możliwym, chociaż do tej pory zdarzało się to tylko w kawałach. Przyznacie, że to zdjęcie mogłabym wysłać na profil https://pl-pl.facebook.com/ChujowaPaniDomu ? :D Co do przepisu na spaloną zupę - to już koniec, ale jak ktoś myśli, że musiałam gotować obiad od nowa - nie, nie, nie, co to, to nie. Oderwałam warzywa od dna garnka (spalenizna została w garze), wrzuciłam(...)ząbki czosnku, 2 duże łychy oleju kokosowego, dolałam wody i zblendowałam to wszystko na gęsty krem. Podgrzałam chwilę w garnku (na szczęście mam jeszcze inne ;)), na talerzach posypałam szczypiorkiem i choć minęły już 2 godziny, jeszcze nie jestem głodna. A ponoć zupa to nie obiad. Tak, fakt, te warzywa tak naprawdę były już bez sensu, wygotowane z witamin, minerałów
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEopakowaniu lub przygotowujmy własny. Wszystkie warzywa obieramy, kroimy w kostkę, zalewamy wodą, dodajemy masło i gotujemy, aż zmiękną. Miękkie warzywa miksujemy blenderem na jednolity krem. Śmietanę mieszamy dokładnie z mąką i wlewamy do zupy. Doprawimy i dokładnie mieszamy. Gorącą zupę podajemy z ugotowanym makaron i posiekaną natką pietruszki
Domowy Smak JedzeniaNadeszła jesień, a z nią sezon na dynię. Dzisiaj prezentuję przepis na krem z dyni z imbirem i curry - rozgrzewająca zupa na jesienne chłody :)SKŁADNIKI 1 kg dyni 1 cebula2 ziemniaki1 jabłko1 łyżeczka świeżo startego imbiru2 łyżeczki currysól, pieprz4 łyżki łuskanych pestek z dyni3/4l bulionu warzywnegoolej do smażeniaPRZYGOTOWANIE Cebulę siekamy w piórka lub kostkę i szklimy w garnku
Moje Kuchenne RewelacjeKrem z kabaczka z niezwykłą chrzanową nutą, podkręcającą smak delikatnego kabaczka i do tego karmelizowane jabłka, które łamią standardy i sprawiają, że zwykły niepozorny kabaczek staje
Pociąg Do KuchniDzisiaj, ze względu na całkowity brak czasu w weekend, dodam tylko ekspresową - zieloną zupę a'la krem z serem camembert - zrobioną na jutrzejszy obiad z paluchami z ciasta francuskiego z serem i z szynką szwarcwaldzką . Nazwałam ją a'la krem, bo kremem do końca nie jest, można powiedzieć, że jest zblendowana na leniwca - czyli tylko w połowie. Składniki(...)zupa była odpowiednio gorąca - dodajemy do niej po 2 plasterki sera camembert (jeżeli zupa będzie zimna ser nam się nie roztopi, co zupełnie zmieni smak) Zupę a'la krem podajemy z paluchami z cista francuskiego z serem gouda i z szynką szwarcwaldzką. Smacznego
dlaSmaQprzygotowanym wcześniej pesto. Piekarnik z włączonym termoobiegiem rozgrzałem do 180 stopni i umieściłem w nim grzanki. Zapiekałem je przez 5 minut. W międzyczasie przy użyciu blendera dokładnie zmiksowałem zupę na gładki krem. Po zmiksowaniu zupy ponownie umieściłem ją na małym ogniu i dodałem do niej 40 gram masła, aby zupa uzyskała aksamitną konsystencję. Po rozpuszczeniu masła dodałem do zupy
Wyprawy kulinarneKrem z kalafiora i jarmużu jest aromatyczny, a kolor ma apetyczny. Zioła, przyprawy charakter podkreśliły, a mleczko kokosowe i serek Apetina całość złagodziły. Białe z zielonym
