krem - 19817 przepisów (strona:765/1322)

Torcik Cappuccino 137

Moja rodzinka stwierdziła, że to najlepszy z dotychczas wykonanych przeze mnie. Składniki: • biszkopty podłużne ok. 30 sztuk • 300 ml mocnego naparu kawy • 2 łyżki rumu lub amaretto Krem • 3 żółtka • 1 jajko • 3/4 szklanki cukru • 250 g masła • 3 serki waniliowe po 200 g • 2 szklanki mleka w proszku • 3 łyżki żelatyny + 1/3 szklanki wody Polewa

To co kocham
Zupa bagienna 199

bulionie z dymką przez 10 minut. • Wrzucić mozzarellę pokrojoną na kawałki i zmiksować z groszkiem. • Przyprawić solą i pieprzem. • Podawać gęstą zupę krem z grzankami ziołowymi. Jeśli wolicie rzadszą zupę, to można dodać więcej bulionu. Inpiracja przepisem Nigelli Lawson

To co kocham
Babeczki Czarny Las 129

wykorzystaniem dostępnych i wskazanych produktów Gellwe objętych promocją. Wykorzystałam ciasto Czarny Las na znany wiedeński tort. • Z mieszanki na ciasto upiekłam babeczki. • Z kremu czekoladowego zrobiłam na babeczkach kopułki. • Z fixu na bitą śmietanę wycisnęłam ozdobne rozety. • Całość posypałam drobnymi cukiereczkami

To co kocham
Mazurek waflowy z kajmakiem 127

moim rodzinnym domu nie było tradycji wypiekania mazurków. Może dlatego, że zawsze były jakieś babki, babeczki z zaparzaną pianą, rurki z kremem, rolady, serniki, wuzetki, pychotki i wiele innych. 5-6 pełnowymiarowych ciast to było minimum, do tej pory zresztą u Mamy na każde święta stoły uginają się od słodkości

To co kocham
Babeczki z pianą 146

gęsta i gładka. • Przełożyć pianę do rękawa cukierniczego z końcówką ozdobną i wycisnąć na babeczki rozety. • Na koniec użyć palnika gazowego do kremu Brulee i opalić delikatnie pianę. Babeczki najlepiej smakują na drugi dzień, kiedy kruchy spód stanie się wilgotny. Kruche spody można upiec kilka dni wcześniej. Swoje upiekłam tydzień temu

To co kocham
Szparagi w sosie szodonowym 126

Szaleństwa szparagowego ciąg dalszy… tym razem w sosie – kremie z żółtek i białego wina. Połączenie tego sosu i szparagów… cóż, trzeba spróbować, bo opisać smaku nie sposób. Zjadłyśmy we dwie z Moniką. Dobrze, że chłopaki nie przepadają za zieleniną! Składniki: • 2 pęczki zielonych szparagów • sól, cukier do gotowania

To co kocham
Sernik z brzoskwiniami 175

które gościło chyba w każdej rodzinie. Ja bardzo lubię ciasta, które po wyjęciu z piekarnika można podawać od razu na stół, bez robienia kremów czy dekoracji. Składniki: Ciasto kruche • 3 szklanki mąki • 250 g masła • 3 łyżki cukru • 5 żółtek • 2 łyżeczki proszku do pieczenia Ser • 1 kg sera mielonego, u mnie Piątnica

To co kocham
Truskawkowiec 173

napęcznieje wstawić do mikrofali na 30 sekund aby się rozpuściła (można też podgrzać w garnku). • W mikserze rozbić biały ser na gładki krem, wlać mus truskawkowy i zmiksować razem. • Wlać ciepłą, rozpuszczoną żelatynę, bardzo szybko wymieszać całość i wylać na biszkopt. • Wstawić do lodówki na kilka godzin

To co kocham
Torcik arbuzowy 195

plastrach lub w sałatce owocowej. Jego wodnista, zimna i chrupiąca konsystencja świetnie zaspakaja pragnienie w upalny dzień. Ja zrobiłam torcik arbuzowy z biszkoptu, aksamitnego kremu serowego, masy z miąższu i świeżych kulek arbuza. Składniki: Biszkopt • 3 jajka • 1/2 szklanki cukru • 1/2 szklanki mąki pszennej Masa serowa • 250 g serka mascarpone lub innego śmietankowego

To co kocham
Deser z jagodami 213

cukier waniliowy • drobne beziki Wykonanie: • Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. • Dodać umyte jagody, częściowo rozgniecione widelcem i dalej ubijać, aż krem zrobi się fioletowy. • Część jagód odłożyć do dekoracji deseru. • Gotowy deser przełożyć do pucharków. • Podawać z bezami, posypane jagodami

To co kocham
Pałki kurczakowe w zapiekance marchewkowo-ziemniaczanej 158

gotować przez 20 minut. • Po ugotowaniu obrać ze skóry i pokroić w plastry. • Ser feta, śmietanę, majonez, kurkumę i wodę zmiksować na gładki krem. • Do szklanego naczynia do zapiekania wlać 2 łyżki sosu serowego i ułożyć plastry ziemniaków. • Włożyć podudzia i obkładać je na przemian plastrami marchwi

To co kocham
Ciastka z masłem orzechowym 148

łyżeczki sody • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia • 2 łyżki kropelek czekoladowych Wykonanie: • Zmiksować masło z masłem orzechowym. • Dodać oba cukry i utrzeć na gładki krem. • Dodawać po jednym jajku cały czas ucierając. • Na koniec zmiksować z mąką, solą, sodą i proszkiem. • Ciasto ma konsystencję mokrego, tłustego piasku. • Nabierać łyżeczką ciasto

To co kocham
Zupa krem grzybowy 124

wodą ok. 1,5 litra, dodać przyprawy i grzyby. • Gotować ok. 30 minut, na koniec dodać serek topiony i natkę pietruszki. • Zmiksować zupę na gładki krem. • Podawać polaną słodką śmietanką z groszkiem ptysiowym

To co kocham
Bostońskie babeczki z jeżynami 134

żółtka, mąkę i resztę składników. • Formę na babeczki posmarować masłem i wyłożyć spody i boki z ciasta. • Do środka włożyć po łyżce kremu budyniowego i po 2 jeżyny. Przykryć od góry resztą ciasta sklejając po brzegach. • Piec w 180 st.C 20-25 minut. • Posypać cukrem pudrem i udekorować

To co kocham
Zupa krem z dyni z nutką pomarańczy 140

pokrojoną papryczkę bez pestek. • Gotować na wolnym ogniu ok.30 minut aż warzywa będą miękkie. • Zdjąć garnek z ognia, dodać serek po czym zmiksować na krem i doprawić solą i pieprzem. • Pestki dyni uprażyć na suchej patelni i posypać nimi zupę na talerzu

To co kocham

Proponowane wyszukiwania