo gorąco, a w Dolinie Królów było jak w piekle, ale słońce nie opuszczało nas ani na krok, wygrzałam się za wszystkie czasy. Polecam tę wycieczkę, bo starożytny Egipt jest pełny magii i tajemnic.Zobaczyliśmy : Luksor, dawną stolicę Egiptu- Dolinę Królów- Świątynię Hatchepsut, piękną i ogromną- Kolosy

Pasje Jolki
Sernik prawie Wiedeński 185

pierwsza jest lepsza, bo szybciej obchodzisz się z ciastem, które nie było dodatkowo chłodzone. W wersji z folią ciasto po zagnieceniu polecam przed wałkowaniem jednak chwilę schłodzić.W następnym kroku nakłuć ciasto widelcem, aby w czasie pieczenia nie wyrosło bardzo-bardzo wysokie. Jeżeli chcemy mieć bardzo cienki spód obciążmy ciasto fasolą. Polecam jednak wersję z nakłuwaniem :).Ciasto wsadzamy do nagrzanego

Eat Shrimps
Schab zawijany boczkiem z parowaru 327

dostać, kilka miesięcy jej nigdzie nie mogłem znaleźć, aż dziś przypadkiem będąc w okolicy, wszedłem do sklepu pewnej sieci, do której mi nigdy nie było po drodze. Pierwsze kroki skierowałem na półki z herbatami ( 3/4 sklepu obszedłem, żeby ją znaleźć ) i oczom nie mogłem uwierzyć, moja ulubiona herbata tam była :) Po mojej wizycie, już jej nie mają :) Zapas trzeba było

Parowar Faceta
Szaszłyki z ryżem z parowaru 235

Sezon grillowy zbliża się nieubłaganie. Na razie może i małymi krokami, ale z każdym tym zimnym, jesiennym dniem coraz bliżej do wiosny oraz lata ;) Postanowiłem na obiad zrobić szaszłyki. Dobór produktów miał być troszkę inny, ale niestety po odwiedzinach w 3 sklepach, stwierdziłem, że trudno, zrobię ubogą wersje ;) Zakup patyczków do szaszłyków, to też niełatwe zadanie o tej porze roku

Parowar Faceta
Babeczkowa Bombonierka 134

Babeczkowa Bombonierka Walentynkowa bombonierka zawsze jest mile widzianym prezentem. Można jednak pójść o krok dalej i okazjonalne czekoladki wykorzystać do ozdobienia własnoręcznie przygotowanych babeczek. Dziś chciałabym Wam zaprezentować taką właśnie babeczkową bombonierkę. Do przygotowania masy możecie wykorzystać przepis na proste babeczki waniliowe, każdą uzupełniając swoimi ulubionymi dodatkami, np. rodzynkami, orzechami, migdałami, żelkami, czekoladowymi dropsami lub suszonymi owocami. Możecie także

Ciastkozercy
Babeczki wiosenne pszczółki 220

Babeczki wiosenne pszczółki Wiosna zbliża się wielkimi krokami dlatego mam dla Was stosowną wiosenną propozycję. Babeczki z pszczółkami spodobają się pewnie szczególnie maluchom. Waniliowe ciasto z bananem i nadzieniem czekoladowym ozdobione czekoladkami. Żółte czekoladki kupiłam na stoisku ze słodyczami Karmello, na pszczółki nadadzą się jednak także okrągłe owocowe żelki lub drażetki np. M&Msy. Składniki:2 szklanki

Ciastkozercy
Keks 178

Wpis pochodzi z www.mgotuje.plPyszne ciasto z dużą ilością bakalii. Jest miękkie i aromatyczne. Długo utrzymuje świeżość. Małymi krokami zbliżają się Święta Bożego Narodzenia a taki keks idealnie pasuje na świąteczny stół. Ale nie tylko, możemy je przygotowywać przez cały rok. Robi się je bardzo szybko, należy tylko pamiętać aby składniki do jego przygotowania były

Marta Gotuje

Proponowane wyszukiwania