Moniki SmakołykiFakes to typowa grecka zupa a ja uwielbiam Grecję! Pozwoliłam sobie lekko zmodyfikować oryginalny grecki przepis i zrobić tę zupę po swojemu. Składniki: Cieciorka 1
IzaGotujeKrem z jarmużu i kalafiora z dodatkiem mleczka kokosowego jest bardzo kremowy, a w smaku wyjątkowy. Dodany imbir nadaje ostrości, a duszone warzywa słodkości. Jeśli jogurtu
Moniki SmakołykiPrzepyszny krem z pieczonych warzyw -pomidory, papryka, cebula i czosnek nadają mu wspaniały smak, a zapach w domu przy przygotowywaniu jest po prostu obłędny.. SKŁADNIKI
Moje Kuchenne RewelacjeZapraszamy na kolejną wariację z cukinią w roli głównej – pyszna zupka krem z cukini z grzankami Składniki: - 1 cebula - 1 ząbek czosnku - 1 łyżka masła
Kuchenne Wariacjerozpadać.Pod koniec gotowania do zupy dodać ketchup oraz napój ryżowy Alpro. Możecie go zastąpić mlekiem kokosowym lub słodką śmietanką.Zupę doprawić do smaku przyprawami.Ugotowaną zupę zdjąć z ognia, zmiksować blenderem na krem. Smacznego
kolorowotorcikowowodą i gotuj kolejne 15 minut. Zdejmij z ognia, dodaj mleko kokosowe, starty imbir oraz skórkę cytrynową i zmiksuj za pomocą blendera na gładki krem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Przelej zupę na talerze i podawaj udekorowaną zieloną pastą. 4 porcje Jeżeli pozostało Ci trochę pesto, przełóż go do słoiczka, powierzchnię zalej odrobiną oliwy i spokojnie przechowuj
Roślinna - blog wegańskimyślę że wyszło rewelacyjnie, jak na domowe warunki J Zupa jest bardzo sycąca i aromatyczna, jak dla mnie idealna. Polecam abyście użyli do zupy dobrej jakości pomidorów, najlepiej tych malinowych. Od nich zależy cały smak. Krem z pieczonych pomidorów i papryki z gorgonzolą Składniki: 3 duże czerwone papryki 5 dużych pomidorów 1-1,5 szklanki bulionu warzywnego 3 ząbki czosnku(...)pomidory,czosnek cebulę oraz paprykę. Pestki dyni oraz słonecznika prażymy na patelni bez dodatku tłuszczu. Do podsmażonych warzyw dolewamy bulion, na początku szklankę. Wszystko miksujemy blenderem na gładki krem. Jeśli zupa będzie zbyt gęsta dodajemy więcej płynu. Doprawiamy do smaku ostrą papryką, solą i pieprzem. Jeśli zupa będzie za mało ziołowa możecie dodać nieco więcej ziół. Na koniec dodajemy rozkruszony
Mania GotowaniaCYKL DIETA NISKOKALORYCZNA Zapraszam bardzo serdecznie do wypróbowania nowego przepisu na przepyszny krem z dyni z dodatkiem świeżego imbiru, podany z prawdziwym serem włoskim i prawdziwym chlebem na zakwasie z dodatkiem kminu i maku, polanego włoską oliwą z oliwek... Mniamiii ;-) ZAPRASZAM! SKŁADNIKI: - 1/2 dyni (około 1 -1,3kg) - świeży imbir - 2 ząbki czosnku - 3 łyżki masła - 2 żółtka - 1/2 szklanki(...)kostkę dynię - dynię dusimy około 10 minut ciagle mieszając - dynię podlewamy wodą, gotujemy 15 minut - dodajemy kilka kropel tabasco i sok z cytryny - za pomocą blendera miksujemy zupę na krem, gotujemy 15 minut, mieszając od czasu do czasu - zdejmujemy z ognia, dodajemy żółtka, mieszamy intesywnie trzepaczką, zagotowujemy 2-3 minuty - ser ścieramy na tarce - posypujemy zupę tuż przed podaniem Zupę
SMYKWKUCHNI