Robiąc ostatnio muffinki szpinakowe zostało mi trochę ciasta . Z robiłam więc popularny ostatnio mech leśny z granatem, przekładany cytrynowym kremem. Ciasto smakuje jak biszkopt, pyszne i delikatne, nie czuć w ogóle szpinakiem, ma piękny kolor. Polecam przepis na niedzielę :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldwłókniste zupę trzeba przetrzeć przez sito aby potem już cieszyć się pysznym obiadem. Można zresztą do zupy użyć tych pysznych części szparagów też bo czemu nie. Krem kapuściano - szparagowy z pieczarkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniemoże nawet polubię. I chyba mi się udało, bo mi smakowało. To połączenie ryżu jaśminowego, mleka kokosowego, ajerkoniaku, domowego kisielu z kiwi i ananasa oraz anyżków. A zapomniałabym i kremu custard. Wszystko w maleńkim deserze, który nie tylko ładnie wyglądał ale i smakował. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikciasta biszkoptowego dodałam kakao i sok z mandarynek, a kremem z bitej śmietany zabarwiłam kurkumą na żółty kolor. Górna warstwa ciasta to polewa z wiórkami kokosowymi. Czytaj więcej
Przepisy Kulinarnecały czas miksując. Na końcu dodałam ekstrakt i miksowałam do momentu połączenia się składników. I teraz tak, gotowe ostudzone placki wyciągnęłam sobie na dwie tace. Na jeden placek wyłożyłam krem i przykryłam drugim. Ciasto wstawiłam do lodówki na co najmniej 4 godziny, po tym czasie można kroić i jeść. Ja kroiłam dopiero na drugi dzień. Ps. Jak zauważyliście
Blondynka Gotujesię strzałem w dziesiątkę i udało się przywołać wiosnę, która powinna już zostać z nami na dłużej. Polecam... z całego serca :) Wiosenna łąka, czyli szarlotka z budyniem i delikatnym kremem twarożkowym Ciasto: 350-400 g mrożonego szpinaku 3 jajka 3/4 szklanki ksylitolu 1/2 szklanki oliwy 1 szklanka mąki orkiszowej pełnoziarnistej 2/3 szklanki mąki jaglanej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 3 płaskie
FitKotJedliście kiedyś muffinki szpinakowe na słodko? Są pyszne, delikatne, mają cudowny zielony kolor! Można je jeść bez dodatków, ale postanowiłam dodać jeszcze im trochę koloru. Z kremem cytrynowym komponują się idealnie! :) Są przepyszne, polecam przepis na weekend! Czytaj więcej
Ana Mari's worldJedliście kiedyś muffinki szpinakowe na słodko? Są pyszne, delikatne, mają cudowny zielony kolor! Można je jeść bez dodatków, ale postanowiłam dodać jeszcze im trochę koloru. Z kremem cytrynowym komponują się idealnie! :) Są przepyszne, polecam przepis na weekend! Czytaj więcej
Ana Mari's worldurody zupie to sprawiają że zupa jest bardzo pożywna. Zróbcie sobie taki rarytas a domownicy będą zadowoleni, polecam. Mnie smakowała ogromnie i chyba zrobię jeszcze raz dziś albo jutro. Krem z porów z klopsikami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniedodajemy mleko w proszku i mieszamy do połączenia się składników. Odstawiamy do ostudzenia. Masło ubijamy na puszystą masę, dodajemy stopniowo po łyżce masy mlecznej i mieszamy do uzyskania gładkiego kremu. Masę wykładamy na jabłka i równamy. Chłodzimy w lodówce. Polewa czekoladowa Do rondelka wlewamy mleko, dodajemy masło i połamaną czekoladę. Cały czas mieszając podgrzewamy do momentu, aż czekolada się rozpuści
Wędrówki po kuchniSkładniki: biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru kryształu 4 łyżki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia krem: 30 dkg orzechów włoskich 300 ml mleka 1 szklanka cukru kryształu … Czytaj dalej Rolada orzechowa
czarrna od kuchnikruche ciasto z dodatkiem miodu pewnie bardziej pasowałoby na listę ciast na Boże Narodzenie. Tak czy inaczej ciasto okazało się baaaaaardzo pyszne! Kruche ciasto wspaniale pasowało do delikatnego, puszystego kremu. Całości smaku dopełniała masa krówkowa o smaku kukułki i chrupiące orzechy. foremka 24x24cm Ciasto: 250g mąki pszennej, łyżeczka sody oczyszczonej, 100g cukru, 100g
Z miłości do słodkościjakiś czas mieszając. Tak przygotowaną masą napełniać połówki wypieczonych orzeszków i zlepiać w całość. Gotowe orzeszki można polać dodatkowo polewą np czekoladową. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta z kremem , Ciasteczka , Dla dzieci , Tarty i kruche ciasta Tagged: budyń , orzechy włoskie
https:KKuchniaMniamzamrażalniku grzyby to myślę, że to jest dobra pora, by po pierwsze wyczyścić zamrażalnik, a po drugie i najważniejsze przypomnieć sobie smaki jesieni i spałaszować talerz pysznej zupy grzybowej, kremu. Takiej jak ta. Zapraszam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikzdjąć z ognia. Mieszać, aż się całkiem rozpuści. Polewą polać po wystudzonej babce. Można ozdobić dekoracjami cukrowymi. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Babki i ciasta ucierane , Ciasta z kremem , Dla dzieci Tagged: czekolada , kajmak , polewa
https:KKuchniaMniam