krem - 19817 przepisów (strona:762/1322)

Masło orzechowe 172

umieszczamy w malakserze lub blenderze i miksujemy ok 10-15 min do uzyskania gładkiej, półpłynnej konsystencji. 4. Gotowe masło przechowujemy w lodówce, ok miesiąca. Rozwarstwianie jest procesem naturalnym - należy krem dokładnie wymieszać

Atlas Smaków
Pierniczki na choinkę 294

też dziurki na nitkę, w końcu nasze pierniczki mają zawisnąć na drzewku! :)  Pieczemy w 180 stopniach ok 10-12 minut. Studzimy. Lukier Białko miksujemy z cukrem na gładki krem. Dodajemy sok z cytryny, miksujemy.  Lukier przekładamy do woreczka śniadaniowego lub strunowego. Ucinamy róg. Dekorujemy według upodobania. Na choinki układamy mini piegi z Delecty- będą wspaniałymi bombkami :) Czekamy

Czerwona Porzeczka
ROZGRZEWAJĄCY CHOWDER KUKURYDZIANY Z MAKARONEM 206

Uwielbiam kukurydzę – zarówno jako dodatek do zapiekanek, sałatek czy też zup. Kiedyś już pokazywałam Wam krem z kukurydzy, dziś zapraszam na jego bogatszą ( i jeszcze lepszą wersję ). Połączenie kukurydzy z czosnkiem porem, cebulką i aromatycznymi przyprawami tworzy danie, któremu nikt się nie oprze. Ja swoją wzbogaciłam jeszcze o makaron – jest tak sycąca, że śmiało wystarczy za jednodaniowy obiad

Ostra na Słodko
Konopie - właściwości zdrowotne, żywność :) 181

wyczuwalne. Całość smakuje troszkę jak słodkie masło orzechowe. Czuć dobrze naturalną, miodową słodycz oraz lekko orzechowy posmak konopi. Produkt ten świetnie nadaje się jako dodatek do słodkich posiłków, jako krem do naleśników, placków, czy słodki dodatek do owsianek.  maksymalne dzienne spożycie dla dzieci w wieku: 2-6 ⟶ 2-4 łyżeczki 6-12 ⟶ 4-8 łyżeczek OLEJ KONOPNY To wysokiej

Zdrowie na języku :P
Domowy marcepan i nominacja 171

niej bardzo często powstają na tortach wszelkie rzeźbione dekoracje i postaci :) Z łatwością wykonacie go w domu i z pewnością sprawdzi się w wielu świątecznych wypiekach! :) W ciastach, kremach, jako nadzienie bułeczek...jest tyle sposobów! :D W Mikołajki Kuchnia jako blog, została nominowana w konkursie na tytuł Najlepszego Łódzkiego Bloga Kulinarnego 2016! Jest mi przeogromnie miło i samo w sobie

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Deser brzoskwiniowy 190

osusz i z każdej wykrój po 3 cząstki do dekoracji. Resztę po wyjęciu pestek pokrój w kostkę. Do brzoskwiń dodaj serek mascarpone i zmiksuj blenderem na gładką masę. Nałóż krem do pucharków, ułóż cząstki brzoskwini. Udekoruj listkami mięty i posyp startą czekoladą

Gotuj Sam!
Tort makowy z jabłkami i kremem cynamonowym 125

biszkopt makowy, który daje całości bożonarodzeniowy akcent. Przygotowanie wymaga nieco czasu i uwagi ale nie ma tutaj bardzo ryzykownych elementów, których nie lubię przy tego typu przedsięwzięciach (jak np. krem na maśle, który czasami mi nie wychodzi). Przepis (z moimi modyfikacjami) pochodzi z magazynu Kuchnia

Milion Smaków
Brzoskwinie z bitą śmietaną i musli 126

płaskich spodkach/talerzykach. Każdą połówkę wypełnić bitą śmietana i posypać musli. (*) Skład mojej mieszanki: pszenica w miodzie, orzechy laskowe całe łuskane, biała czekolada, borówka liofilizowana, jeżyna liofilizowana, ciasteczka z kremem, pistacje łuskane niesolone

