Kokosowy krem jaglany z batatem, z gruszką * z mleczkiem kokosowym nie wiem na ile tu jestem z przyzwyczajenia, a na ile ze świadomych decyzji. ostatnio mało wiem
More food, love and dreamswniosku, że najlepszym i najprostszym rozwiązaniem będzie zupa pomidorowa . Bezzwłocznie wrzuciłam parę składników do garnka i po około 30 minutach miałam gotową bardzo smaczną, aromatyczną i mocno pomidorową zupę krem z pomidorów ;) Polecam wszystkim zapracowanym! Składniki : 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku 1 łodyga selera naciowego 1 puszka krojonych pomidorów 500ml przecieru pomidorowego (passaty) kilka ziaren pieprzu listek laurowy
Codzienne GotowanieMuffina batatowa; nadziana kremem masło orzechowe-daktyle-banan-kakao miło zapamiętam dzisiejszą noc, nie było idealnie, ale naprawdę jak na moją klasę i nasze, życie na co dzień było naprawdę dobrze ;) wraz z dzisiaj zaczynam ferie... a w poniedziałek zmierzam do szkoły
More food, love and dreamsogniu cebulę i przyprawy. Gotować do miękkości. Miękkie warzywa wyciągnąć z bulionu, oprócz czosnku. Włożyć brokuły i trzymać na ogniu ok 4-5 min. Zmiksować na gładki krem. Podawać z pokrojonym na mniejsze kawałki mięsem...... Smacznego
Gaździnka warzytrochę za dużo. Za dużo na jeden obiad, za mało żeby wystarczyło na następny. Szkoda wyrzucać, rozejrzałam się po kuchni i znalazłam ogromnego selera. Tak powstał pomysł na zupę krem batatowo-selerową. Wyszła pyszna. Delikatnie słodka i lekko ostra zarazem. Zupa batatowo-selerowa. Składniki na 4 -6 porcji: 2 bataty 1 duży seler sól, pieprz, suszony rozmaryn i tymianek
Miksturownikdługie zimowe wieczory, kiedy za oknem mróz nas nie rozpieszcza, warto jest się rozgrzać gęstą zupą . Czerwoną soczewicę podaje w moim domu na różne sposoby i stwierdzam, że kremy są z niej zdecydowanie najlepsze. Kolor, aromat, konsystencja i smak - wszystkie te cechy idą ze sobą w parze. Przyrządzona z warzywami i przyprawami, stanowi smaczną całość. Składniki: 0,3 kg czerwonej
ChilliJemyDETOKS CUKROWY – PROPOZYCJA Jesienią dynia królowała na moim blogu, a zabrakło flagowego przepisu na aromatyczną zupę-krem. Nadrabiam tę zaległość, zwłaszcza że ta zupa wpisuje się w kulinarny kalendarz zimowy. To bardzo podstawowy przepis, nie za bardzo wydziwiony. Jedno, co ją wyróżnia to użyta mieszanka przypraw, którą robię sam tłukąc kilka składników w moździerzu. Zupa... Czytaj dalej
Mam To Na Widelcuzagotować energicznie mieszając , trzymać na ogniu około 1 minuty, zestawić z ognia, wystudzić w temp pokojowej. Miękkie masło utrzeć na puch dodając po łyżce wystudzonego budyniu, zmiksować na puszysty krem. Masa krówkowa: Miękkie masło utrzeć na puch dodając w trakcie po łyżce masy krówkowej, na koniec wlać rum, wsypać orzechy, dodać kawę, zmiksować. Poncz: Składniki wymieszać ze sobą. Przełożenie: Ciasto
Wanilia i Kardamonczosnek obrać. Wszystkie warzywa umieścić w garnku, zalać bulionem i gotować 15 minut. Przed końcem gotowania dodać przecier pomidorowy i przyprawy. Następnie zmiksować zupę przy pomocy blendera, na gładki krem. Jeśli zupa była by za gęsta, dolać przegotowanej wody. Smacznego
kolorowotorcikowosycąco - a to za sprawą kilku ziemniaków, które są podstawą tej zupy. Smak podkreślą prażone migdały i domowe grzanki. Potrzebujemy tylko 30 minut i obiad będzie gotowy :) Zupa krem z ziemniaków Przepis na ok. 4-5 porcji Potrzebujemy: - około 6-7 małych ziemniaków - 3 małe cebule - 3 ząbki czosnku - 1 marchewka - 1 pietruszka - ćwiartka korzenia selera - oliwa/olej Przyprawy: - sól, pieprz
Bananowe PoleKokosowy krem z batata*, i gruszką *z mąką kokosową i mleczkiem kokosowym dużo gruszek u mnie, ale wszystkie nagle się jakieś miękkie zrobiły wszystkie.. no, ale nic sie nie zmarnuje :D i znów ten poranny pośpiech
More food, love and dreamswiórki kokosowe, całość smażyć na niewielkim ogniu. W czasie smażenia mieszać całość drewnianą łyżką, tak aby posypka równomiernie się zrumieniła. Ciasto posypać uprażonym kokosem lekko wciskając go w krem. .ODSTAWIC CIASTO NA KILKA GODZIN W CHLODNE MIEJSCE./NAJLEPSZE JEST NA DRUGI DZIEŃ
Kubki smakuMasa mascarpone 250 g mascarpone 400 g kremówki 30% 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 100 ml wody wrzącej 2 łyżki mocnej kawy 2 dojrzałe banany Przygotowanie kremu: Żelatynę zalewamy wodą, dodajemy kawę, mieszamy, aż składniki się połączą, studzimy Mascarpone miksujemy z kremówką, aż powstanie bardzo gęsta masa Dodajemy żelatynę i cukier puder. Połowę masy wykładamy
Proste Potrawymnie to była folia bąbelkowa, którą wcisnęłam w masę i zdjęłam po całkowitym wystudzeniu. Oprószyłam kakao. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Serniki gotowane , Wykorzystanie białek Tagged: kajmak , orzechy włoskie , twaróg
https:KKuchniaMniamKrem jaglany banan-kakao-kawa; z gruszką i masłem orzechowym kasza jaglana w ostatnich czasach z powrotem zagościła w mojej kuchni, przy okazji w końcu staram się zgłębić zawartość moich szafek, bo są rzeczy których używam "stale" ale i takie które leżą zapomniane od .. od dawna, i tylko zalegają, także dojadanie, wyjadanie i takie tam ;) i czasami nawet
More food, love and dreams