Krem z marchwi i lnu na mleku kokosowym Połączenie witamin, smaków i aromatów w 25 minut. Rozgrzewająco. Bez smażenia. Zdrowo ! Zapraszam. Składniki: 4 marchewki 2 ziemniaki 4 ząbki czosnku 4 łyżki siemienia lnianego 1 łyżka masła 2 szczypty soli morskiej 1 szczypta pieprzu 1 szczypta kurkumy 1 szczypta cynamonu 1 szczypta mielonego kuminu 1 szczypta imbiru 1 szczypta
Wino Francja Kuchniaprzez 30 min. Po tym czasie ciasto pozostawić jeszcze w lekko uchylonym piekarniku, aż całkiem wystygnie. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bezy i ciasta bezowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z warzywami , Tarty i kruche ciasta Tagged: budyń , rabarbar
https:KKuchniaMniambijącą sztucznością po języku. Na blachę do pieczenia położyłam papier, odrysowałam od talerza do zupy dwa średniej wielkości okręgi – jak już chciałam tort, to pomyślałam o dwóch warstwach i kremie. Rozłożyłam po pół porcji masy bezowej w każdy okrąg, rozsmarowałam na wysokość mniej więcej 3-3,5cm. Wstawiłam do rozgrzanego piekarnika. Po 20 minutach zobaczyłam że oba krążki lekko się
Karo in the KitchenGdybyście chcieli na szybko zrobić coś słodkiego i do tego, żeby było efektowne na Dzień Matki polecam muffinki cytrynowe z pysznym kremem:) Czytaj więcej
Ana Mari's worldGdybyście chcieli na szybko zrobić coś słodkiego i do tego, żeby było efektowne na Dzień Matki polecam muffinki cytrynowe z pysznym kremem:) Czytaj więcej
Ana Mari's worldPodczas gdy Włosi jedzą niemal wyłącznie szparagi zielone, nasi zachodni... Artykuł NIEMIECKI KREM Z BIAŁYCH SZPARAGÓW pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEZieleń, róż i biel tworzą piękną kompozycję kolorystyczną, zaś groszek... Artykuł KREM Z GROSZKU Z RZODKIEWKĄ pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINECudowne szparagi, teraz są młode, mięciutkie i pyszne. W domu pachnie latem Do garnka wlać wodę, wrzucić kostkę rosołową, obrane i okrojone w plasterki marchewki i
Kuchnia PokoleńPrzepis na smaczny deser warstwowy z delikatnego kremu śmietankowego i kakaowego przełożonego tartymi biszkoptami i czekoladą. Ponieważ jest mocno schłodzony, dobrze smakuje w upalne dni. Deser ten jest pomysłem mojej starszej córki. Czytaj więcej
Przepisy Kulinarneprzestudzić i wylać na stężałą warstwę galaretki. Odstawić w chłodne miejsce do całkowitego stężenia. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta czekoladowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z warzywami , Torty Tagged: czekolada , galaretka , rabarbar
https:KKuchniaMniamowsianka na mleku ryżowym z czerwonymi pomarańczami i domowym kremem kakaowym z kaszy jaglanej~ Ostatnio trzyma się mnie szczęście (i oby tak zostało ♥)...W sobotę na Kulinarnych Potyczkach Bloggerów również mi się powiodło i...moja potrawa zajęła pierwsze miejsce ! :o ♥ Byłam mega zaskoczona i bardzo szczęśliwa! Dało mi to na prawdę dużego motywacyjnego kopa! Nie będę się bardziej rozpisywać
breakfast of dreamsinna każda pyszna. Dzisiaj postanowiłam zaszaleć i zrobić zupę pomidorową na wzór greckiej sałatki z arbuza i fety. Połączyłam smak pomidorów z arbuzem, miętą i owczą fetą. Wyszedł pyszny krem, którym nie pogardził 1,5 roczny siostrzeniec. No poza fetą, którą uparcie wyciągał z talerza. Ale reszta była mniam mniam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikPtysie to przepyszne, proste ciastka wykonane z ciasta parzonego, które nie zawiera cukru. Można je napełniać dowolnym krem np. budyniowym lub bitą śmietaną oraz ulubionymi owocami. Świetnie smakują również z wytrawnym nadzieniem np. z pastą z tuńczyka. składniki na około 12- 15 ptysi ciasto 100 g masła 250 g mąki pszennej 4-5 jajek szczypta soli szklanka gorącej
Smakowite DaniaPrzyznaję otwarcie – uwielbiam. Pod każdą postacią. W zupie, na omlecie czy tarcie, w zapiekance i w sałacie. Lekko zblanszowane lub surowe. Dziś propozycja na szybką, niemal błyskawiczną zupę-krem. Podbita odrobiną śmietanki, wiórkami parmezanu i kilkoma kroplami oleju sezamowego to moja domowa klasyka. 500 g świeżych zielonych szparagów 3 średnie ziemniaki... Czytaj dalej
Mam To Na Widelcu