Di gotuje
CHRUPIĄCA TARTA SEROWA Z KURCZAKIEM I KUKURYDZĄ + KONKURS 193

Lubicie ciasto francuskie ? Ja bardzo! Zarówno w wersji na słodko ( z kremem budyniowym , serowym, owocami … ) albo w wersji na słodko ( z tuńczykiem, pastą serową albo warzywami ). Dziś pokażę Wam fajny pomysł, który można wykorzystać na nachodzące wielkimi krokami Święta! Pewnie większość z Was będzie robić sałatki – śledziowe, jarzynowe, z kurczakiem i inne, na których widok pocieknie ślinka

Ostra na Słodko
Ciasteczka dyniowe z nadzieniem 206

łyżeczki mielonego imbiru 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej około 3 łyżki mąki do podsypania 6 łyżek wymieszanych migdałow, pestek z dyni, słonecznika i żurawiny 4 łyżki kremu czekoladowego bądź dowolnego dżemu 3 łyżki margaryny Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy do niej sól, imbir, cynamon, gałkę, proszek do pieczenia, sodę oraz cukier puder. Mieszamy. Do wymieszanych już suchych składników

mecooks
ZUPA KREM Z BROKUŁA I KALAFIORA 183

Zupa krem z brokuła i kalafiora to bardzo prosta, szybka i tania zupa. Jej zaletą jest to, że jest lekkostrawna, ale sycąca, więc można ją zjeść nie tylko na obiad, ale także na podwieczorek bądź kolacje. Zupa może być jednym z posiłków ludzi będących na diecie, ponieważ ma mało kalorii, a zawiera wszystko co jest potrzebne dla naszego organizmu, czyli

Kuchnia Paulettes
ŚMIETANOWIEC W BISZKOPCIE 166

TORTOWNICA 25-26 cm: Biszkopt: jaja 4 szt. mąka 3/4 szkl. cukier puder 3/4 szkl. proszek do pieczenia 2 łyżeczki Poncz: woda 4 łyżki sok z cytryny 2 łyżki Krem: śmietana kremówka 30 % 1 l.  cukier puder 4 łyżki esencja z wanilii lub aromat kilka kropel sok z cytryny 2 łyżki żelatyna 8 płaskich łyżeczek woda zimna

Kuchnia Paulettes
BIAŁA NUTELLA 184

razem inna wersja. stworzyłam pyszną białą nutelle. Na pewno jest zdrowsza od tej kupnej, bez konserwantów, chemii itp. Zachwycił mnie jej smak. Od dziś to mój numer jeden !  Krem jest idealnej konsystencji, gładki i dobrze się smaruje.  Zawiera orzechy nerkowca ...pycha ! ...migdały... mleko sojowe...sezam...białą czekoladę...mleko w proszku i awokado. Te wszystkie składniki razem ze sobą

Kuchnia Paulettes
Morele w sosie z herbaty Earl Gray z kremem mascarpone 199

Jeżeli masa wydaje się nam zbyt sztywna można dodać trochę śmietany kremówki lub łyżkę sosu herbacianego. Do naczyń, najlepiej przezroczystych, nałożyć porcję moreli, polać sosem, na wierzchu położyć porcję kremu z serka. Podawać schłodzone. Smacznego

Stare Gary
Wegańskie placuszki bananowe :) 227

niż te, które robię z jajkami. Ponad to są bardzo mięciutkie, delikatne, słodkie za sprawą banana, którego też wyraźnie czuć podczas jedzenia. W smaku są bajecznie pyszne, a słodki krem z migdałów od Vegamarket nadaje plackom marcepanowego posmaku :)  Składniki: 60 g płatków owsianych 1 dojrzały banan 80 ml napoju ryżowego naturalnego (Amandin)  1/3 łyżeczki proszku do pieczenia

Zdrowie na języku :P

Proponowane wyszukiwania