Blueberry Corner by "jagodzianka" To ulubiona zupa mojego męża. Jest delikatna i zarazem ostra, z wyczuwalną łagodnością kokosowego mleczka i zdecydowanym smakiem imbiru. To … Przeczytaj cały artykuł Post Zupa krem z dyni z pikantnym kurczakiem pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry CornerBlueberry Corner by "jagodzianka" Od dawna chodziła za mną lekka i sycąca zarazem zupa. Wybrałam zupę w kolorze białym, bo ten kolor nie często … Przeczytaj cały artykuł Post Zupa krem z białych warzyw pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry CornerDomowe grzanki to dodatek idealny do zup, kremów czy sałatek. Przygotowanie grzanek jest banalnie proste i tanie. Na pewno, co jakiś czas pozostaje Wam nadmiar pieczywa, więc gdy z czerstwieje - nie wyrzucajcie go, a w zamian za to przygotujcie domowe grzanki. Składniki: czerstwe jasne pieczywo oliwa z oliwek Czerstwe pieczywo pokroić w drobną kostkę. Całość delikatnie zalać odrobiną oliwy
Ugotowaćpaski szerokości około 0,3 cm, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać około 10 minut. Do talerza wlać zupę krem z pasternaku, posypać zmielonym ziarnem słonecznika i uprażoną szynką. zastawa
królestwo garówprzyozdobić papryczkami chilli. Smacznego :) Zobacz także: Chicken Ramen Rosół alla Pavese Rosół po pakistańsku Zupa-krem Banan-Brokuł
KreatywnePinyMiała być zupa krem pieczarkowa, ale dojeżdżając do domu zmieniłam zdanie:D Smażone gnocchi w sosie pieczarkowym SKŁADNIKI kilka ziemniaków pół objętościowo mąki tortowej sól 1 jajko 2 piersi z kurczaka pieczarki 400ml śmietany 12% sól, pieprz,cebula pestki dyni, masło, świeża pietruszka Zmielone ugotowane ziemniaki umieszczamy w dużej misce i dosypujemy mąki i jedno jajko. Ugniatamy ciasto
MarciochaKucharzyrówno na słodko, jak i na słono. Poniżej prezentuję Wam przepis na aromatyczne puree z dyni z delikatnym posmakiem czosnku i rozmarynu , na bazie którego możecie przygotować pyszną zupę – krem, lub dyniowe risotto. Jeśli potrzebujecie puree z dyni do słodkich potraw – pomińcie przyprawy . Skropcie tylko wnętrze dyni olejem rzepakowym, aby nie wysuszyło się podczas pieczenia. Nie wyrzucajcie również
Moja Delicjawidać, preferuję dania bezmięsne :) Przepisy dostępne są po kliknięciu w nazwę :) Śniadanie: Chleb z roladą serową z papryką :) Do picia tradycyjnie z rana zielona herbata :) Obiad: Indyjska zupa krem z dyni. Deser: Wiśniowa galaretka z wiśniami, ananasem i bitą śmietanką :) Kolacja: Pyszne dyniowe racuszki z dżemem. Do picia rooibos R E K L A M A google_ad_client
Smakowy Rajwspólne gotowanie i smakowanie. I mam nadzieję DO ZOBACZENIA! Zapraszam na małą fotorelację z tego smakowitego spotkania. Przystawka - Wędzona pierś gęsi z sorbetem z buraka, gorzkiej czekolady i pomarańczy Zupa - Krem z kalafiora, z serem gorgonzola z chipsami z gorzkiej czekolady Danie główne - Piersi z kaczki, z sosem z gorzkiej czekolady, imbiru, chili i marakui a podaliśmy
Dzieje kuchennej Wiewiórytylko "od święta". Przekonanie się do kaszy jaglanej, ułatwia fakt, iż jest ona niezwykle uniwersalna. Doskonale smakuje na słodko oraz na słono. Na obiad można przyrządzić z niej pyszną zupę krem lub podać z grillowanym kurczakiem . Na deser możemy zafundować sobie nieziemskie jaglane brownie , migdałowo-bananowe muffiny lub zapiekane gruszki . Jeśli chodzi o śniadanie to również nie będziecie
peanutbuttermonsterwysokości. Mniejszą część rozkruszamy. Zakładamy ponownie obręcz. Galaretkę rozpuszczamy nie wg przepisu na opakowaniu, a tylko w 250 ml wrzątku i odczekujemy aż stężeje do konsystencji gęstej zupy-kremu lub kisielu - jak kto woli. Ubijamy kremówkę z cukrem pudrem i gdy zgęstnieje dorzucamy do niej galaretkę, mieszamy mikserem i dodajemy banany, znów mieszamy. Masę wykładamy na ciasto, po czym rozkruszoną
BaRepasbanalne,niedoceniane warzywo kryje w sobie wielką moc.Zapewni zdrowie,urodę i długowieczność-warto zatem po niego sięgać jak najczęściej,bo to prawdziwa skarbnica witamin i minerałów.Dzisiaj prosta ,aromatyczna zupa krem z selera z dodatkiem gruszki.Niezwykle aksamitna i subtelna w smaku.Zapraszam!Składniki:2 spore selery1 gruszka1 cebula1 ząbek czosnku2 łyżki masła ghee sól,pieprz0,7 l bulionu warzywnegokwaśna śmietana
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Dziś mam dla Was propozycję zupy warzywnej ale w wersji bardziej dietetycznej niż zwykle. Ostatnio postanowiłam odchudzić trochę swoje potrawy. Dlatego dziś na lunch do pracy
Kulinarna rozmowaCzy macie takie danie, które smakiem i aromatem zabiera Was w podróż do słodkich dni dzieciństwa, choć nie macie wspomnień kosztowania go...? To mój ulubiony
Gotowanie to kochaniePowoli już zaczyna się ten okres, kiedy wszyscy wolimy siedzieć w domu, okryci ciepłym kocem, z kubkiem parującej herbaty w jednej ręce i dobrą
Gotowanie to kochanie