krem - 19817 przepisów (strona:761/1322)

3 pomysły na potrawy wigilijne dla dzieci 407

Tradycyjne potrawy wigilijne są miłą odmianą dla naszych codziennych obiadów czy kolacji, jednak dla najmłodszych członków rodziny bywają nie lada wyzwaniem. Małe brzuszki źle znoszą ciężkostrawne

Wiszniówka
50 propozycji ciast na Święta 40900

żeby nie szukać po blogu, wszystko w jednym poście :-). Miłego dnia :-)  1. Makowiec z lekką budyniową pianką  2. Puszysty jabłecznik z nutą cytryny  3. Murzynek z kremem śmietankowo - cytrynowym  4. Ciasto łaciate 5. Ciasto Świętego Jakuba  6. Ciasto pianka cytrynowa  7. Piernik przekładany powidłami śliwkowymi  8. Kremówka 9. Ciasto

kruche babeczki
Zupa piwna z serem i kiełbasą 215

gotować około 10-15 minut, aż zupa zgęstnieje. Jeszcze zmniejszyć ogień. Dodawać starty ser porcjami, mieszając. Przykryć i delikatnie gotować kilka minut do pełnego rozpuszczenia sera. Zmiksować na gładki krem. Doprawić solą i pieprzem. Zostawić na małym ogniu. Na patelni rozgrzać 2 łyżeczki oleju. Kiełbasy przeciąć na pół, ponacinać (dobrze, żeby były w temperaturze pokojowej – dzięki temu przysmażą się

Pociąg Do Kuchni
Restauracja Bon Appetit w Krakowie 177

razu wiedzieliśmy, że to ich własny wypiek i sami zdecydowaliśmy, że w niedalekiej przyszłości też będziemy wypiekać własny chleb. Różnica między robionym, a kupionym pieczywem jest niewyobrażalna. Później otrzymaliśmy krem z kalafiora. Bardzo dobry, niezwykle intensywny. Na danie główne zamówiłam zająca z kapustą i kasztanami.... Mój narzeczony dzika z puree z selera i gruszką... Nie przytoczę dokładnych nazw dań, gdyż

Karola gotuje
Brazylijska uczta, czyli Carioca Resto Bar 205

moja miłość parmezan) powalająca. Ciekawy dodatek w postaci ryżu. Wszystko to, co uwielbiam. Warto spróbować! Brigadeiros - czekoladowe trufle brazylijskie. Pyszne słodkości, rozpływające się w ustach. Creme de papaya - Lodowy krem z papai z likierem porzeczkowym Cassis. Ciekawy smak lodów. Chyba pierwszy raz próbowałam czegoś takiego. Myślę, że nie zdziwi Was to, że ten deser był... smaczny. Podsumowując, Carioca Resto

Karola gotuje
Zupa pieczarkowa 171

Odgrzebałam zdjęcia zrobionej przeze mnie zupy pieczarkowej i zdziwiłam się, że nie zamieściłam do tej pory tego przepisu, więc dziś go dodaję. W kolejce czeka także między innymi zupa krem z podgrzybków z parmezanem. Składniki na zupę pieczarkową (około 2 litry): pieczarki 500 g 3 duże marchewki 2 pietruszki kawałek selera (opcjonalnie) por (opcjonalnie) duża cebula mała śmietana 12 % makaron

Karola gotuje
Drożdżówki z Nutellą 203

Kolejny pomysł na drożdżówkę z dodatkiem pysznej Nutelli. Nie wiem jak Wy, ale ja wprost przepadam za tym kremem czekoladowym:) W połączeniu z ciastem drożdżowym tworzy naprawdę smaczny duet około 16 bułeczek 3 godziny składniki: 600 g mąki pszennej 30 g świeżych drożdży 250 ml mleka 125 g masła 5 łyżek cukru szczypta soli 3 jajka Nutella wykonanie: Drożdże włożyć

Ania i Marcin gotują
"Kolorowa kuchnia roślinna" - recenzja książki 281

Następnie smarowidła do chleba - świetne roślinne pasty do pieczywa - np.z bobu i awokado, z pieczonego selera. Czas na zupy: tu bardzo fajne połączenia smakowe - np. dyniowa z soczewicą czy krem z pieczonych buraków z malinami. Potem bardzo ciekawe dania główne, tu m.in. zapiekanka pasterska, gulasz pieczarkowo-cukiniowy z pęczakiem. Sałatki i surówki - pełne świetnych zestawień- tęczowa sałatka, sałatka z grillowanymi

Moje Kuchenne Rewelacje
"Serowa" zupa dyniowa 231

Owszem da się, jeśli gdzieś w kuchennej szafce skrywamy płatki drożdżowe, które świetnie emitują smak sera. Jeśli brakuje wam wolnego czasu na gotowanie, taka zupka, a w sumie bardziej krem, jest dla was. Przygotowanie zajmuje maksymalnie 30 minut.  Mój krótki wstęp ma nawet puentę: garnki w ręce i gotujemy! SKŁADNIKI: mała dynia hokkaido 0.6l wody 1/2 cebuli ząbek

healthy dreams
Rozwiązanie konkursu Jesienna zupa z Poltino 131

skradzionym z intenetu zdjęciem. Jesień to czas kiedy zupy często goszczą na moim stole, kilka z Waszych przepisów na pewno na nim wkrótce zagości. Pierwszym z nich będzie: zupa krem z marchewki, dyni i batata przygotowana przez Elę50 . Elu, dokładnie trfaiłaś w moje smaki, no i ten piękny kolor zupy ! Garnki  i mega paka mrożonek jedzie do Ciebie, serdecznie

Kulinarne przygody Gatity
świąteczne ciasto krówka 430

orzechów włoskich, posiekanych ok. 100 -150 g kajmaku (ugotowane skondensowane mleko w puszce) wykonanie ciasta: W blaszce wyłożonej papierem do pieczenia umieszczamy jedno ciasto, wykładamy równomiernie ciepły krem i przykrywamy go drugim ciastem. Wierzch ciasta smarujemy równomiernie kajmakiem i posypujemy orzechami. Całość odstawiamy na min. 24 godz. aby ciasto zmiękło

Domowy Smak Jedzenia
Ptysie z truskawkami 185

szybko, ciasto jest proste do zrobienia. Polecam jak chcemy zaskoczyć gości. ptysie: 1/2 szklanki mąki pszennej typ 500 1/2 szklanki wody 65 g masła 2 jajka duże szczypta soli krem: 350 ml śmietany kremówki 36 % 1 łyżka cukru 7 truskawek 1/3 mango cukier puder do posypania Do garnka wlewam wodę dodaję masło i rozpuszczam na gazie, do gotującego wsypuję mąkę

wesoła kuchnia
Kurkowo cukiniowa zupa 173

Zupa kurkowa w kolorze zielonym za sprawą cukinii. Jest to kolejna moja zupa kurkowa i rodzina orzekła że najlepsza. Zupa ma konsystencję częściową kremu ale z kawałkami warzyw i grzybów. 20 dkg kurek 1 cukinia 1 cebula 3 marchewki 1/2 por biała część 1 kawałek selera 1 pietruszka 4 parówki cielęce 1 gałązka selera liście natka pietruszki sól, pieprz

wesoła kuchnia
Dobra kawa w Jeleniej Górze? – KUKUTU CAFE !!! 191

siłę jakieś mrożonki. Załapałam się w końcu na jakieś zdjęcie Ja zamówiłam ciasto czekoladowe z karmelem i kiwi Tutaj widzicie jabłka, które dostaliśmy Mąż zamówił ciasto z buraków i kremem mascarpone Jabłek było pod dostatkiem Wchodząc do Kukutu Cafe , czujecie, że czas trochę zwolnił. Potęguje to jeszcze bardziej osoba Wojtka, stojącego za ladą. Obsługa nie jest wolna, ale macie wrażenie

Relaxtime
Bezowy wieniec wigilijny 202

wieńca jest z dodatkiem ciemnego, gorzkiego kakao, równoważącego słodycz bezy. Do tego wiśnie w żelu aromatyzowane świąteczną przyprawą do piernika, gotowane w soku pomarańczowym z dodatkiem likieru Cointreau oraz krem z mascarpone i bitej śmietany. Całość oprószyłam płatkami migdałów, liofilizowanymi truskawkami (możecie pominąć jeśli chcecie), gorzką czekoladą i cynamonem. Deser wyszedł przepyszny! Przepięknie się prezentuje. Wszystkim smakuje. W szczególności

Moja Delicja

Proponowane wyszukiwania